صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 معرفی چند کتاب ارزنده‌ی علمی ـ تخیلی بخش عمومی

17

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

دوستدارانِ کتاب‌های علمی ـ تخیلی (به‌ویژه در پیوند با فضا) می‌دانند که شمار این‌گونه کتاب‌ها بسیار بیش‌تر از آن چیزی است که خواننده در آغاز گمان می‌کند؛ و ممکن است کتاب‌خوان برای تصمیم‌گیری در این باره که از کدام کتاب آغاز کند، کمی سردرگم شود. پس بد نیست به لیستی از کتاب‌های خوب این ژانر که نویسندگان و ویراستارانِ وبگاه Space.com معرفی کرده‌اند، نگاهی بیندازیم.

به گزارش بیگ بنگ، به نظر آن‌ها، کتاب‌های این لیست، کتابهایی سرگرم کننده بودند، به آن‌ها آگاهی داده‌ و برای آن‌ها الهام‌بخش بوده‌اند. امیدواریم این لیست هرگروه سنی را راضی کند و برای هر گروه سنی مفید باشد. اگر شماهم پیشنهادی دارید و کتابی خوانده‌اید که در این لیست نیست و به نظرتان کتاب خوبی است، به ما پیشنهاد بدهید.

بیرون از این‌جا، اثر مایک وال

بیرون از اینجا: راهنمایی علمی برای زندگی بیگانگان، پادماده و سفر فضایی انسان (برای کنجکاوی‌های کیهانی) مایک وال، نویسنده ارشد وبسایت اسپیس دات کام، سراغ سخت‌ترین سوال‌ها دربارۀ جایگاه ما در کیهان رفته است. غیر از ما چه کسانی آن بیرون هستند؟ ممکن است چه شکلی باشند؟ چرا ما هنوز صدایشان را نشینده‌ایم؟ وال، به مهم‌ترین سوالات فلسفی ما با به‌روز ترین دانش، پاسخی دقیق و با چاشنی طنزی دلنشین ارائه می‌دهد. کارل تات با نقاشی‌های جذابش در این کتاب مشارکت داشته‌ است.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

بیرون از اینجا، جستجو برای زندگی را به تصویر می‌کشید و به ما نشان می‌دهد که واکنش احتمالی ما به حیات یافت شده چه خواهد بود. هم‌چنین این کتاب بررسی می‌کند که حیات طولانی مدت انسان، خارج از زمین به چه شکلی خواهد بود و اینکه ایا اصلا ما به آن دست خواهیم یافت یا نه؟ این کتاب جذاب‌ترین جنبه‌های علم فیزیک را به ما نشان می‌دهد، اما ابدا کتابی سطحی نیست.

ستارگان حیله‌گر و آسمان فانی (تور ۲۰۱۸)، اثر مری رابینت کوال

اگر اکتشافات فضایی به جای انتخابی بودن، یک ضرورت بود، چه می‌شد؟ ضرورتی که علتش این است که زمین به‌خاطر یک اتفاق ناگهانی فاجعه‌بار توسط ائتلاف بین‌المللی، به زودی به محلی غیرقابل سکونت تبدیل خواهد شد. این رمان، نسخه نهایی از سری رمان‌های تاریخی است که مری رابینت، در سری داستان‌های زن فضانوردش، به بازار عرضه می‌کند.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

این کتاب‌ها داستان زندگی ریاضی‌دانی به نام الما یورک است که آرزو دارد روزی فضانورد شود. این داستان‌ها در زمان جنگ جهانی دوم می‌گذرد. کاوال به طور مفصل، تاریخ واقعی را با طرح داستانی خود، آمیخته است و نتیجۀ این کار، ایجاد یک مجموعه است که به طور همزمان امیدوارکننده و البته، عملی است. زن فضانورد، دید قدرتمندی از جنگ‌های فضایی به ما می‌دهد و به سادگی به ما نشان می‌دهد که این پدیده می‌توند تبدیل به نیرویی مثبت در جامعه شود.

چگونه در فضا زندگی کنیم؟، اثر کالین استورات

آیا علاقه‌مند به سفر در فضا هستید؟ می‌توانید با وجود شرکت‌هایی مانند ویرجین گلکتیک و بلو اوریجین، برای تجربه پروازهای زیرمداری آماده شوید و شرکت اسپیس ایکس هم برای فرود انسان در ماه و مریخ برنامه‌ریزی می‌کند. احتمالا آرزوی شما به‌زودی برآورده خواهد شد. اما قبل از اینکه سوار هواپیما شوید و از زمین خداحافظی کنید، باید به سوالاتی پاسخ دهید؛ چیزهایی در مورد ماندن در فضا که باید بدانید.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

کتاب “چگونه در فضا زندگی کنیم؟”، اثر کالین استوارت، همه جزئیات مهم این سوال را در خود دارد. این کتاب جامع، همه نکات را، از خوردن و خوابیدن و استفاده از توالت در گرانش صفر، دستورالعمل‌هایی برای ساختن پایگاه در ماه و مریخ و مریخ‌نوردی به شما ارائه می‌دهد. هرجایی که ماجراجویی فضایی شما، شما را خواهد برد، این راهنما می‌تواند به شما در استفاده از تجربیات خارج از این دنیا، کمک کند.

