www.iiiWe.com » برترین کتاب‌های سال ۲۰۱۶ از نگاه «بیل‌ گیتس»

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 برترین کتاب‌های سال ۲۰۱۶ از نگاه «بیل‌ گیتس» بخش عمومی

9



«بیل گیتس» همچون هر سال چند کتاب در زمینه‌های گوناگون را به عنوان به‌ترین کتاب‌های سال ۲۰۱۶ معرفی کرد. «تایم» در این باره نوشت: «بیل گیتس» افزون بر این که ثروتمندترین مرد جهان است، خواننده‌ای مشتاق و پُرکار هم هست. او در کودکی همراه با پدر و مادرش، یک دوره فرهنگ‌نامه‌ی جهان را بر پایه‌ی حروف الفبا خوانده است. بنابراین، هنگامی که خواندنِ کتابی را سفارش می‌کند، بهتر است قلم و کاغذ دم دست‌تان باشد.

گیتس امسال پنج کتاب را از میان آثار منتشرشده در سال ۲۰۱۶ برگزیده و در وبلاگ خود آن‌ها را به دیگر کتاب‌دوستان معرفی کرده است. او درباره‌ی این آثار نوشته: همه‌ی آن‌ها بسیار خوب نوشته شده‌اند و من را به درون حفره‌ی خرگوشیِ لذت‌ها و بینش‌هایی نامنتظر پرتاب کردند.
پنج کتاب برگزیده‌ی بنیادگذار «مایکروسافت» عبارت‌اند از:

۱. «نظریه ریسمان»، نوشته‌ی «دیوید فاستر والاس»

کتاب‌خانه‌ی آمریکا در کتاب «نظریه‌ی ریسمان» (String Theory) پنج مقاله‌ی غیرادبی درباره‌ی ورزش تنیس به قلم «دیوید فاستر والاس»، نویسنده‌ی فقید را به چاپ رسانده. مقاله‌ای از او درباره‌ی تجربه‌ی بازی به عنوان بازیکن ارشد در ایلینویز در سال ۱۹۲۲ هم در کنار کارنامه‌ی سال ۲۰۰۶ «راجر فدرر» تنیس‌باز پُرآوازه‌ی جهان در این کتاب آمده است.
گیتس درباره‌ی این کتاب نوشته: شما حتماً نباید تنیس بازی یا تماشا کنید تا از این کتاب خوش‌تان بیاید. «والاس»، این نویسنده‌ی فقید با همان مهارتی که «فدرر» دسته‌ی راکت را می‌چرخاند، قلمش را روی کاغذ لغزانده است.

۲. «پینه‌دوز»، نوشته‌ی «فیل نایت»

گیتس، «فیل نایت»، بنیادگذار کمپانی کفش‌سازی «نایکی» را به خاطر خودمانی بودن و صراحت لهجه‌اش در کتاب «پینه‌دوز» (Shoe Dog) ستوده است. از دید گیتس، این کتاب خاطرات «به گونه‌ای دلپذیر صادقانه نوشته‌ شده و روایت‌کننده‌ی‌ راهی است که برای یک موفقیت تجاری باید پیمود: مسیری درهم و برهم، پُرمخاطره و سرشار از اشتباه.»

۳. «ژن»، نوشته‌ی «سیدارتا موکرجی»

«سیدارتا موکرجی»؛ تومورشناس آمریکاییِ هندی‌تبار و نویسنده‌ی برنده‌ی جایزه‌ی «پولیتزر»، در کتاب «ژن» (The Gene) شرح می‌دهد که دانشمندان چه‌گونه ژن را شناختند و به پرسش‌های اخلاقی درباره فن‌آوری‌های کنونیِ ژنوم می‌پردازد. به‌ترین بخش «ژن» این است که لازم نیست شما پزشک باشید تا از آن سر دربیاورید.
گیتس در این‌باره نوشته: «موکرجی» این کتاب را برای خوانندگانِ نامتخصص نوشته، چون می‌داند تکنولوژیِ نوینِ ژنوم از جنبه‌های پُرشمار در نقطه‌ی اوجِ تأثیرگذاری بر روی همه‌ی ماست.

۴. «افسانه‌ی رهبر قدرتمند»، نوشته‌ی «آرچی براون»‌

موضوع کتاب سال ۲۰۱۴ «آرچی براون» ‌که یک پژوهشگر روابط بین‌الملل است، به‌طور ویژه‌ای به انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری آمریکا ربط دارد و به همین دلیل به فهرست برترین کتاب‌های سال ۲۰۱۶ گیتس راه پیدا کرده است. «براون» در کتاب «افسانه‌ی رهبر قدرتمند» (The Myth of the Strong Leader) نوشته که به‌ترین رهبرانِ سیاسی آن‌هایی نیستند که بنا به پنداشت و تصور ما "قوی و نیرومند" هستند؛ بلکه افرادی هستند که تواناییِ مذاکره، همکاری و تعامل دارند.

کتاب شایسته‌ی تقدیر: «شبکه»، نوشته، «گرچان باکی»

کتاب «شبکه» (Grid) به قلم «گرچان باکی»، طنین ویژه‌ای برای گیتس دارد؛ چرا که نخستین پیشه‌ی او برنامه‌نویسی نرم‌افزار برای نهادی بود که شبکه‌های برق شمال‌غرب آمریکا را کنترل می‌کرد. این کاوش ژرف به درون شبکه‌ی برق آمریکا، نشان‌دهنده‌ی پیچیدگی و اهمیت آن است و دشواریِ بازسازیِ آن برای داشتن انرژیِ پاک در آینده را نشان می‌دهد. این اثر همچنین در یک گروه دیگر از کتاب‌های مورد علاقه‌ی گیتس هم قرار می‌گیرد: ‌کتاب‌هایی درباره‌ی موضوعی معمولی که به‌راستی خواننده را شگفت‌زده می‌کنند.

برگرفته از : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
ویرایش و آماده‌سازی برای بازنشر : امیریاشار فیلا


چهارشنبه 17 آذر 1395 ساعت 18:49  
 نظرات