صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 ششم بهمن : گذر سیارکِ «2004BL86» از کنار زمین بخش عمومی

6

ششم بهمن امسال (امروز) سیارکِ 2004BL86، از فاصله‌‌ی ۱/۲میلیون کیلومتری زمین (سه برابر فاصله‌ی زمین تا ماه) خواهد گذشت. با توجه به درخشندگی و فاصله‌ی این سیارک، اخترشناسان برآورد کرده‌اند که اندازه‌ی آن نیم کیلومتر باشد (نزدیک به بزرگی یک کشتی تفریحی). تا سال ۲۰۲۷/۱۴۰۶ هیچ سیارک دیگری به این بزرگی و به این نزدیکی از کنار زمین نخواهد گذشت.
قدر این سیارک در به‌ترین حالت ۹ خواهد بود و نمی‌توان آن را با چشم برهنه و بی‌تجهیزات دید؛ اما ستاره‌شناسان آماتور می‌توانند با تلسکوپ‌های کوچک (۴ اینچ به بالا) و دوربین‌های دوچشمی نیرومند به شکار این سیارک بروند.
شب دوشنبه، ششم بهمن، حوالی ساعت ۱۹:۵۰ تلسکوپ خود را به سوی صورت فلکی خرچنگ نشانه بروید و در جست‌وجوی ستاره‌ای متحرک و بسیار کم‌نور باشید (می‌توانید موقعیت دقیق این سیارک را در نرم‌افزارهایی مانند Starrynight و Stellarium بیابید). در قیاس با شهاب‌ها، حرکت این جرم سنگی بسیار کند به نظر خواهد رسید؛ اما از سوی دیگر، نسبت به حرکت ماه و گذر آن از جلوی ستاره‌ها، تندتر خواهد بود


اگر تصویر بالا را به‌صورت متحرک نمی‌بینید، فرمتِ GIF و متحرکِ آن در این نشانی در دست‌رس است:

http://canot.ir/wp-content/uploads/2015/01/asteroid-2004-BL86.gif


آن‌گونه که اخترشناسان تخمین‌ زده‌اند، این سیارک پهنایی به اندازه‌ی پهنای ماه کامل را در ۱۱ دقیقه خواهد پیمود. برای آن که پنداشتِ باز هم درست‌تری از سرعتِ سیارک را داشته باشید، آن را با سرعتِ جابه‌جایی ماه مقایسه می‌کنیم: ماه هر ساعت نیم‌درجه در آسمان جابه‌جا می‌شود و این سیارک هر ساعت نزدیک به سه درجه را می‌پیماید. پس کسانی که تلسکوپ‌ ۶ اینچ یا بزرگ‌تر دارند، به‌سادگی و به‌روشنی می‌توانند گذر سیارک را در آسمان ببینند.
سیارک 2004BL86 روز سه‌شنبه ساعت ۷ و ۳۵ دقیقه‌ی صبح به وقت ایران، به بیش‌ترین درخشندگی خود خواهد رسید، که البته از دید هم‌میهنان پنهان خواهد بود.
تا سال ۱۴۰۶ خورشیدی چشم‌به‌راهِ رسیدن و گذر سیارکِ 1999AN10 نمانید و همین امروز برای دیدن سیارک 2004BL86 برنامه‌ریزی کنید. اگر فرصت رصد ندارید، می‌توانید گذر این سیارک را از این‌جا زنده تماشا کنید (دوشنبه، از ساعت 11:30 تا ۱۲ شب پخش گذر سیارک از این وبگاه آغاز خواهد شد).
دانشمندان و اخترشناسانِ حرفه‌ای نیز در نظر دارند که این سیارک را با امواج مایکروویو رصد کنند و با آنتن Deep Space Network در کالیفرنیا و رصدخانه‌ی آرسیبو، چند روز پیش و پس از گذر تلاش خواهند کرد تا آگاهی‌ها و نماهایی شایان از این سیارک بگیرند.

برگرفته از : http://canot.ir
تنظیم نوشتار : آهو آریانی
ویرایش : امیریاشار فیلا


دوشنبه 6 بهمن 1393 ساعت 11:59  
 نظرات