صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 راه شیری، نور شمالگان و شفق قطبی در یک نما بخش عمومی

17

تامی الیاسن (Tommy Eliason) این نمای زیبا را از نوار راه‌شیری در کنار شفق قطبی شمالی در آسمان فینمارک نروژ ثبت کرده است، که از سوی نشنال‌جیاگرافیک «یکی از برترین عکس‌های شفق قطبی سال 2011» لقب گرفته است.

 


Norwegian photographer Tommy Eliason captured this amazing view of the northern lights, the Milky Way and a meteor streaking across the sky over Ifjord, Norway, on Sept. 25.

 

 

پدیده‌ی شفق قطبی هنگامی رخ می‌دهد که ذرات باردار فوران‌یافته از خورشید به میدان مغناطیسی زمین برخورد کرده و پس از منحرف شدن به‌ سوی دو قطب مغناطیسی زمین، به جو نزدیک شده و با مولکول‌های هوا برخورد می‌کنند. در این پدیده، برانگیخته‌ شدن ذرات اکسیژن به تابش نورهای سبزرنگ می‌انجامد و تابش سرخ‌فام مربوط به مولکول‌های نیتروژن است.

اخترشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که با نزدیک ‌شدن به دوره‌ی اوج فعل‌وانفعالاتِ رویه‌ی خورشید و تشدید فوران‌های خورشیدی در سال 2013، شفق‌های قطبی پرشمار و بارزتری در نواحی قطبی زمین رخ بدهند و رویت‌پذیر باشند.

اندازه‌ی بزرگ‌تری از این نمای زیبا در این نشانی در دسترس دوستداران است :

 


 

 

 



دوشنبه 3 بهمن 1390 ساعت 10:35  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 21:17 دوشنبه 3 بهمن 1390
1
 مائده علیشاهی
ممنون جناب مهندس..فوق العاده زیباست
آقای مهندس داستان علاقه وافر شما به نجوم چیه؟واسم سوال شده که اگر دوست داشتید جواب بدید.
موفق باشید.
فرشته ملایی 21:46 دوشنبه 3 بهمن 1390
0
 فرشته ملایی
خیلی زیباست
ممنون
مهدی ریاست فرد 21:57 دوشنبه 3 بهمن 1390
0
 مهدی ریاست فرد
بسیار جالبه
امیر یاشار فیلا 02:52 سه شنبه 4 بهمن 1390
1
 امیر یاشار فیلا

خواهش می‌کنم خانم مهندس علیشاهی؛ نظر لطف شماست. ای‌کاش به‌جای آن که فقط ارسال‌کننده‌ی این عکس برای شبکه‌ی iiiwe باشم، عکاس آن بودم و این چشم‌انداز کم‌یاب و شکوهمند را از همان‌جایی که آقای الیاسن سه‌پایه‌ی دوربین‌اش را کاشته، می‌دیدم.


داستان علاقه‌مند شدن من به نجوم هم از زمانی آغاز شد که در عالم نوجوانی و در محیط دانش‌پرور و آموزش‌های غیرکلیشه‌ایِ مرکز پرورش استعدادهای درخشان اصفهان (آموزشگاه شهید اژه‌ای) چند کتاب کوچک علمی درباره‌ی منظومه‌ی خورشیدی و سفر انسان به ماه و قمرهای سیاره‌ی مشتری خواندم، و طبعاً مجذوب شدم. هم‌زمانیِ بروز این اشتیاق با آغاز انتشار ماهنامه‌ی «نجوم» در مهرماه 1370 و عضوگیری «انجمن اخترشناسی آماتوری ایران» که دفتر مرکزی‌اش در اصفهان بود، زمینه‌ساز کشیده شدنِ بیش‌تر من به سوی دانش جذاب اخترشناسی شد.

