www.iiiWe.com » همه‌ی گشت‌های بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه ببینید (ویدئو)

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 همه‌ی گشت‌های بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه ببینید (ویدئو) بخش نقشه برداری

12

ناسا ویدئویی را به اشتراک گذاشته است که در آن از تمام پروازهای انجام شده در مریخ توسط بالگرد نبوغ، نقشه‌برداری شده است. به گزارش «دیجیتال‌ترندز»، بالگرد «نبوغ» نخستین هواپیمایی بود که در ماه آوریل سال ۲۰۲۱ به پرواز کنترل‌شده و نیرومند روی سیاره‌ای دیگر دست یافت، هنگامی که ملخ‌های آن برای اولین بار آن را بر فراز سطح مریخ به حرکت در آمدند. پس از آن پرواز آزمایشی موفقیت‌آمیز، این دستگاه پهپاد مانند ۷۱ پرواز دیگر انجام داد که در مجموع طی آنها مسافت ۱۱ مایل(۱۷.۷ کیلومتر) را طی کرد. این ماموریت در ماه ژانویه پس از فرودی سنگین که باعث آسیب به ملخ‌ها شد به پایان رسید.

در ویدیوی منتشر شده توسط ناسا هر یک از ۷۲ پرواز شماره‌گذاری شده است و در این ویدئو پرواز شماره ۱۲ که بیشترین زمان را به مدت ۱۶۹.۵ ثانیه داشته و پرواز شماره ۶۱ که بالاترین ارتفاع را داشته(۲۴ متر) و سریع‌ترین پروازها که ۶۲، ۶۸ و ۶۹، با سرعت ۱۰ متر در ثانیه بودند قابل مشاهده است. ناسا در پیامی که همراه با این ویدئو بود، نوشت: نبوغ بسیار فراتر از انتظارات عمل کرد و بالاتر و سریع‌تر از آنچه پیش از این تصور می‌شد، ماموریت انجام داد. نبوغ که به عنوان یک نمایش فناوری طراحی شده بود تا بیش از پنج پرواز آزمایشی را در ۳۰ روز انجام دهد، در نهایت بیش از ۱۴ برابر دورتر از مسافت مورد انتظار پرواز کرد و بیش از دو ساعت از کل زمان برنامه‌ریزی شده برای پرواز ثبت کرد.

این بالگرد ۱.۸ کیلوگرمی و ۴۸ سانتی‌متری با سطح‌نورد استقامت در یک فرود چشمگیر، وارد مریخ شد. نبوغ با ارائه تصاویر هوایی به ماموریت مریخ‌نورد استقامت کمک کرد و متخصصان ماموریت روی زمین را قادر ساخت تا امن‌ترین و کارآمدترین مسیرها را برای آن پیدا کنند. دستاورد چشمگیر نبوغ راه را برای ماموریت بلندپروازانه دراگون‌فلای(Dragonfly) ناسا به بزرگترین قمر زحل، تیتان، هموار کرده است. ناسا در ماموریتی که قرار است در سال ۲۰۲۸ پرتاب شود، یک پهپاد بسیار بزرگتر که به اندازه یک ماشین کوچک است را برای پرواز بین مکان‌های تحقیقاتی در این قمر مستقر خواهد کرد.


با کلیک بر روی تصویر زیر، ویدئوی به‌اشتراک‌گذاشته‌شده از سوی ناسا، برای شما به نمایش درخواهد آمد.
با کلیک بر روی تصویر بالا، ویدئوی به‌اشتراک‌گذاشته‌شده از سوی ناسا، برای شما به نمایش درخواهد آمد

برگرفته از: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 ساعت 16:44  
 نظرات