با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.نزدیک به ۷۰درصد سطح کرهی زمین را آب پوشانده، اما این موضوع که اینهمه آب از کجا به سیارهی ما آمده، هنوز پرسشی بزرگ برای دانشمندان است. بهتازگی گروهی از پژوهشگرانِ فرانسوی این نظریه را که آب پس از پیدایش زمین به این سیاره منتقل شده، زیر سؤال بردهاند و به این ترتیب، فرضیهی تازهای را دربارهی منشأ آب بر روی کرهی زمین ارائه کردهاند.
این دانشمندان در مطالعات خود به این نتیجه رسیدهاند که به احتمالِ بسیار، آب از همان آغاز روی زمین و درونِ ذراتِ تشکیلدهندهی آن وجود داشته است. فرضیهی غالب بر این نظریه استوار بود که آب مدتها پس از تشکیل کرهی زمین، توسط سیارکها یا شهابسنگها به سیاره آمده است؛ به این ترتیب که سیارکها و شهابسنگهای حاوی منابع غنی هیدروژن به زمین برخورد کردهاند و باعث ایجاد آب بر روی سیاره شدهاند. اما پژوهشگرانِ بنیاد ملی تحقیقات علمی و دانشگاه لورن فرانسه ابتدا با تمرکز بر روی شهابسنگها دریافتند که ذرات تشکیلدهندهی آنها با سنگهای تشکیلدهندهی زمین شباهت دارد. آنها سپس با اندازهگیریِ هیدروژن موجود در ۱۳ شهابسنگِ نادر، دریافتند که درون ذراتِ تشکیلدهندهی زمین به اندازهی کافی و دستکم سهبرابر اندازهی آب اقیانوسها و حتا بیشتر، آب وجود داشته است.
آنها به این نکته پی بردند که ایزوتوپهای هیدروژن در شهابسنگها به هیدروژنهای خاک زمین شباهت دارد. پژوهشگران همچنین دریافتند که ایزوتوپ نیتروژنِ موجود در این شهابسنگها نیز به نیتروژن زمین بسیار نزدیک است. با این همه، یکی از دستاندرکارانِ این پژوهش میگوید که نظریهی تازه بهصورت کامل نظریهی قدیم را رد نمیکند. به گفتهی وی، قطعاً شهابسنگها در تشکیل ترکیب کنونی زمین تأثیر مهمی داشتهاند.
سیارک «صحرا ۹۷۰۹۶» که ۱۹ سانتیمتر طول دارد و نیمدرصد از وزنِ آن را آب تشکیل داده است AFP /LAURETTE PIANI/CHRISTINE FIENI/موزهی تاریخ طبیعی فرانسهبا کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
برگرفته از : وبگاه یورونیوز فارسی ویرایش : امیریاشار فیلا
|
|