صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 راه‌هایی برای مصرف بهینه‌ی آب بخش محیط زیست

8

در وضعیتی که بسیاری از نقاط جهان با بحران کم‌آبی دست‌به‌گریبان‌اند، توجه به چند سفارش و توصیه‌ی ساده اما کاربردی، می‌تواند میزان هدررفت آب در خانه‌ها را به گونه‌ای شایان‌توجه کاهش دهد.

■ شیرهایی را که چکه می‌کنند، تعمیر کنید
شیر آب یا فلاش تانکی که به طور متوسط ۱ قطره در هر ثانیه چکه می کند، می تواند ۶.۲۸۸ لیتر آب در هر سال را هدر بدهد. تعویض واشر یا حلقه O- شکل یک روش کم هزینه و بسیار ساده است. در اینترنت، فیلم های مختلفی برای آموزش نحوه درست این کار وجود دارد.

■ نشت آب را برطرف کنید
نشت آب از لوله های پوسیده یا بست ها، بیش از چکه کردن، آب هدر داده و می تواند حتی به ساختمان آسیب وارد کند. تا زمان تعمیر کامل لوله های پوسیده، آب خود را بطور موقت از شیر فلکه قطع کنید.
در آینده، استفاده از دستگاه های آشکارساز مانند حسگر نشت آب SmartThings یا Insteon می تواند خطر نشت آب را پیش از وقوع اعلام کند.

■ سردوش کم‌مصرف در حمام کار بگذارید
یک سر دوش کم مصرف می تواند در هربار استحمام، حدود ۱۹ لیتر در مصرف آب صرفه جویی کند. مناسب ترین گزینه، سردوشی است که میزان مصرف آن ۹.۴ لیتر در هر دقیقه یا کمتر است.

■ آب باران را برای آبیاری گیاهان ذخیره کنید
می توانید با قرار دادن یک مخزن زیر ناودان، آب باران را جمع آوری کرده و از آن برای آبیاری گل و گیاهان استفاده کنید. نمونه های مختلفی از سیستم های جمع آوری آب باران از جمله Great American Rain Barrel تولید شده اند که برای آبیاری گیاهان مورد استفاده قرار گیرند.

■ از ماشین ظرف‌شویی استفاده کنید
در شست و شوی دستی ظرف ها حدود ۱۰۲ لیتر آب به هدر می رود، اما ماشین های ظرفشویی در هربار ظرف شستن تنها ۱۱ لیتر آب مصرف می کنند.

■ ماشین ظرفشویی قدیمی را تعویض کنید
میزان صرفه جویی آب در ماشین های ظرفشویی قدیمی چندان زیاد نیست. دستگاه هایی که پیش از سال ۱۹۹۴ تولید شده اند، حدود ۳۸ لیتر آب هدر می دهند. ماشین ظرفشویی قدیمی را به مدل های جدید که از قابلیت صرفه جویی بیشتر در مصرف آب هستند، تعویض کنید.

■ چمن‌ها را به صورت مداوم آبیاری نکنید
بسیاری از افراد هر روز به چمن ها آب می دهند. یکی از علل اصلی رنگ زرد و بی حال شدن چمن ها، آبیاری بیش از حد آنهاست. استفاده از حسگر رطوبت سنج برای تعیین زمان نیاز چمن ها به آب می تواند میزان مصرف آب را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

■ چمن و گیاهان را هوشمند آبیاری کنید
بهترین زمان برای آب دادن به چمن ها و گیاهان در محیط باز، خنک ترین موقع روز است؛ همچنین در زمان وزش شدید باد، اقدام به آبیاری گیاهان نکنید. با این کار از از دست رفتن رطوبت ناشی از تبخیر جلوگیری می کنید و درنتیجه به آب کمتری نیاز خواهید داشت.

■ توالت فرنگی جدید بخرید
در توالت های فرنگی جدید، میزان مصرف آب کمتر از ۲.۳ تا ۶ لیتر پس از هربار استفاده است. در مدل های قدیمی، میزان آب مصرفی ۱۱ تا ۱۹ لیتر بود.

■ از اپلیکیشن‌های صرفه‌جویی در آب استفاده کنید
این روزها برای هر چیزی، یک اپلیکیشن طراحی شده است. برای مدیریت استفاده بهینه آب نیز اپلیکیشن های مختلفی طراحی شده اند که می توانند علاوه بر نظارت و اعلام هشدار درخصوص میزان مصرف، راهکارهایی برای کاهش مصرف نیز ارائه دهند.

برگرفته از : خبرگزاری سینا

سه شنبه 29 فروردین 1396 ساعت 15:27  
 نظرات