www.iiiWe.com » رسانه‌ها و رسانه‌گران از دید دکتر رضا منصوری + فایل‌های دو کتاب الکترونیک از وی

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 رسانه‌ها و رسانه‌گران از دید دکتر رضا منصوری + فایل‌های دو کتاب الکترونیک از وی بخش عمومی

5
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)






دکتر رضا منصوری نام‌دارتر و پرآوازه‌تر از آن است که نیاز باشد معرفی‌اش کنیم. با این همه، به رسم عادتِ دیرین، برای آن‌ها که شاید او را نشناسند، می‌گویم که:


دکتر رضا منصوری فیزیک‌دان ایرانی و استاد دانشکده‌ی دانشگاه فیزیک است که زمینه‌ی پژوهش‌هایش، نسبیت و کیهان‌شناسی است. او به همراه «سکسل» نگره‌ی آزمون نسبیت را ارائه کرده و پژوهش‌هایی نیز در زمینه‌ی گرانش، نسبیتِ فراگیر (عام)، سیاه‌چاله‌ها و کیهان‌شناسی به انجام رسانده است.


او که خواهرزاده‌ی آیت‌الله محمود طالقانی است، دیپلم خود را در سال ۱۹۶۵ از دبیرستان «رهنما»ی تهران گرفت و در همان سال برای تحصیل در رشته‌ی فیزیک به دانشگاه وین رفت و در سال ۱۹۷۲ دانش‌نامه‌ی دکتری خود را در رشته‌ی فیزیک گرفت. دکتر منصوری تا سال ۱۹۷۷ (به‌مدت ۵ سال) استادیار دانشگاه وین بود. وی پس از انقلاب به ایران بازگشت و در دانشکده‌ی فیزیک دانشگاه شریف سرگرم تدریس و پژوهش شد.


دکتر منصوری یکی از پایه‌گذارانِ «پژوهشگاه دانش‌های بنیادی»، «مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه‌ی زنجان» و «مرکز نشر دانشگاهی» است و در دوره‌ی ریاست‌جمهوری محمد خاتمی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقان و فن‌آوری (عتف) بود. او همچنین، یکی از پیشگامان همکاری ایران با «سرن» (سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای) در پروژه‌ی «ال.اچ.سی» بوده است و هم‌اکنون مجری طرح رصدخانه‌ی ملی ایران است.


دکتر منصوری از سال ۱۳۶۱ و به‌مدت ۲۵ سال مدیر مسئول مجله‌ی «فیزیک» مرکز نشر دانشگاهی بود و از آغاز انتشار ماه‌نامه‌ی «نجوم» در سال ۱۳۷۰، تاکنون مدیر مسئول این مجله بوده است.
او همچنین از آغاز انتشار فصل‌نامه‌ی «ترویج علم» که نشریه‌ی علمی و تخصصی «انجمن ترویج علم ایران» است، سردبیریِ این نشریه را عهده‌دار بوده است و از پیشگامانِ روزنامه‌نگاری علمی (Scientific journalism) در ایران است. از همین رو، برای هفدهم مرداد که «روز خبرنگار» نامیده شده و به رسانه‌گران اختصاص یافته، بازخوانی چکیده‌ای از دیدگاه‌های او را درباره‌ی «جایگاه و کارکرد رسانه‌ها در ایران امروز»، مناسب و به‌جا دیدم.


چند سطری که در آغاز این روزنوشت از دکتر منصوری نقل کرده‌ام، بخشی از یکی از یادداشت‌های او به نام «ترویج علم و سطح توسعه‌یافتگی» است که نخست در «سخن سردبیر» شماره‌ی یکم فصل‌نامه‌ی «ترویج علم» (پاییز و زمستان 1390) و سپس در صفحات 269 تا 273 کتاب «مصداق‌های سندرم دوره‌ی نقل» منتشر شده است و تصویر صفحه‌های 272 و 273 آن را در دنباله‌ی این نوشتار آورده‌ام.