در سال 1372 به همراه تعدادی دیگر از اعضای انجمن اخترشناسی، از رصدخانه‌ی ابوریحان بیرونی دانشگاه شیراز دیدن کردیم، و همه‌ی این دیدارها و رصدهای آماتوری و مقاله‌های دقیق و خواندنی ماهنامه‌ی «نجوم»، به همراه دیدن زندگی و رویه‌ی دانش‌محور آقای توفیق حیدرزاده (پایه‌گذار و سردبیر مجله‌ی «نجوم» در آن سال‌ها) و آقای بابک سدهی (از پایه‌گذاران و دست‌اندرکاران انجمن اخترشناسی آماتوری) مرا پیوسته و بیش از پیش به نجوم و کیهان‌شناسی و نیز به روزنامه‌نگاری علمی علاقه‌مند می‌کرد؛ به‌ویژه که این دانش شگفت‌انگیز زمینه‌های مشترکی نیز با فیزیک و فلسفه دارد، و من این دو شاخه از دانش بشر را بسیار دوست می‌داشتم.

همین علاقه‌مندیِ ژرف باعث شد که در سال‌های پایانی دبیرستان، تحقیق و جست‌وجو کنم و ببینم کدام رشته از رشته‌های ساختمانی ـ که مصمم بودم در یکی از آن‌ها تحصیلم را پی بگیرم ـ واحدهای بیش‌تری از فیزیک ـ مکانیک و دانش‌های مرتبط با نجوم دارد؛ و با شگفتی بسیار دیدم که در سرفصل درس‌های گرایش نقشه‌‌برداریِ رشته‌ی عمران، عناوینی همچون «عکس‌برداری هوایی» یا همان «فتوگرامتری»، «سیستم‌های تصویر»، «فیزیکال ژئودزی» و «نجوم و مثلثات کروی» هست که پیش‌تر در کارگاه‌ها و همایش‌های نجومی، آگاهی‌هایی مقدماتی درباره‌ی آن‌ها به دست آورده بودم. از همین رو، در برگزیدن این رشته تردید نکردم و تحصیل دانشگاهی‌ام را در رشته‌ی «عمران ـ گرایش نقشه‌برداری» دنبال کردم.

پس از به پایان رسیدن دوره‌ی کارشناسی و ورود جدی و حرفه‌ای به عرصه‌ی روزنامه‌نگاری تخصصی، علاقه‌ی دیرینه‌ام به عکاسی که پیش از آن، هم در کارگاه‌های نجومی و هم در یکی از دروس اختیاری رشته‌ی نقشه‌برداری (درس «عکاسی و چاپ») تا حدودی شکوفا شده بود، بیش از پیش برایم مهم شد؛ که این تیزتر شدن علاقه را مدیون استاد عکاسی‌ام در دوره‌ی روزنامه‌نگاری پیشرفته، زنده‌یاد بهمن جلالی هستم.

البته به دلیل مشغله‌هایی که در این 10 سال به عنوان یک روزنامه‌نگار حوزه‌ی شهر و مهندسی و ساختمان داشته‌ام، تا کنون فرصت آن را نیافته‌ام که به‌طور خیلی جدی و حرفه‌ای به فن/هنر عکاسی بپردازم؛ اما علاقه‌ی وافرم به عکس‌های هوایی، عکس‌های نجومی، تصاویر ماهواره‌ای و هرگونه نقشه‌برداری (چه از زمین، چه از ستارگان و چه از سطح دیگر سیاره‌ها) همراه با علاقه‌ام به چشم‌اندازهای طبیعی، موجب شده‌اند که از هواداران و دنبال‌کنندگان پروپاقرص فعالیت‌هایی همانند پروژه‌های نشنال‌جیاگرافیک باشم، که بنیادش دقیقاً بر همین سه زمینه‌ی اصلی علایق من: 1) چشم‌اندازهای نجومی و آسمانی، 2) عکاسی و تصویربرداری، 3) چشم‌اندازهای طبیعی روی زمین استوار است.
یکی از دوستان که از این گرایش‌ها و علایق من آگاه است، به شوخی می‌گفت: «چطوره تحصیلتو توی رشته‌ی نشنال‌جئوگرافی ادامه بدی».
تا چه پیش آید ...

