صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 برگردان فارسی کتاب «معنای زندگی» ، نوشته‌ی تری ایگلتون منتشر شد بخش عمومی

11

معنای زندگی بشر بر کره‌ی خاکی، آیا چنان که ادیان می‌گویند، چون غایتی قدسی، "ازپیشی" و ازپیش‌تعیین‌شده است؟ یا آن که آدمی‌ست که با شیوه‌ی زیست و کردار فردی و اجتماعیِ خود به زندگی خود معنا بخشیده و خود معنای زندگی خویش را تعریف می‌کند؟ آیا معنای زندگی ما همان است که ما خود به زندگی می بخشیم؟ یا زندگی بشر بر کره‌ی خاکی امری تصادفی و بی‌معنا یا پوچ و عبث است؟
طرح پرسشی کلی چون "معنای زندگی" در زمانه‌ای که پاسخ‌هایی کلی و فراروایت‌های بزرگ ناپدید شده‌اند، آیا رواست؟ پرسش درباره‌ی معنا و چیستیِ زندگی، پرسشی‌ست که بیش‌تر در دوران مدرنیته مطرح شد، چرا که انسان در جوامع پیش از مدرن، پاسخ این پرسش را اغلب در دین می‌جُست و گمان می‌کرد که دکترین دینی معنای زندگی بشر را بر کره‌ی خاکی با افسانه‌ی آفرینش و پندارِ غایت و فرجام مقدرِ قدسی پاسخ می‌دهد. اما در دوران پُست‌مدرن طرح پاسخ‌های کلی مطلوب نیست، چرا که اغلب پست‌مدرن‌ها ‌پاسخ‌های کلی را فراروایت دانسته و برآن‌اند که شناخت آدمی "جزئی" است و هم از این روی، پرسش‌ها و پاسخ‌های کلی، همچون پرسش درباره‌ی معنای زندگی، با تکیه بر شناخت و ادراکِ آدمی راه به جایی نمی‌برند.
تری ایگلتون در کتاب "معنای زندگی" پاسخ‌های این پرسش را در فرهنگ‌ها، مکاتب و نزد متفکران بزرگ نقد کرده و در پاسخ به این پرسش که آیا "معنای زندگی" ازپیشی است یا زندگی همان است که در شیوه‌ی زیست و کردار آدمی ساخته می شود، به این پاسخ نزدیک می‌شود که اگر زندگی‌های ما معنایی داشته باشند، آن معنا همان است که ما به زندگی می‌بخشیم. ایگلتون در کتاب خود معنای زندگی آدمی را بیش از هر چیز در "عشق" به انسان می‌جوید و عشق را "فراهم آوردن فضا برای شکوفاییِ دیگری" تعریف می‌کند. کتاب "معنای زندگی" در چهار فصل با عنوان‌های
پرسش‌ها و پاسخ‌ها
مسأله‌ی معنا
کسوف معنا
و "آیا زندگی آن چیزی‌ست که شما می‌سازید؟" تنظیم شده است.
تری ایگلتون از بانفوذترین و خلاق‌ترین متفکران و نظریه‌پردازانِ دهه‌های اخیر است و در آثار متعدد خود در عرصه‌ی جامعه‌شناسی هنری و نقد ادبی، مفاهیم و چشم‌اندازهای تازه‌ای خلق کرده است. ایگلتون در ۱۹۴۳ در انگستان زاده شد. دکترای خود را از ترینیتی‌کالج دریافت کرد و سال‌ها استاد نظریه‌های فرهنگی در دانشگاه منچستر بود. برخی آثار ایگلتون همچون "مارکسیسم و نقد ادبی" ، "درآمدی بر ایدئولوژی" و "نظریه‌ی ادبی" پیش از این به فارسی ترجمه و منتشر شده‌اند.

برگرفته و خلاصه شده از خبرگزاری کتاب

چهارشنبه 21 مهر 1389 ساعت 10:40  
 نظرات    
 
مصطفی ملکی صادقی 02:56 پنجشنبه 22 مهر 1389
7
 مصطفی ملکی صادقی
با تشکر
اگه میگفتید چطور میشه کتابهاشو به طریق پستی واسه شهرستان خرید کرد خیلی عالی میشد