گفتنی‌ست، کتاب «مصداق‌های سندرم دوره‌ی نقل» ـ که حاشیه‌ای بر کتاب دیگر دکتر منصوری به نام «معماری علم در ایران» است ـ پنجمین کتاب از مجموعه‌ی «ایران من» است که دربردارنده‌ی نوشته‌های وی در زمینه‌ی سیاست‌گذاریِ علم است و از چند روز پیش (دوازدهم مرداد) در وبگاه ماه‌نامه‌ی «نجوم» به‌صورت الکترونیک و رایگان منتشر شده است؛ هرچند، هم در وبگاه «نجوم» و هم در فایل پی‌دی‌اف کتاب نوشته شده: «علاقه‌مندانی که پس از دریافت و خواندنِ این کتاب تمایل به پرداخت هزینه‌ی کتاب دارند، می‌توانند مبلغ مورد نظرشان را به شماره‌ی کارت ۶۲۷۴۱۲۱۱۴۵۴۶۹۰۶۰ به نام زهرا رحیمدل (مدیر اجرایی ماه‌نامه‌ی «نجوم») واریز کنند.»


کاربران ارجمند iiiwe می‌توانند فایل پی‌دی‌اف کتاب‌های «معماری علم در ایران» و «مصداق‌های سندرم دوره‌ی نقل» را به پیوستِ همین روزنوشت دریافت کنند. کتاب دیگر دکتر منصوری با نام «چهار سال در وزارت عتف» نیز در این نشانی در دست‌رس کاربرانِ iiiwe است:

«چهار سال در وزارت عتف» ؛ کتابی الکترونیک از دکتر رضا منصوری

دیگر علاقه‌مندانی که خواهان دریافت و مطالعه‌ی این سه‌کتاب‌اند اما عضو iiiweنیستند، می‌توانند سه کتاب یادشده را از این نشانی‌ها دریافت کنند:

ـ nojum.ir/reza-mansouri-book

ـ nojum.ir/memari-elm

ـ nojum.ir/reza-mansouri-book3









گزینش و آماده‌سازی : امیریاشار فیلا





شنبه 17 مرداد 1394 ساعت 10:06  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 14:08 یکشنبه 18 مرداد 1394
0
 امیر یاشار فیلا


ـ شهردار اصفهان صبح هفدهم مرداد را با رسانه‌گران آغاز کرد
ـ صبحانه‌ی کاری ژورنالیستی با طعم صمیمیت و همدلی

 17Mordad1394

Jashne Rooze Khabarnegar
Shahrdar Va Khabarnegaran

ـ همه می‌توانند خبرنگار باشند (یادداشتی از خبرنگار ایسنا در اصفهان) 
همه می‌توانند خبرنگار باشند، اما خبرنگارِ دارای توان تحلیل برای یک رسانه نعمت بزرگی است. این را یک کارشناس رسانه و استاد دانشگاه می‌گوید. نبود سواد رسانه‌ای از یک سو و فقدان اخلاق رسانه‌ای از سوی دیگر، از عواملی هستند که پهنه‌ی خبر و آگاهی‌رسانی را در کلان‌شهر اصفهان با دشواری‌ها و چالش‌های بسیار روبه‌رو کرده است ...


گروه رسانه‌ای دیرین 17:22 دوشنبه 19 مرداد 1394
0
 گروه رسانه‌ای دیرین

فایل پی‌دی‌اف هشت‌صفحه‌ای، دربردارنده‌ی رئوس و نکته‌های کلیدیِ سخن‌رانی دکتر رضا منصوری در
«کارگاه یک‌روزه‌ی علم در رسانه» را در این‌جا می‌توان دید و دریافت کرد:
ـ وظیفه‌ی رسانه در توسعه


امیر یاشار فیلا 01:15 پنجشنبه 22 مرداد 1394
0
 امیر یاشار فیلا

چهار روز پس از انتشار در iiiwe،
خبرگزاری ایسنا خبر نشر الکترونیکِ کتاب تازه‌ی دکتر منصوری را نیم‌روز چهارشنبه، بیست‌ویکم مرداد کار کرد:
اثر تازه‌ی دکتر منصوری در حوزه‌ی سیاست‌گذاری علم منتشر شد

Mansouri - Isna