صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 موسیقی‌درمانی می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند بخش عمومی

14

این بررسی روی ۷۹ تن، که دستاوردهای آن در نشریه‌ی بریتانیایی «روان‌پزشکی» انتشار یافته است، نشان‌دهنده‌ی بهبود بیش‌تر در مقایسه با بیمارانی بود که با شیوه‌های رایج درمان شدند. در این شیوه، از ارتباطِ ناکلامی برای کمک به بازگویی احساسات بیماران بهره جسته شد.
کارشناسان بریتانیایی گفتند موسیقی می‌تواند انسان را از لحاظ ذهنی به‌گونه‌ای درگیر کند که کلمات نمی‌توانند.
پیش از این، پزشکان ـ از جمله در نظام بهداشت و درمان بریتانیا ـ از موسیقی‌درمانی برای کمک به کودکانی که در برقرار کردن ارتباط مشکل دارند، بهره می‌جستند.
اکنون و در پی به دست آمدن نتیج تحقیق یادشده، چنین پنداشته می‌شود که نواختن ساز و خواندن آواز با همراهیِ یک متخصص موسیقی‌درمانی به بیماران کمک می‌کند احساساتشان را بهتر بازگو کنند.
در این مطالعه، همه‌ی بیماران دست‌به‌گریبان با افسردگی، با شیوه‌ی استانداردِ مشاوره و تجویز داروی مناسب، درمان شدند. ۳۳ تن از آن‌ها همچنین در ۲۰ نشست با یک متخصص موسیقی‌درمانی شرکت جستند که با نواختن چند ساز همراه بود.
پس از سه ماه، بیمارانی که موسیقی‌درمانی شدند، در شماری از آزمون‌ها مانند اضطراب و افسردگی، بهبودی بیش‌تر نسبت به دیگر بیماران نشان دادند. با این همه، پس از شش ماه هیچ بهبود آماریِ معناداری در نتایج دیده نمی‌شد.
«کریستیان گلد»، استاد دانشگاه «ییواسکایلا» در این باره می‌گوید: «مطالعه‌ی ما نشان داد که موسیقی‌د‌رمانی، وقتی همراه با مراقبت‌های استاندارد انجام گیرد، در بهبود افسردگی و اضطراب به افراد کمک می‌کند. موسیقی‌درمانی دارای ویژگی‌هایی‌ست که به افراد اجازه می‌دهد خود را بازگو کنند و به‌گونه‌ای ناکلامی با هم تعامل داشته باشند ـ حتا در موقعیت‌هایی که نمی‌توانند واژه‌ها و سخنانِ مناسب را برای بیان تجربه‌های درونی خود پیدا کنند.»
دکتر «مایک کرافورد»، که در زمینه‌ی خدمات بهداشت روانی تخصص دارد، در سرمقاله‌ی نشریه‌ی پیش‌گفته نوشته است: «نتایج حاکی از آن است که این شیوه می‌تواند حال و وضعیت کلیِ افرادِ دست‌به‌گریبان با افسردگی را بهبود بخشد.»
او افزود: "نواختن و آهنگ ساختن یک کار اجتماعی، لذت بخش و معنی دار است. استدلال شده است که این کار افراد را طوری درگیر می کند که شاید کلمات توانایی آن را نداشته باشند."

شنبه 15 مرداد 1390 ساعت 10:25  
 نظرات    
 
نازنین بهشتی 15:54 شنبه 15 مرداد 1390
10
 نازنین بهشتی
البته این که موسیقی کارکردهای خیلی پیچیده تر و گسترده تری نسبت به زبان و کلام و گفتار داره، موضوع جدیدی نیست
استفاده از موسیقی برای خلاص شدن از تنش و استرس هم کاملا شناخته شده است
اما این که تاکید شده "موسیقی‌درمانی دارای ویژگی‌هایی‌ست که به افراد اجازه می‌دهد خود را بازگو کنند و به‌گونه‌ای ناکلامی با هم تعامل داشته باشند" و این که مشخصا و بطور ویژه تبدیل به یک روش علمی برای درمان افسردگی بشه، خیلی جالبه
ممنون بابت ارسال این مطلب
محمود مشایخی 14:01 یکشنبه 16 مرداد 1390
9
 محمود مشایخی
با تشکر
البته سوال من اینجاست چه نوع موسیقی ؟
اگر ممکن هست به ایمیل من جواب دهید و بگویید از کجا آنها را تهیه کنم
محسن حیدری 19:02 یکشنبه 16 مرداد 1390
7
 محسن حیدری
موسیقی؟؟؟؟؟؟؟؟
ارشاد بهش مجوز نمیده که بابا
مهندس مشایخی شمام دنبالش نگرد
دردسر داره