صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 هنر هشتم: روابط عمومی ؛ آموزه‌ی یکم: کنش پیش‌بینی‌ناپذیر بخش عمومی

14


 

همیشه با گارد حمله پیش رفتن خوب نیست؛ گاهی باید بسیار عادی جلو رفت تا رقیبان فرصت دفاع را از دست بدهند. در آن هنگام است که باید دوید و پیشی گرفت.

 

در شماری از کتاب‌های آموزش فنون ارتباطی، سفارش شده که در نشست‌ها و مذاکره‌ها، قدری خود را به ساده‌لوحی بزنیم، و نیز تأکید شده که از این کار زیان نخواهیم کرد. من این رفتار را توصیه نمی‌کنم، چون به‌هرحال با اصل صداقت و یکرنگی در تضاد است؛ اما این را تأیید می‌کنم که وقتی خودتان را خیلی باهوش و تیز نشان می‌دهید، طرف مقابل هم می‌کوشد بیش‌تر دقت کند و مو را از ماست بیرون
بکشد.

 

پس بی آن که بخواهیم نقش بازی کنیم و به دروغ خود را ساده‌لوح جلوه دهیم، بهتر است از بیرون ریختن همه‌ی توان و قابلیت‌هایمان در هنگامی که لزومی ندارد، بپرهیزیم و همواره مناسب‌ترین کنشی را که طرف مقابل توان پیش‌بینی‌اش را ندارد، در پیش بگیریم؛ که البته چندان هم آسان نیست و به ذهنی خلاق و آماده نیاز دارد.

آنچه در فایل تصویری پیوست بازیکن این تیم ورزشی انجام می‌دهد، نمونه‌ی خوبی از این کنش است. دیدنش را از دست ندهید.

 

اگر عمری باشد، خواهم کوشید مباحث «آموزه‌های هنر هشتم : روابط عمومی» را به‌صورت ادامه‌دار با دوستان و همکاران ارجمندم در iiiwe به اشتراک
بگذارم.

 


 

سه شنبه 13 دی 1390 ساعت 11:56  
 نظرات    
 
رضا مهیاری 18:12 سه شنبه 13 دی 1390
2
 رضا مهیاری
آقای فیلای عزیز
در تایید روزنوشت شما و بعنوان یک تجربه شخصی عرض میکنم که هنگام مراجعه به ادارات هرچقدر خودمو هالوتر نشون دادم راهنمایی بهتر وبیشتری دریافت کردم ولی وقتی یه کم ژست باهوش بودن گرفتم طرف با یه جمله منو رد کرده
امیر یاشار فیلا 18:45 سه شنبه 13 دی 1390
0
 امیر یاشار فیلا

دوستان عزیز، کاربران ارجمند شبکه‌ی تخصصی iiiwe ،
گویا آن فایل تصویری با پسوند GIF که قرار بود پیوست این روزنوشت باشد، از بخش نوشتاری روزنوشت بالا جدا افتاده، و برای بخش روزنوشت‌های سایت فرستاده نشده است؛ و علتش هم ظاهراً این است که من آن را به‌جای پیوست کردن به ایمیل ارسالی، در پیکره‌ی ایمیل گنجانده بودم؛ که به خاطر این کوتاهی از حضورتان پوزش می‌خواهم.

لطفاً آن فایل تصویری را که نمونه‌ای از کنش یادشده در متن بالاست و ورزشکاری با زیرکی آن را به نمایش می‌گذارد، در این نشانی‌ها ملاحظه بفرمایید :

http://up8.iranblog.com/images/rf057nksr840nw6k1pxo.gif

http://8205.2.img98.net/out.php/i173169_pr-first-lesson.gif


[IMG]http://8205.2.img98.net/out.php/i173169_pr-first-lesson.gif[/IMG]
م خلیلی 22:08 سه شنبه 13 دی 1390
0
 م خلیلی
خیلی ممنون. کاملا موافقم و پیشاپیش از کار ارزشمندی که قراره انجام بدید تشکر می کنم. البته مطمئن نیستم که این نوع رفتار هنر باشه!!! طبق نظریه ای این عنوان را برای روزنوشت گذاشتید؟
یحیی بهمنی 09:08 چهارشنبه 14 دی 1390
0
 یحیی  بهمنی
فریب رو هیچ کس نمیتونه به عنوان یک ارزش یا هنر تأیید کنه!! اما نمیدونم چطوریه که معمولا اکثراً علاقمند به یادگیری اون هستند!!

