صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 برترین سازه‌ی مهندسی سال 2013 (Structural Awards 2013) بخش معماری

13

در رقابت‌های سالیانه‌ی «برترین سازه‌ی مهندسی سال» که انجمن جهانی مهندسان سازه برگزار می‌کند، پل 2940متری «تایژو» توانست جایگاه سازه‌ی برتر سال 2013 را از آنِ خود کند.



آیین Structural Engineering Excellenc هر سال طیف گسترده‌ای از سازه‌های برتر جهان را در بخش‌ها و دسته‌بندی‌های گوناگون معرفی می‌کند؛ اما در پایان، برندگانِ سه بخش «بلندترین برج»، «طولانی‌ترین پل معلق»، و نخستین مورد از گومه‌ی خود است که می‌توانند عنوان «سازه‌ی برتر» را به خود اختصاص دهند. امسال نیز این عنوان به پل معلق 2940متری «تایژو» رسید که چهارم آذرماه سال گذشته به‌طور رسمی به بهره‌برداری رسید.


پل تایژو شش خط گذر خودرو و دو خط اضطراری دارد، و دو سوی رودخانه‌ی «یانگ‌تسه» را به هم پیوند می‌دهد. در این سازه، به‌جای بهره‌گیری از ساختار معمولِ تک‌دهانه‌ای، پل در قالب دو دهانه‌ی اصلی ساخته شده است که میان سه برج پل معلق است. هر کدام از این دهانه‌ها 1080متر از مجموع طول 2940متری پل را به خود اختصاص می‌دهند. این فاصله، نزدیک به 15درصد کم‌تر از طول سراسری پل زبان‌زد «گلدن‌گیت» است.


اما عاملی که باعث شد پل «تایژو» به عنوان برترین سازه‌ی مهندسی سال برگزیده شود، طول دهانه‌ی پل نبود؛ بلکه نوآوری و شاهکاری‌ست که بهره‌گیری از دو دهانه در جهان مهندسی سازه پدید آورده است. این طراحی نیازمند رعایت کامل تعادل در انعطاف‌پذیری و صلبیتِ برج مرکزیِ 192متری پل بود، تا بتواند در برابر تغییرات، نوسانات و بی‌تعادلیِ بارگذاری‌های دو سوی خود ایستادگی کند و آن‌ها را تاب بیاورد.


برج‌های مکمل پل هر کدام 178متر بلندی دارند و ار بتن ساخته شده‌اند، که در نقطه‌ی مقابل جنس فولادی برج مرکزی پل قرار دارد. دو کابل اصلی نگه‌دارنده‌ی پل نیز 3110متر طول و 72سانتی‌متر قطر دارند.





در گفتاورد گروه داوران درباره‌ی این گزینش آمده است: «این پروژه‌ی عظیم موفقیتی فوق‌العاده است که کرانه‌های فن‌آوریِ پل‌های معلق را به سطحی نوین گسترش داده است، و گامی بلند در پیشرفت مهندسی پل‌سازی به شمار می‌رود.»


این پل که از سوی بنیاد طراحی و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل استانی جیانگ‌سو و شرکت Aecom Asia طراحی شده است، افزون بر پاداش اصلی، توانست پاداش بخش سازه‌های پل‌های بزرگ‌راهی و راه‌آهن را نیز از آنِ خود کند.



دیگر برندگان



با توجه به دسته‌بندی‌های گوناگونِ رقابت، طیف گسترده‌ای از سازه‌ها در میان برندگان دیده می‌شوند. پاداش بخش «سازه‌های هنری یا سرگرم‌کننده» به پروژه‌ی شناخته‌شده‌ی Kباغ‌های خلیج سنگاپور» رسید، که از سوی شرکت Meinhardt و آتلیه‌ی One طراحی شده است.


پاداش «سازه‌های بازرگانی و خرده‌فروشی» به ساختمان دفتر مرکزی تلویزیون ملی چین رسید، که از سوی شرکت Arup و بنیاد پژوهش‌های طراحی و معماری چین شرقی طراحی شده است. پاداش بخش «توسعه‌ی پایدار» نیز به ایستگاه پژوهش‌های قطب جنوب هالی IV تعلق گرفت که طراحی سازه‌ای آن را Aecom انجام داده است.


پروژه‌ی خطوط هوایی امارات نیز (که برخلاف نام غلط‌اندازش، سامانه‌ای نوین برای تله‌کابین، طراحی‌شده برای رقابت‌های المپیک لندن است) پاداش بخش «زیرساخت یا سازه‌های حمل‌ونقلی» را به خود اختصاص داد. شرکت Price & Myers نیز دو پاداش را به خود اختصاص داد: پاداش «سازه‌های مسکونی یا همگانی» برای طراحی کلیسای پادشاهی اسقف ادوارد در آکسفرد انگلستان، و پاداش «پل گذر پیاده» به خاطر طراحی پل پیاده‌راه کالج پیمبروک آکسفرد.


پاداش بخش «کوشش‌های کوچک» نیز به‌طور مشترک اهدا شد: این پاداش برای طراحی پلکان تئاتر «مارینسکی» سن‌پترزبورگ به شرکت Malishev Wilson، و برای طراحی غرفه‌ی نمایشگاهی KREOD به شرکت Ramboll تعلق گرفت.













برگرفته از :
http://archinect.com
www.istructe.org
www.khabaronline.ir
آماده‌سازی و ویرایش : امیریاشار فیلا

چهارشنبه 6 آذر 1392 ساعت 09:50  
 نظرات    
 
اکبر برادران اکبر زاده 01:42 آدینه 8 آذر 1392
0
 اکبر برادران اکبر زاده
بسیار جالب بود
نیما محسون 20:16 شنبه 9 آذر 1392
0
 نیما محسون
مهندس جان دست گلت درد نکنه، مطلب خوبی بود.متشکرم
امیر یاشار فیلا 02:44 یکشنبه 10 آذر 1392
0
 امیر یاشار فیلا

سپاس بابت مهر دلگرم‌کننده‌ی عزیزان.