عجیب‌ و بی‌انتها، اثر اسکات کلی

اسکات کلی مدت ۳۴۰ روز را در ایستگاه فضایی بین‌المللی صرف کرد و ده‌ها هزار تصویر از سیاره را که در حال چرخش است، ثبت نمود که می‌توان آن را به عنوان راهنمایی کامل برای نشان دادن شگفتی‌های زمین دانست. این کتاب مصور بزرگ، عکس‌هایی را که از ایستگاه فضایی و زمین گرفته است، با منظره‌هایی با زوم فوق‌العاده، در قسمت های غیر معمول سطح سیاره، و سایر قسمت های ماموریت تاریخی‌اش، مثلا از قسمت‌های راه اندازی و فرودش، ترکیب می کند. این کتاب شامل تصاویر بزرگ و رنگارنگ با توصیف کلی از ماموریت و ویژگی‌های جالب سیارۀ زمین است و این همبستگی عالی کتاب را به مکملی مستقل برای کتاب اخیر خاطرات‌ش به نام استقامت تبدیل کرده‌ است.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
عجیب و غریب (کتاب خیابان دای، ۲۰۱۸) اثر الک نوالا – لی

کتاب جذاب جدید نوالا لی، به نام عجیب‌ و غریب، در مورد چهار شخصیت از عصر طلایی داستان‌های علمی-تخیلی است که در طول سال‌های تکامل‌شان، این ژانر را هدایت می‌کنند. جان کمبل، ویراستار مجله علمی و تخیلی “عجیب و غریب”، و آیزاک آسیموف، رابرت هینلین و رون هوبارد این چهار شخصیت هستند. این کتاب، به ما نشان می‌دهد که چطور ژانر علمی- تخیلی، از داستان‌های ماجراجویانه فضایی تکوین و تکامل پیداکرد و به پیش‌گویی‌های جدی و تاثیرگذار در دنیای مدرن رسید. هم‌چنین به این می‌پردازد که چطور این مقوله به توسعه ابتدایی فرهنگ طرفداری انجامید، که به طرز شگفت‌آوری به امروز شبیه است. هم‌چنین به تاثیرات ایده‌های آن‌ها بر جامعه به عنوان یک کل، پرداخته‌ است.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

طرح چهره‌پردازی نوالا-لی از این چهار نفر، بسیار پیچیده‌ است و بدون مخفی کردن بخش‌های کمتر جذاب وجودی‌ و شهرت‌شان، به آن‌ها اهمیت می‌بخشد. این تحقیقات عمیق نشان می‌دهد که او صدها داستان از سالنامه علمی- تخیلی خوانده‌ است و همچنین، ته‌‌و توی همه نامه‌های شخصیت‌های اصلی داستان را در آورده است.

ترجمه: محبوبه معصوم‌نیا
برگرفته از : وبگاه علمی «بیگ‌بنگ»


ـ چند مطلب دیگر در پیوند با موضوع «کتاب و کتاب‌خوانی» :
(با کلیک بر روی هر عنوان، صفحه‌ی مربوط به آن مطلب برای شما گشوده خواهد شد.)
شب یلدا را با کتاب پُرفروغ‌تر کنیم
نوروز با بوی خوب کتاب
آیا رسانه‌های نو جای کتاب را می‌گیرند؟
نگاهی به بازار کتاب در روزهای پایانی پاییز
پیشنهاد کتاب و مجله برای پایان هفته
«آشیانه‌ی کتاب» : سازه‌ای نُقلی و راهکاری غیرشعاری برای گسترش کتاب‌خوانی
کتابخانه‌ی ساحلی از معماران وکتور در پکن
طراحی داخلی بر مبنای دکور کتابخانه ـ پکن
عجیب‌ترین کتاب‌فروشی تهران
عجیب‌ترین کتابخانه‌های جهان!
کتابخانه‌ی سیار بر پشت اسب
کتابخانه‌ی سیار عشایر ایران در سال ۱۳۴۹ خورشیدی
برگی از یک کتاب ؛ یادی از یک مترجم
با «آخرین انسان» مارگارت آتوود
بازارچه‌ی کتاب
کتاب «ساعت‌های آرام» ـ مجموعه‌ای از عکس‌های شهری
سطرهایی از یک کتاب ... ـ «ماه نیمروز»
«کلنل» دولت‌آبادی نامزد دریافت جایزه‌ی ادبی سوییس شد
دیرینه‌ترین نسخه‌ی خطی شاهنامه‌ی فردوسی ، در دست‌رس کاربران اینترنت
رسانه‌ها و رسانه‌گران از دید دکتر رضا منصوری + فایل‌های دو کتاب الکترونیک از وی
کتاب‌گردی و صف‌های شگفتِ مردم
کتابت را جا بگذار
مقایسه‌ی حراج بزرگ کتاب در اراک و لندن
مکان‌هایی رویایی برای کتاب خواندن
از فواید شگفت‌انگیز چند دقیقه مطالعه در روز
اجرای طرح کتاب رنگی در نمای ساختمان بیمارستان کودکان «سوزو»
دو تا سوال ساده
تعطیل شدنِ یک کتاب‌فروشی دیگر در تهران ؛ این بار در شمال شهر ...
موقعی که از خودم خجالت کشیدم، آن هم در کتاب‌فروشی!
بریده‌ی روزنامه : «با کتاب بزن توی سرم»

سه شنبه 18 دی 1397 ساعت 12:45  
 نظرات