صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 یافته شدن سیاره‌ای همانند زمین، به گرد نزدیک‌ترین ستاره به خورشید بخش دانش و فناوری

10

این روزها یافته شدنِ سیاره‌ای همانند زمین که به گِرد نزدیک‌ترین ستاره به خورشید می‌چرخد، جنجالی شده است. بر پایه‌ی پژوهشی که روند و یافته‌های آن در نشریه‌ی «نیچر» منتشر شده است، با یافته شدنِ این سیاره، گامی مهم در تلاش‌ برای یافتن امکان وجود زیست در کُره‌های دیگر برداشته شده است.

اخترشناسان پس از سال‌ها زیر نظر گرفتن دقیق ستاره‌ی «پروکسیما قنطورس»، سرانجام توانستند در مدار آن سیاره‌ای پیدا کنند که تنها اندکی از زمین بزرگ‌تر است. «پروکسیما قنطورس» نزدیک‌ترین ستاره به خورشید است و سیاره‌ی یافته‌شده، در دامنه‌ی زندگی آن قرار دارد.

این سیاره، «پروکسیما ـ بی» نام‌گذاری شده و نزدیک‌ترین سیاره‌ی فراخورشیدی است که تا کنون یافته شده است. پیش از این هم صدها سیاره‌ی فراخورشیدیِ دیگر هم‌اندازه با این سیاره یافته شده بود، اما این سیاره به زمین بسیار نزدیک است؛ که باعث جلب‌توجه و هیجان دانشمندان شده است. این سیاره در فاصله‌ی ۴.۲ سال نوری از زمین قرار دارد و از میان ۳۵۰۰ سیاره‌ی فراخورشیدی یافته‌شده پس از سال ۱۹۹۵،از همه نزدیک‌تر است. بسیار احتمال دارد که این سیاره برای زندگی مناسب باشد.

«پیته وردن»، از مدیران ارشد پیشین ناسا در رصدخانه‌ی جنوب اروپا (سازمانی اروپایی برای پژوهش‌های اخترشناسی در نیم‌کره‌ی جنوبی) در کنفرانسی خبری درباره‌ی این یافته‌ی تازه گفت: «پرسش اصلی ما در آغاز این طرح این بود که آیا در این سیاره‌هایی که به دور این ستارگان می‌چرخند، امکانِ زیست وجود دارد یا نه؛ و اکنون می‌دانیم که دست‌کم یک سیاره با ویژگی‌هایی همانند با زمین وجود دارد. «پدرو آمادو»، از اختر‌شناسان بنیاد اخترشناسی گرانادای اسپانیا نیز گفت: «یافتن این سیاره‌ی‌ همانند زمین، بختِ خوبی را در اختیار ما گذاشته است.»

دمای روی این سیاره به گونه‌ای است که امکان تشکیل آب مایع در آن وجود دارد. آب مایع هم که یکی از عناصر اصلی پیدایش زیست است. هنوز آشکار نیست که آیا در این سیاره زیست هست یا نه. حتا اگر خبری از ریست نباشد، شرایط لازم برای تشکیل آب را دارد. به این ترتیب، می‌تواند نخستین مقصد بشر برای سفرهای آینده‌ی درون کهکشان راه‌شیری باشد. البته ستاره‌ی مادر این سیاره، یعنی «پروکسیما قنطورس» خنک‌تر و سرخ‌تر از خورشید است، اما یکی از دو ستاره‌ی دیگر در منظومه‌ی «آلفا قنطورس» همانندیِ بسیار به خورشید ما دارد.


تصویر بالا مکان «پروکسیما قنطورس» را در آسمان نشان می‌دهد. سیاره‌ی نویافته چنان نزدیک به ستاره‌اش می‌چرخد که در واقع یک سالِ آن، ۱۱ روز زمین ما می‌شود. با این که بسیار بعید به نظر می‌رسد، اما اگر در «پروکسیما ـ بی» زندگی وجود داشته باشد، فاصله‌ی‌ ۴.۲ سال نوری‌اش به اندازه‌ی کافی نزدیک است، تا ارتباط‌های دوسویه امکان‌پذیر باشد.

برگرفته از : وبگاه خبرآنلاین
ویرایش : امیریاشار فیلا


شنبه 6 شهریور 1395 ساعت 15:27  
 نظرات