صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 برترین عکس‌های طبیعت و حیات‌وحش سال ۲۰۱۳ بخش عمومی

14

از سال ۱۹۶۴، هر سال یک مسابقه‌ی عکاسی با موضوع حیات‌وحش از سوی موزه‌ی تاریخ طبیعی بریتانیا و بخش جهانی بنگاه سخن‌پراکنی بی‌بی‌سی برگزار می‌شود. این مسابقه ۱۸ شاخه‌ی گوناگون دارد: از عکاسی از پرندگان و پستان‌داران گرفته، تا «نگاه خلاقانه» و عکاسی سیاه‌وسپید.


امسال چهل‌ونهمین دوره‌ی این مسابقه برگزار شد، و ده‌هزار عکس از کشورهای گوناگون در آن شرکت کردند؛ و چندی پیش برندگانِ آن اعلام شدند. عکس‌های برنده و برگزیده‌ی این رقابت سالانه، تا ۲۳ مارچ ۲۰۱۴ (سوم فروردین 1393) در موزه‌ی تاریخ طبیعی به نمایش گذاشته خواهند شد. از شما دعوت می‌کنم در این‌جا به تماشای 10 عکس برگزیده‌ی این رقابت در سال 2013 بنشینید :


ـ فیل‌ها
این عکس را «گرگ دوتویت» (Greg du Toit) از فیل‌های آفریقایی گرفته است. او قصد داشت عکسی بگیرد که چیستی و سرشتِ فیل‌ها را نمایش بدهد و بتواند انرژی و سطح هوشیاری آن‌ها را به تصویر بکشد. این عکس در آب‌گیری در بوتسوانا گرفته شده است. عکاس سرعت شاتر را کم کرده بود تا فضای مناسب برای گرفتن این عکس را پدید آورد. او این عکس را با لنز زاویه‌ی باز گرفته است.





ـ کشمکش پلنگ‌ها
عکاس این عکس، «جو مک‌دانلد»، در هوایی بسیار گرم در حالی که ساعت‌ها روی قایقی در رود «تری‌برادرز» برزیل بود، این عکس را از یک جفت پلنگ نر و ماده گرفت.





ـ به دام افتادنِ پرنده در تار عنکبوت
این عکس را «ایساک پرتوریوس» گرفته است و درآن پرنده‌ای دیده می‌شود که در یکی از جزایر «سیشل»، در تارهای عنکبوت طلایی گیر افتاده است. بزرگی جنس ماده‌ی این عنکبوت به اندازه‌ی یک کف دست است و می‌تواند در بلندیِ 6متریِ زمین، تارهای بسیار محکمی به اندازه‌ی یک‌ونیم متر بتند.





ـ رود گدازه
به «سرگئی گورشکوف» اطلاع داده شد که در روسیه، در کامچاتاکای مرکزی، یکی از آتش‌فشان‌ها فعال شده است. از آخرین باری که این آتش‌فشان فعال شده بود، ۳۶ سال می‌گذشت. تنها راه رفتن به آن‌جا هلیکوپتر بود. دمای هوا 40 درجه‌ی سانتی‌گراد زیر صفر بود. ابرهایی از خاکستر و دود و بخار، پرده‌ای روی همه‌چیز کشیده بود، اما یک باد نیرومند ابرها را کنار زد و سرگئی توانست فواره‌ی ۲۰۰متریِ گدازه‌ها و رودهای مواد مذاب را ببیند. او پیاده و دست‌به‌کار شد و این عکس زیبا را گرفت.





ـ کروکودیل و نوزادهایش
این عکس در رود چامبال هند گرفته شده است. هم‌اکنون تنها ۲۰۰ کروکودیل بالغ از گونه‌ی «گریال» در هند هست. ماهی‌گیری و استخراج غیرقانونی ماسه از بستر رود، نسل آن‌ها را با تهدید روبه‌رو کرده است. این عکس را «اوایان رائو پاوار» گرفته است.





ـ جغد ماده
عکاس این عکس ـ «کانر اشتفانیسن» ـ برای گرفتن این عکس مدت‌ها وقت گذاشت. او مسیر پرواز شبانه‌ی جغد را شناسایی کرد و با گذاشتن یک موش مرده به روی دوربین و منتظر نشستن و شکیبایی، توانست در زمان مناسب و با زاویه‌ی درست این عکس را بگیرد.





ـ لاک‌پشت سبز یک متری در سواحل مکزیک
عکاس این عکس «لویس خاویز ساندووال» است و با وجود گویایی خود عکس، هیچ توضیحی لازم به نظر نمی‌رسد.





ـ روباه در حال جهش
«کانر اشتفانیسن» در واپسین روزی که در پارک ملی «یلو استون» بود، توانست این عکس را از روباهی در حال جهش بگیرد. روباه با این جهش موفق شد یک موش را شکار کند.




ـ بوزینه‌ی دم‌کوتاه در برف
عکاس این عکس ـ «جاسپر دوئست» ـ فریفته و افسونِ این چشم‌انداز تماشایی در جیگوکودانی ژاپن شده بود. جاسپر از یک سال پیش از زمان گرفتن عکس، مترصد شکار چنین لحظه‌ای بود. او برای حذف بازتاب روشنایی آب، یک پولاریزر به کار برد، که پس‌زمینه‌ای تیره پدید آورده و کنتراست ایجاد کرده است.





- خرس قطبی زیر آب و یخ
این عکس، یک خرس قطبی را در حال شکار سیل در خلیج هادسن کانادا نشان می‌دهد. «پل ساندرز» سه روز منتظر ماند تا توانست این عکس را در لحظه‌ی مناسب و دل‌خواه خودش بگیرد.





نشانی وبگاه این مسابقه‌ی عکاسی :
http://www.nhm.ac.uk/visit-us/wpy/gallery/2013/index.html

سه شنبه 19 آذر 1392 ساعت 07:38  
 نظرات    
 
a a 19:38 سه شنبه 19 آذر 1392
1
 a a
تشکر
بسیار زیبا
امیر یاشار فیلا 21:42 چهارشنبه 23 بهمن 1392
0
 امیر یاشار فیلا

ـ روایت عکاس مجله‌ی تایم از انقلاب ایران


ماه‌نامه‌ی «داستان همشهری» در شماره‌ی چهل‌ویکم خودش (بهمن 1392) گزیده‌ای از کتاب «44 روز» را که دربردارنده‌ی عکس‌ها و خاطرات دیوید بارنت (David Burnett، عکاس نام‌دار مجله‌ی Time) از رویدادهای زمستان سال 1357 ایران است، به چاپ رسانده است.

این عکس‌ها را که از درخشان‌ترین نمونه‌های عکس خبری به شمار می‌روند، شاید در ده روز گذشته در برنامه‌ی «رادیو هفت» دیده باشید، که همراه با گفتار محمود کلاری (که خود از عکاسان و فیلم‌بردارانِ چیره‌دست است) از شبکه‌ی آموزش سیما پخش می‌شد.
وبگاه خبری ـ تحلیلی «فرارو» (http://fararu.com ) نیز در چند روز گذشته شماری از این عکس‌ها را منتشر کرد.


دوست‌داران می‌توانند دست‌چینی از این عکس‌های تاریخی را در این‌جا ببینند :


روایت عکاس مجله‌ی تایم از انقلاب ایران