شاید بشه اینجوری توجیهش کرد که من دوست دارم یاد بگیرم تا افرادیکه از این فریبکاری‌ها استفاده میکنند، نتونن بر من غلبه پیدا کنن!!! اما در هرصورت بازهم یک توجیهه!!
----------
لذا ضمن تأیید نظر خانم خلیلی، شاید بتوان گفت عنوان روابط عمومی (که یک برداشت مثبت رو از یک مطلب در ذهن مجسم میکنه) نیز برای این مطلب سنگین باشه!
-----------
اما جناب فیلا، مطلبتون+فایل پیوستش، جالب و یک واقعیت بود که از شما بابت ارسالش سپاسگزارم.

از همه بهتر، کوتاهی مطلب بود که من هنرش رو ندارم!!!! :))
م افتخاری 16:01 چهارشنبه 14 دی 1390
1
 م افتخاری
گارد حمله را تائید نمیکنم ولی متاسفانه از ساده‌لوحی مخاطبین وعدم اشراف ارباب رجوع به قوانین و سوئ تعبیر و تفسیر به رای کارمندان و حتی مسولین‌شان سوئ استفاده‌های زیادی میشود
م خلیلی 16:21 چهارشنبه 14 دی 1390
1
 م خلیلی
به نظرم همیشه هم فریبکاری نیست.. چون منفعتی در خیلی موارد عاید ما نمیشه فقط اونچه که حقومنه بهمون میرسه..از نگاه من این رفتار نوعی احترام به طرف مقابله و با این روش به او هم اجازه میدیم تا خودشو نشون بده....بالاخره در اون موقعیت خاص حداقل، اون طرف مقابل سعی خواهد کرد عکس العمل و رفتاری در شان رفتاری که ما با او می کنیم داشته باشه
معصومه السادات میرافضلی 17:28 چهارشنبه 14 دی 1390
1
 معصومه السادات  میرافضلی
ممنونم مهندس جالب بود
امیر یاشار فیلا 19:35 چهارشنبه 14 دی 1390
1
 امیر یاشار فیلا


با سلام خدمت همه‌ی دوستان؛
خوشحالم که این موضوع توانسته نظر و توجه همکارانی را که دقت و باریک‌بینی‌شان در میان اعضای این شبکه شهره‌ است، جلب کند.

آقای مهندس مهیاری ارجمند، سپاسگزارم که با بازگو کردن تجربه‌ای شخصی در این زمینه، نکته‌ی مطرح‌شده در این روزنوشتِ کوتاه را تأیید کردید.

