صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 چرا مأموریت «جونو» و شناخت برجیس (مشتری) تا این اندازه مهم است؟ بخش دانش و فناوری

6



با ورود فضاپیمای «جونو» (Juno) به مدار برجیس (مشتری یا هرمز یا ژوپیتر)، ناسا مأموریتی بیست‌ماهه را پیرامون بزرگ‌ترین سیاره‌ی منظومه‌ی خورشیدی آغاز کرد. اما چرا مطالعه‌ی برجیس و شناختِ آن تا این اندازه مهم است؟

دانشمندان می خواهند بدانند نقطه‌ی آغاز این سیاره چیست و زادگاهش کجاست و موقعیت آن چه تأثیری بر دیگر سیاره‌ها، از جمله زمین می‌گذارد.

«اسکات بولتون»، پژوهشگر ارشد مأموریت جونو در ناسا می‌گوید: «برجیس نیرومندترین میدان مغناطیسی و تندترین چرخش به گِرد خود و نیرومندترین میدان گرانش را دارد. پرتوافشانی (تشعشع) آن هم بسیار شدید است. سرعت پرواز جونو بیش‌تر از هر فضاپیمایی است و می‌تواند به هنگام چرخش، پرتوها و اشعه‌های خورشیدی غول‌پیکر را جذب کند.»

گرانش عظیمی که حجم برجیس پدید آورده، دو برابر و نیم دیگر اجرام و سیاره‌های سامانه‌ی خورشیدی است. این گرانش همچون سپری زمین را از بمبارانِ دنباله‌دارها و سیارک‌ها محافظت می‌کند.

«مایکل تالر»، معاون ارتباطات علمی ناسا می گوید: «برجیس یک سیاره‌ی بسیار بزرگ است، با اندازه‌ای هزار بار بزرگ‌تر از زمین؛ اما چرخش این سیاره گِرد محورش تنها ۹ ساعت طول می‌کشد. به همین دلیل، یک میدان مغناطیسی عظیم پیرامونِ آن هست؛ چیزی مانند یک فضاپیما درونِ یک شتاب‌دهنده‌ی ذرات.»

اگر برجیس ۸۰ بار بزرگ‌تر بود، تبدیل به یک ستاره می‌شد و از آن‌جا که فضای آن عمدتاً از هیدروژن و هلیم تشکیل شده، چیزی مانند خورشید می‌شد.



«مایکل تالر» می‌افزاید: «ما ابزاری داریم که این توانایی را دارد که صدها مایل درون اتمسفر را ببیند. این کار به همراه مطالعه‌ی میدان مغناطیسی و گرانشِ برجیس، این امید را پدید می‌آورد که بتوانیم درونِ این سیاره را به‌تر بشناسیم؛ ببینیم آیا هسته‌ای دارد یا بیش‌تر به ستاره‌ای بی هسته می‌ماند. ما همچنین تصمیم داریم که این سیاره را از بُعد شیمیایی نیز مطالعه کنیم. همچنین، اندازه‌ی آب و عناصری را که به ما درباره‌ی چه‌گونگی شکل‌گیریِ برجیس آگاهی می‌دهند بسنجیم و دریابیم که سامانه‌ی خورشیدی میلیاردها سال پیش چه‌گونه بوده است.»

در پایانِ این مأموریت، فضاپیمای جونو به درون اتمسفر برجیس خواهد رفت و با این کار، تکه‌تکه و تبخیر خواهد شد.

«تالر» همچنین می‌گوید: «برجیس مانند خورشیدی کوچک است که منظومهی خود را دارد، قمرهای خودش را دارد و در برخی از این قمرها اقیانوس‌هایی از آبِ مایع زیر پوسته‌ای از یخ هست.»

مأموریت بعدی که آن را آژانس فضایی اروپا رهبری خواهد کرد، مطالعه‌ی قمرهای یخی برجیس و بررسی پتانسیل‌های آن‌ها برای میزبانیِ زندگی در اقیانوسی است که زیر پوسته‌هایشان دارند. آژانس فضایی اروپا قرار است این مأموریت را از سال ۲۰۲۲ آغاز کند.



تغییر لوگوی گوگل در جشن قرار گرفتن فضاپیمای «جونو» در مدار برجیس (هرمز یا مشتری)

برگرفته از : خبرآنلاین
ویرایش و بازتنظیم : امیریاشار فیلا

آگاهی‌های بیش‌تر :
جونو سرانجام در مدار مشتری قرار گرفت / سفری ۵ساله و ۲.۸میلیارد کیلومتری برای یک شاهکار فضایی
کاوشگر جونو با موفقیت وارد مدار مشتری شد
آنچه درباره‌ی سیاره‌ی مشتری می‌دانیم
فضاپیمای جونو در مدار سیاره‌ی مشتری قرار گرفت
همه‌ی افسانه‌های مأموریت تازه‌ی ناسا / ماجراهای ژوپیتر و همسران گوناگونش!
ثبت رکورد جونو در کتاب گینس به عنوان سریع‌ترین فضاپیمای جهان / سرعت : ۲۶۵۰۰۰ کیلومتر در ساعت
آدمک‌های لگویی که با جونو به مشتری رسیدند / از گالیله تا ژوپیتر و همسرش!

سه شنبه 22 تیر 1395 ساعت 12:54  
 نظرات