صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 ثبت این دو شناسه برای نشانی‌های اینترنتی، به پشتیبانی نیاز دارد بخش عمومی

9

چندی‌ست که «آیکن، سازمان مدیریت نام‌ها و ارقام اینترنتی، که به‌نوعی مدیریت کل اینترنت را در دست دارد، پذیرش درخواست‌های ثبت پسوندهای تازه‌ی نشانی‌های اینترنتی را آغاز کرده است.

همان‌طور که انتظار می‌رفت، این اقدام که پس از ۹ سال وقفه (پس از افزوده شدن پسوندهایی مانند دات آسیا و…) انجام پذیرفت، با استقبال گسترده‌ی فعالان اینترنتی در سراسر جهان روبه‌رو شد و با این که هنوز اطلاعات دقیق درخواست‌دهندگان منتشر نشده است، شنیده‌ها حاکی از آن است که بیش از ۱۰۰۰ پسوند تازه برای پایگاه‌ها و نشانی‌های اینترنتی، در انواع گوناگونِ تجاری، فرهنگی، اجتماعی و… ارائه شده است، که از میان آن‌ها می‌توان به پسوندهای مختص اقوام و اجتماعات ویژه اشاره کرد.
برای مثال، بسیاری از کلان‌شهرهای دنیا اقدام به ثبت پسوند اینترنتی با نام شهر خود نموده‌اند، که به نوعی به شناساندنِ شهرشان و مردمش و کسب‌وکارهایشان در جهان اینترنت کمک خواهد کرد.
در این میان، لزوم حضور ایرانیان در این حوزه نیز باعث گردید که گروهی از هم‌میهنانمان با ارائه‌ی درخواست برای ثبت پسوندهایی که به‌طور مستقیم بیانگر ملیت و سرزمین مادریمان است، گامی در راستای ابدی ساختنِ حضور ایرانیان در دنیای اینترنت بردارند.
در همین راستا، دو پسوند اینترنتی که به‌طور مستقیم و آشکار در راستای منافع ایرانیان و به طور عام پارسی‌زبانان هستند، درخواست گردیده‌اند: دات‌پارس (به‌صورت PARS.)و دات‌خلیج‌فارس (به‌صورت PersianGulf.)که پذیرش آن‌ها از سوی «آیکن» می‌تواند موفقیتی بزرگ برای ایران و افتخاری جاودانه برای ایرانیان به شمار برود.
ثبت این پسوندها در اینترنت به مفهوم پدید آمدنِ هزاران وب‌سایت تازه با این پسوندها و در پی آن، گسترش و تکرار این نام‌ها در اینترنت خواهد بود. هر وب‌سایتی که با یکی از این پسوندها ایجاد شود، هزاران بیننده خواهد داشت و این افراد کسانی خواهند بود که به‌صورت روزمره با این نام‌ها سروکار خواهند داشت؛ و همین تکرار و بازدیدهای روزمره، گواهی بر زنده بودن نام‌های خلیج همیشگی فارس و پارس خواهد بود.
آنچه دارای اهمیت است، چالش‌هایی‌ست که این درخواست‌ها از سوی دیگر کشورها با آن روبه‌رو خواهند بود، که توفیق یافتن در این امر و بی‌اثر ساختنِ شیطنت‌های احتمالی، نیازمند حمایت گسترده‌ی همه‌ی کاربران ایرانی اینترنتی ایرانی است. به‌ویژه پسوند اینترنتی PersianGulf. با توجه به مناقشات موجود و تلاش‌هایی که برای تحریف تاریخ چندهزارساله‌ی نام این آبراه در جریان است و اتفاقاً این روزها نیز بالا گرفته، به احتمال فراوان با اعتراض و سنگ‌اندازی و کارشکنی شدید کشورهای جنوب خلیج فارس مواجه خواهد شد.

اما پسوند دات‌پارس (PARS.) حکایت دیگری دارد :
یکی از قواعد «آیکن» برای پذیرش پسوندهای تازه‌ی اینترنتی عدم تشابه آن‌ها با یکدیگر، به‌منظور جلوگیری از سردرگمی کاربران اینترنتی است؛ و متأسفانه این شباهت در مورد واژه‌ی پارس با نام شهر پاریس (Paris که ثبت آن از سوی شورای شهر پاریس در دست پی‌گیری‌ست) باعث گردیده که مناقشه‌ای قریب‌الوقوع میان این دو درخواست نیز محتمل و مورد انتظار باشد، که در شرایط عادی، تنها یکی از آن‌ها حق حضور در اینترنت را خواهد یافت.
یکی از ملاک‌های «آیکن» برای برگزیدن یک پسوند از میان دو پسوند پارس و پاریس، میزان حمایت اعلام‌شده از سوی جامعه‌ای‌ست که آن پسوند برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. بنابراین، همکاری هم‌میهنان ارجمند و پارسی‌زبانان دیگر نقاط جهان در رأی دادن به عبارات پارس و خلیج‌فارس و حمایت از ثبت آن‌ها، می‌تواند نقشی تأثیرگذار در این زمینه داشته باشد.
به همین منظور، یک سامانه‌ی رأی‌گیری اینترنتی طراحی و راه‌اندازی شده است که ایرانیان و پارسی‌زبان‌های دیگر نقاط جهان (از جمله در آسیای میانی و افغانستان) می‌توانند در این نشانی:
http://www.ipetitions.com/petition/dot-pars

با وارد کردنِ نام و ایمیل خود، آن را امضا و از ثبت پسوند یادشده پشتیبانی کنند.

پس اگر به نمادهای شکوه و جلال ایران‌زمین و عناصر هویت‌بخش و یکپارچگی‌آفرین این سرزمین اهمیت می‌دهید، به هر شیوه‌ای که مؤثر می‌دانید، در انتشار این خبر و جلب مشارکت و حمایتِ هم‌میهنان و هم‌زبانان بکوشید.





برگرفته از :
http://www.dotpars.org

یکشنبه 31 اردیبهشت 1391 ساعت 09:45  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 11:36 دوشنبه 1 خرداد 1391
0
 مائده علیشاهی
ممنون از شما