خانم مهندس خلیلی، با سپاس از عنایت شما و استقبال پیشاپیش‌تان از این زنجیره‌ی مطالب، بابت ابهامی که احتمالاً عنوان روزنوشت در ذهن سرکارعالی پدید آورده، پوزش می‌خواهم و به آگاهی می‌رسانم که مراد بنده از «هنر هشتم» در عنوان این مطلب، همان مبحث کلی و فراگیر «روابط‌عمومی» یا «Public Relations» بود، و نه مورد ویژه‌ای از رفتارها، کنش‌ها یا ترفندهایی که این روزها به‌جای اصول ارتباطات، با عناوین پرطمطراقی همچون «فنون مذاکره»، «شگردهای بازاریابی»، «مهارت‌های خلاق ارتباطی» و... به خورد خلق‌الله داده می‌شوند.
اتفاقاً یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های من برای پرداختن به این موضوع، وجود پاره‌ای کژروی‌ها و کژفهمی‌ها در زمینه‌ی این شاخه از مهارت‌های رسانه‌ای‌ست که تصویری به‌کلی مغایر با ذات و کنه آن در اذهان ترسیم می‌کند؛ و «روابط عمومی» را به صورت مجموعه‌ای از ترفندها و «تیزبازی»ها معرفی می‌کند که در آن برای رسیدن به هدف، بهره‌گیری از هر ابزار و وسیله‌ای، حتا دروغ‌پردازی و فریب و نقش بازی کردن، مجاز است و توجیه دارد!
در واقع، به قصد آن که دست‌کم در نزد شماری از کاربران این شبکه، از نهادینه شدن این برداشت نادرست ـ که روابط عمومی و مهارت‌های ارتباطی را تا حد «مهارت در طبیعی دروغ گفتن» فرومی‌کاهد ـ جلوگیری کرده باشم، بر آن شدم که شکلِ اصولیِ شماری از این مهارت‌ها را در قالب روزنوشت‌هایی کوتاه و جذاب، با همکارانم در iiiwe به اشتراک بگذارم.
به‌کارگیری عنوان «هنر هشتم» برای «روابط عمومی» هم ابتکار یا اشتباهِ من نیست، و چند سالی هست که این عبارت در ادبیات این رشته و در همه‌ی کارگاه‌ها و دوره‌های مربوط به این مبحث، به عنوان مترادفی برای «روابط عمومی» مصطلح شده است؛ که نمونه‌هایی از به کار بردن این اصطلاح را می‌توانید در چند مقاله و مطلب در این نشانی‌ها مطالعه بفرمایید :

http://www.iranpr.org/IMAGES/The%20History%20of%20Public%20Relations%20in%20Iran.pdf


http://www.irancpr.ir/eimg/Understanding%20Public%20Relations%20Business%20Power.pdf


http://www.nioc.ir/fpublications/mashal/392/pdf/MAIN/MAIN%2008.pdf



جناب آقای مهندس بهمنی، دوست گرامی، در راستای آنچه گفته شد، تصور می‌کنم اکنون دیگر روشن است که بنده عبارت «هنر هشتم : روابط عمومی» را به‌عنوان بخش ثابت و پیشوند همه‌ی روزنوشت‌هایی که به یاری خدا در این زمینه تنظیم و ارسال خواهم کرد، برگزیده‌ام؛ نه فقط برای این تک‌آموزه‌ای که در این روزنوشت ارائه شده است.
حق با شماست؛ اگر قرار بود فقط شامل همین یک کنش و همین یک روزنوشت باشد، عنوانی سنگین و نامناسب بود.

با سپاس دیگربار از همه‌ی دوستان و همکاران ارجمند.

یحیی بهمنی 10:07 پنجشنبه 15 دی 1390
0
 یحیی  بهمنی
دوست و همکار عزیزم، جناب مهندس فیلا. روزنوشت‌های شما اکثرا مورد توجه و علاقه حقیر است.

از پاسخ و توضیح به‌جا و شایسته‌ای که عنایت فرمودید، سپاسگزارم.

با این توضیح شما، نگرش به عنوان انتخابی کاملا تغییر کرده و مورد تأیید خواهد بود.
نوشین عشقی 09:05 شنبه 17 دی 1390
0
 نوشین  عشقی
کتاب کلید طلایی ارتباطات ترجمه محمد رضا آل یاسین را به دوستان توصیه می کنم .
مرسی
نازنین بهشتی 13:40 شنبه 17 دی 1390
0
 نازنین بهشتی
مرسی نوشین جان
یکی دو فصلشو خوندم
بنظرم کتاب خوبیه
مرسی آقای مهندس فیلا
این که روزنوشتهاتون رو هم با هدف مشخص و قصد تاثیرگذاری مثبت تنظیم و ارسال میکنین، نشون میده آدم متعدی هستین