صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 سه‌شنبه‌شب : زمین و بهرام، رو در روی یکدیگر، هم‌راستا با خورشید بخش عمومی

12

سه‌شنبه‌شب، ۱۹ فروردین ۹۳، زمین و بهرام (مریخ) در کم‌ترین فاصله از یکدیگر در سامانه‌ی خورشیدی قرار می‌گیرند. از دید زمینیان، هر ۷۷۸ روز یک‌بار یا به سخن دیگر، هر ۲سال و ۱ماه و ۱۸روز، بهرام در نزدیک‌ترین فاصله با زمین قرار می‌گیرد. زمین هر ۳۶۵روز یک‌بار و بهرام هر ۶۸۷روز یک‌بار به گرد خورشید می‌گردند. به دلیل گردش تندتر زمین به گرد خورشید، هنگامی که بهرام یک دور کامل به گرد خورشید می‌زند، زمین نزدیک به دو بار به گرد خورشید گشته است و به همین دلیل، زمین و بهرام هر ۷۷۸روز یک‌بار به نزدیک‌ترین فاصله از یکدیگر می‌رسند و رو در روی هم در یک راستا قرار می‌گیرند.
برابر با قانون کپلر که در سده‌ی ۱۶ میلادی مطرح شد، سیاره‌ها در مدارهای بیضی به گرد خورشید می‌گردند و به همین دلیل گاهی در اوج و گاهی در حضیض مداری قرار می‌گیرند. برخی سیاره‌ها همچون زمین و ناهید مدارهای نزدیک به دایره دارند؛ اما مدار سیاره‌هایی مانند بهرام و تیر، خروج از مرکز بیش‌تری دارند. هر دو سال یک‌بار، بهرام و زمین و خورشید بر یک راستا قرار می‌گیرند و هنگامی که بهرام هم در حضیض مداری باشد، در نزدیک‌ترین فاصله با زمین قرار می‌گیرد.
در سال ۹۱ که زمین و بهرام به نزدیک‌ترین فاصله از یکدیگر رسیدند، بهرام در اوج بود و موقعیتی درخور برای رصد آن نبود؛ اما رویارویی و هم‌راستایی امسال به دلیل این که بهرام در حضیض مداری است، هنگامه‌ی بسیار مناسبی برای رصد سیاره‌ی سرخ است. چنین موقعیتی، بار دیگر در سال ۹۷ به دست می‌آید.



اما این اختلاف فاصله به‌طور دقیق چه اندازه است؟
سال ۹۱ بهرام به هنگام هم‌راستایی و مقابله با زمین، نزدیک به ۱۰۰میلیون کیلومتر از سیاره‌ی مادریِ ما فاصله داشت. ۲۵ فروردین امسال، یعنی تنها ۶ روز پس از رویارویی بهرام با زمین، فاصله‌ی این سیاره از سیاره‌ی ما به حدود ۹۲میلیون کیلومتر می‌رسد. هرچند که این فاصله بسیار دورتر از فاصله‌ی زمین و بهرام در شهریور سال ۸۳ است که فاصله‌ی بهرام از زمین به نزدیکِ ۵۵میلیون کیلومتر رسیده بود، اما این‌بار هم فرصت مناسبی است تا با یک تلسکوپ مناسب و زیر یک آسمانِ کاملا صاف و پاکیزه، بهرام را رصد کنیم و جزییاتی همچون کلاهکِ قطبی و عوارض سطحی آن را ببینیم.

نوشته‌ی : سپیده شعرباف
برگرفته از : www.nojum.ir
ویراسته‌ی : امیریاشار فیلا
با بهره‌گیری از :
http://news.yahoo.com/rare-sight-mars-earth-sun-align-next-week-114608526.html

دوشنبه 18 فروردین 1393 ساعت 07:58  
 نظرات    
 
علی مجیدى 20:29 دوشنبه 18 فروردین 1393
0
 علی  مجیدى
مطلب مفیدی بود
ممنون
هاشم کالیفرنیا 23:07 دوشنبه 18 فروردین 1393
0
 هاشم کالیفرنیا
مطلب مفیدی بود
امیر یاشار فیلا 03:56 سه شنبه 19 فروردین 1393
0
 امیر یاشار فیلا

نمایش مستند «نخستین فضانورد» در مرکز نجوم ادیب اصفهان


مستندی با نام «نخستین فضانورد» بیست‌ویکم فروردین‌ماه در سینما دانش مرکز آموزش نجوم ادیب، وابسته به سازمان فرهنگی ـ تفریحی شهرداری اصفهان به نمایش درخواهد آمد.
مزروعی، مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایمنا در این باره گفت: مرکز نجوم ادیب در بخش سینما دانش به مدت یک سال است که فعالیت‌هایی را در زمینه‌ی اکران آثار مستند علمی در زمینه‌ی دانش نجوم آغاز کرده است و این بار به دلیل فرارسیدن «شب یوری»، سالگرد پرواز «یوری گاگارین» به فضا، مستندی را با نام «نخستین فضانورد» به نمایش خواهد گذاشت.
وی افزود: این رشته‌مستندهای رقابت فضایی، در چهار بخش به بازگویی روایت رقابت‌های حساس و نفس‌گیر فضایی در دهه‌ی ۱۹۶۰ میان شوروی و آمریکا بر سر تسخیر فضا، با قالبی داستانی و مستند، اختصاص دارند.
مدیر مرکز نجوم ادیب همچنین گفت: در برنامه‌ی فروردین 93 سینما دانش، سومین بخش از این رشته‌مستندها که به چه‌گونگی پرواز و رهسپار شدنِ یوری گاگارین به فضا و رویدادها و حواشی آن در اوایل دهه‌ی ۱۹۶۰ می‌پردازد، به زبان اصلی و با زیرنویس فارسی نمایش داده خواهد شد.
وی در بخش دیگری ار سخنانش افزود: پس از پخش مستند، در نشستِ نقد و پرسش و پاسخ، یکی از پیش‌کسوتانِ خلبانی به نقد و بررسی این مستند خواهد پرداخت و درباره‌ی چه‌گونگی گزینش فضانوردان، شیوه‌ی آموزش آن‌ها و نیز تفاوت‌های خلبانی و فضانوردی سخن‌رانی خواهد کرد.
گفتنی‌ست، آن‌گونه که مدیر مرکز نجوم ادیب اصفهان به ایمنا گفته است، در همین نشستِ پرسش و پاسخ، پیام ویدئویی سیروس برزو، پژوهشگر و روزنامه‌نگار پیش‌کسوتِ علوم فضایی نیز به مناسبت شب یوری پخش خواهد شد. او در این ویدئو، توضیحاتی درباره‌ی سفر گاگارین به فضا ارائه می‌کند.
اجرای مسابقه و قرعه‌کشی، واپسین بخش چهاردهمین ویژه‌برنامه‌ی سینما دانش فروردین۹۳ خواهد بود.
دوست‌دارانِ حضور در این ویژه‌برنامه می توانند ساعت هفت عصر روز پنج‌شنبه، 21 فروردین‌ماه به مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان، واقع در خیابان سعادت‌آباد، کنار ورزشگاه امین بروند.

برگرفته از :
www.imna.ir
18 فروردین 1392