صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 آینده : عنصری فراموش‌شده در پژوهش‌های مهندسی ایران بخش عمومی

14

معاون پژوهشی فرهنگستان علوم محض و کاربردی ایران تأکید کرد: مهندسان در راستای پیشبرد هر چه بهتر بینش خود، لازم است آینده‌نگر باشند.

 


 

دکتر محمد شاهدی در جشنواره‌ی روز مهندسی با اشاره به این که «مهندسی» زنجیره‌ای از تولیدات است که زمینه‌ساز رفاه و بهبود زندگی انسان می‌شود، افزود: ساخت ابزارهای تازه، سامانه‌‌های نوین و تحلیل آن‌ها، موجب گسترش دامنه‌ی مهندسی شده است.

وی با تأکید بر این که «ما علم را تولید نکرده، بلکه آن را کشف می‌کنیم»، گفت: انسان‌ها با نگرش به طبیعت، از آن درس گرفته و با کشفیات خود اختراعاتی را در راستای رفاه بشر پدید می‌آورند.

معاون پژوهشی فرهنگستان علوم محض و کاربردی ایران افزود: با تماشای طبیعت باید از آن الهام گرفت و با بهره‌گیری از بینش چندگانه باید در ژرفنای طبیعت فرو رفت.

وی بینش مهندسی را آمیزه‌ای از اخلاق و فرهنگ دانست و خاطرنشان کرد: مهندسان با این بینش، از فروختن تخصص خود در برابر مادیات پرهیز کرده، و بر پایه‌ی این نگرش تنها به آنچه درست است، عمل می‌کنند.

دکتر شاهدی در دنباله‌ی سخنان خود گفت: مهندسان برای پیشرفت هر چه بهتر در اندیشه‌های خود، باید به تاریخچه و گذشته‌ی مهندسی توجه کنند و از آن‌ها درس بگیرند.

وی تصریح کرد: البته این سخن به آن معنا نیست که مهندسان در کنش‌های خود به آینده توجه نکنند؛ بلکه باید برای پیشبرد هر چه بهتر بینش و نگرش خود، آینده‌نگر باشند و همواره الزامات «آینده» را در نظر داشته باشند.

معاون پژوهشی فرهنگستان علوم محض و کاربردی ایران با بیان این که در پژوهش‌های مهندسی ایران به هیچ ‌عنوان به آینده توجه نمی‌شود، افزود: خشک شدن زاینده‌رود، افزایش بی‌شمار بیماران سرطانی و... همه و همه حاکی از بی‌توجهی و بی‌اعتنایی مهندسان به آینده‌ی این سرزمین است.

وی با اشاره به این که هم‌اکنون شمار نگران‌کننده‌ای از مهندسان کشور از بینشی درخور و شایسته برخوردار نیستند، تصریح کرد: مدیران ارشد ما به آینده و پیامدهای کارها و تصمیم‌هایشان توجهی ندارند و بدون مطالعه و بررسیِ نتایج اقدام می‌کنند.

دکتر شاهدی افزود: مهندسی باید با بینش و جهان‌بینی کافی همراه باشد؛ به گونه‌ای که این دیدگاه در دانشگاه‌ها به دانشجویان مهندسی آموزش داده شود.

وی با بیان این که دانشگاه‌ها کم‌تر به مقوله‌ی اخلاق مهندسی می‌پردازند، گفت: آموزش بینش و اخلاق مهندسی به همه‌ی دانشجویان، به‌ویژه دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی، لازم و ضروری‌ست.

معاون پژوهشی فرهنگستان علوم محض و کاربردی ایران، آینده‌ی بسیاری از شهرهای ایران را بحرانی توصیف کرد و گفت: با نگرش به آینده و تغییر بینش در مهندسان، می‌‌توان از ادامه یافتن بحران خشک‌سالی و نشست زمین‌ها جلوگیری کرد.

 

 

 

برگرفته از : خبرگزاری کلان‌شهر اصفهان

www.imna.ir ، 15 اسفند 1390

ویرایش : امیریاشار فیلا

 

پنجشنبه 18 اسفند 1390 ساعت 10:50  
 نظرات    
 
جلال بهرامی 11:00 پنجشنبه 18 اسفند 1390
1
 جلال بهرامی
بسیار تشکر مهندس فیلای عزیز
عادل گودرزی 17:39 شنبه 20 اسفند 1390
0
 عادل گودرزی
ممنون امیر جان.
موفق باشی.

راستی چرا 2روزه اخبار سایت به ایمیلم نمیاد؟!!
2باره ماشین حمل اینترنت تصادف کرده؟
:))
مائده علیشاهی 20:26 شنبه 20 اسفند 1390
0
 مائده علیشاهی
بسیار ممنون
م افتخاری 15:39 یکشنبه 21 اسفند 1390
0
 م افتخاری
آقای مهندس گودرزی از لنگر کشتی‌ها غافل نشوید
ضمناً از روشهای ارائه شده در روزنوشت (و کامنتهای مربوطه) آقای مهندس مهیاری هم میتوانید استفاده کنید
مجتبی محمدی 15:52 یکشنبه 21 اسفند 1390
0
 مجتبی محمدی
از این حرفها و سخنها زیاد است؛ولی کو عمل!!!به قول شاعر:
دو صد گفته؛چون نیم کردار نیست....
بهتر است سعی کنیم؛از انتشار این موضوعات کلیشهای اجتناب کرده و به موضوعات جالبتر بپردازیم...