صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 در «خانه‌ای که نداریم» ، «رودخانه دیگر راه نمی‌رود» ... بخش عمومی

4


حسین قندی، استاد برجسته‌ی ارتباطات و روزنامه‌نگاری، عصر پنج‌شنبه، سوم اردیبهشت، در سن 64سالگی چشم از جهان فروبست. حسین قندی، یکی از تأثیرگذارترین استادانِ روزنامه‌نگاری کشور در سه دهه‌ی گذشته بود که از نزدیک به دو هفته‌ی پیش در پی سکته‌ی مغزی به کما رفت.
او که زاده‌ی اسفند 1330 در سبزوار و دانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد مدیریت بین‌الملل از آمریکا بود، پس از آن که در دولت گذشته از تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی محروم شد، نزدیک به پنج سال به‌علت دچار شدن به بیماری نادر مغزی «هزار علت»، حافظه‌ی خود را از دست داده بود.
از استاد حسین قندی تألیفات متعددی چاپ و منتشر شده که کتاب‌های تخصصی «روزنامه‌نگاری نوین»، «مقاله‌نویسی در مطبوعات» «روزنامه‌نگاری تخصصی» و «تخیل در روزنامه‌نگاری» شناخته‌شده‌ترینِ آن‌ها هستند.



فریدون صدیقی، دیگر استاد و مدرس روزنامه‌نگاری و از دوستان دیرین و نزدیک شادروان حسین قندی درباره‌ی وی به خبرگزاری دانشجویان ایران گفت:
«حسین قندی به سبب کوشش‌ها و تقلا‌ها و دید و پرداخت متفاوتی که نسبت به کار ارتباطات داشت، از برجسته‌ترین و متمایزترین روزنامه‌نگارانِ هم‌نسل خودش به شمار می‌رفت. تمایز سلیقه و نظر در روزنامه‌نگاری که با جنس گفتار و رفتار خاص قندی همراه بود، هم در روزنامه‌نگاری و هم در زمینه‌ی آموزش، از او یک چهره‌ی متفاوت و محبوب ساخته است.»


استاد فریدون صدیقی در پاسخ به این پرسش که «شما برای درگذشتِ زنده‌یاد قندی که از بزرگان عرصه‌ی روزنامه‌نگاری و از برترین تیترنویسانِ ایران بود، چه تیتری را مناسب می‌دانید؟» گفت:
«من با این استاد بزرگوار به مدت 40 سال دوست بودم و پنج سال هر روز پشت یک میز و رودررو با او کار کرده بودم و سفرهای طولانی با او داشتم. در همان زمانی که ایشان دچار بیماری آلزایمر شد و از تدریس و کار کردن بازماند، یک یادداشت با تیتر «رودخانه دیگر راه نمی‌رود» درباره‌ی او نوشتم و گمان می‌کنم مناسب‌ترین تیتر برای بیان این روزنامه‌نگار است.
یادداشتِ یادشده را استاد صدیقی در کارگاه یک‌روزه‌ای که تیرماه سال 1391 در اصفهان برپا شده بود، با حالی غریب برایمان خوانده بود و دل‌هایمان را از درد آکنده بود.
(بنگرید به : کارگاه یک‌روزه‌ی عاشقی و حسین قندی دیگر تیتر نمی‌زند)


در این دو ـ سه روزی که از درگذشتِ استاد قندی می‌گذرد، نوشته‌ها و سوگ‌نامه‌های پرشماری به یاد آن استاد درگذشته انتشار یافته‌اند؛ اما شاید جانِ کلام را ـ دست‌کم از دید من که از رشته‌ای و منظری دیگر به یادگیری و تجربه کردنِ روزنامه‌نگاری دست یازیده‌ام ـ «گیسو فغفوری» در روزنامه‌ی «شرق» نوشته است :


برگرفته از :
ـ isna.ir/news/38
ـ isna.ir/news/29
ـ sharghdaily.ir/9
ـ http://filaa.iiiwe.com/one_day_workshop_for_love
یکپارچه‌سازی و ویرایش: امیریاشار فیلا


یکشنبه 6 اردیبهشت 1394 ساعت 09:24  
 نظرات