از این که این حدیث‌نفس‌گویی اندکی به درازا کشید، پوزش می‌خواهم.
رضا مهیاری 13:34 سه شنبه 4 بهمن 1390
0
 رضا مهیاری
به مطالب مرتبط با فضا علاقه دارم
ممنون
کورش نیکزاد 19:38 سه شنبه 4 بهمن 1390
0
 کورش نیکزاد
مهندس جان
انجمن ادیب هم عضوی؟
ما یه بار یکی از رصدهاشو رفتیم
حالا هی برای هر برنامه و رصدی اس ام اس دعوت برام می فرستن
احسان درفشی 20:31 سه شنبه 4 بهمن 1390
1
 احسان درفشی
سلام
جناب مهندس بسیار زیباست.
جسارتا اگر امکان دارد و شما اطلاعی از سایتهایی که عکسهایی با کیفیت از چشم اندازهای نجومی دارند ، دارید ، در اختیار بنده بگذارید خیلی خیلی ممنون میشم.
تا آنجایی که من جستجو کردم تعداد عکسهای با کیفیت خیلی کم در اینترنت موجوده.
ممنون.
مائده علیشاهی 21:12 سه شنبه 4 بهمن 1390
2
 مائده علیشاهی
جناب مهندس فیلا با ذوق و علاقه تمام خوندمش و اصلا طولانی نبود و از صمیم قلب بهتون تبریک میگم..واستون توفیق روزافزون رو آرزو دارم..هیچ چیز توی زندگی لذت بخش تر از این نیستش که آدم با علایقش و اونطور که دوست داره زندگی کنه...
بخاطر توضیحاتتون هم که با صبر و حوصله وقت گذاشتید و نوشتید بسیار سپاسگذارم.
امیر یاشار فیلا 02:55 چهارشنبه 5 بهمن 1390
1
 امیر یاشار فیلا


سلام از بنده آقای مهندس درفشی؛
برای مطالب، مقالات، خبرها و عکس‌های معتبر در زمینه‌ی اخترشناسی و فضا، این پایگاه‌های اینترنتی، مرجع‌های شناخته‌شده‌ای به شمار می‌روند؛ و تا جایی که می‌دانم، معمولاً اندازه‌های بزرگِ عکس‌ها و تصاویرشان هم در دسترس همگان است. امیدوارم این نشانی‌ها به کارتان بیایند.

www.nationalgeographic.com

www.universetoday.com

www.skyandtelescope.com

www.nasa.gov

www.astronomy.com

www.astronomynow.com

www.astronomy.net

www.space.com
امیر یاشار فیلا 02:56 چهارشنبه 5 بهمن 1390
0
 امیر یاشار فیلا


بله آقای مهندس نیکزاد،
از برنامه‌های انجمن نجوم ادیب اصفهان هم تا جایی که بتوانم، بهره‌مند می‌شوم.
امیدوارم در یکی از همین برنامه‌ها، دیداری تازه کنیم.
امیر یاشار فیلا 03:00 چهارشنبه 5 بهمن 1390
0
 امیر یاشار فیلا


دوستان گرامی : خانم مهندس ملایی، آقای مهندس ریاست‌فرد، آقای مهندس مهیاری،
خوشحالم که مورد پسندتان واقع شده، و ابراز لطف‌تان را ارج می‌نهم.
پاینده باشید.
م افتخاری 08:40 چهارشنبه 5 بهمن 1390
0
 م افتخاری
جالب بود
سپاس
احسان درفشی 16:23 چهارشنبه 5 بهمن 1390
0
 احسان درفشی
سلام بر شما
جناب مهندس فیلا بسیار بسیار ممنونم
خیلی لطف کردید
نازنین بهشتی 16:39 پنجشنبه 6 بهمن 1390
0
 نازنین بهشتی
منم مثل مائده جون نیمچه اتوبیوگرافیتون رو با علاقه و اشتیاق خوندم
خیلی جالب بود
براتون موفقیتهای بیشتر و بزرگتر آرزو میکنم
شاد و سرزنده باشید