www.iiiWe.com » با ده دانشمند نُخبه‌ی جهان آشنا شویم

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 با ده دانشمند نُخبه‌ی جهان آشنا شویم بخش عمومی

6


نشریه‌ی «ساینس‌نیوز» برای شناسایی دانشمندان نوپا که در مسیری ستایش‌برانگیز قرار دارند، با ۳۰ تن از برندگان جایزه‌ی نوبل گفت‌وگوهایی انجام داده، تا ببیند تحقیقات کدام‌یک از این دانشمندان بیش‌تر مورد توجه آن‌ها قرار گرفته است. سردبیرانِ «ساینس‌نیوز» از میان این دانشگران، نام‌های ۱۰ تن را برای انتشار در این گزارشِ ویژه برگزیده‌اند. همه‌ی این دانشمندان در اثبات تحقیقاتِ سطح بالا و ویژه‌ای که به دستاورد‌های ارزنده‌ای می‌انجامد، به پیروزی دست یافته‌اند.
خبر خوش آن است که این سیاهه می‌توانست طولانی‌تر هم باشد! پژوهشگرانی که در دنباله‌ی نوشتار از آن‌ها نام برده می‌شود، نماینده‌ی شمار بسیاری از دانشمندان جوانی هستند که می‌توانند با دنبال کردنِ پرسش‌های بلندپروازانه‌ی پژوهشی،نام‌شان در گزارش شماره‌ی آینده‌ی مجله‌ی «ساینس‌نیوز» جای گیرد.
اکنون با این ۱۰ دانشمند نخبه‌ی جوان آشنا می‌شویم؛ و جای بسی شادمانی است که نام یاسر رودی، دانشمند جوان کشورمان در این سیاهه قرار دارد.


ـ یاسر رودی (Yaser Roudi)
یاسر رودی فیزیک‌دانی است که بر روی چه‌گونگی پردازش اطلاعات در مغز وسامانه‌های پیچیده‌ی دیگر، محاسبات ریاضی انجام می‌دهد. موضوع اصلی تحقیق پروفسور رودی، درک ساختار محاسبات و الگوریتم‌های مربوط به نتیجه‌گیری‌های عددی و آموزش و چه‌گونگی پایه‌ریزی این محاسبات در شبکه‌های عصبی است. وی به‌تازگی در همکاری با پروفسور «ادوارد موزر» و پروفسور «میبریت موزر» که برندگان جایزه‌ی نوبل پزشکی امسال هستند، توانست به دستاوردهایی چشم‌گیر در زمینه‌ی درک ساختارهای شبکه‌ها در سامانه‌های ردیابی انواع پستان‌داران و کارکردهای حافظه دست یابد.
به گفته‌ی پروفسور «ادوارد موزر»، یاسر رودی یکی از معدود پژوهشگران جوان در سطح جهانی است که هم در زمینه‌ی دانش اعصاب و هم در زمینه‌ی فیزیک نظری کار می‌کند. وی با ایجاد فعالیت‌های مشترک، نقش به‌سزایی بر تأثیرپذیریِ این دو رشته از یکدیگر بر عهده دارد. پروفسور «میبریت موزر» می‌گوید: نکته‌ی جالب درمورد یاسر این است که او می‌تواند با بهره جُستن از قوانین پایه‌ای فیزیک، آن دسته از محاسبات ذهنی را توضیح دهد که ممکن است حتا در مورد مواد بی‌جان نیز صدق کنند.

پروفسور یاسر رودی جوان ایرانی زاده‌ی سال ۱۳۶۰ خورشیدی، تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه شریف به پایان رساند و در سال ۲۰۰۵ میلادی توانست مدرک دکتری خود را از دانشکده‌ی بین‌المللی مطالعات پیشرفته، در «تریسته»ی ایتالیا بگیرد. وی پیش از آغاز به کار در «NTNU»، در کالج واحد علوم و اعصاب محاسباتی «گتسبی» کالج دانشگاهی لندن در زمینه‌ی محاسبات عصبی و آموزش رباتیک سرگرم کار بوده ‌است. وی هم‌اکنون افزون بر سمت «پژوهشگر» در «نوردیتا»، در بنیاد جهانی فیزیک نظری در ایتالیا سرگرم کار است.
از میان جوایز دریافتی وی، «پژوهشگر برتر جوان»، اعطایی از سوی بنیاد آکادمی علوم نروژ را می‌توان نام برد. همچنین، چندی پیش بنیاد «هرتی» (Hertie) با همکاری فدراسیون «نیوروساینس» اروپا جایزه‌ی‌ متخصص اعصاب «اریک کندل ۲۰۱5» را به یاسر اهدا کرد. جایزه‌ی متخصصان جوان علوم اعصاب «اریک کندل» را بنیاد «هرتی» هر دو سال یک بار برای کار دانشمندانِ جوانِ برجسته در زمینه‌ی علوم اعصاب و کمک به ارتقای شغل آن‌ها به عنوان پژوهشگر اعطا می‌کند.



ـ ویلیام دتمولد (William Detmold)
ویلیام دتمولد فیزیک‌دان تجربی است که بر روی ذرات بنیادی ماده ـ که موجب تشکیلِ هسته‌ی اتم‌ها می‌شود ـ مطالعه می‌کند.


ـ بنیامین کیند (Benyamin Kinde)
بنیامین کیند بر روی چه‌گونگی تأثیر تغییرات ژنتیکی بر روی کنش سلول‌های مغزی در اختلالاتِ سندروم رت (Rett Syndrome) پژوهش می‌کند.

ـ ایزاک کیند (Isaac Kinde)
ایزاک کیند کارهای شایان توجهی در ایجاد فن‌آوری‌ای انجام داده که زمینه را برای پی بردنِ زودهنگام به بیماری سرطان فراهم می‌کند. این فن‌آوری بخت بهبود را برای دچارشدگان به سرطان به ارمغان می‌آورد.



ـ پریا راجاستوپتی (Priya Rajasethupathy)
پریا، متخصص علوم اعصاب، مولکول کوچکی را یافته است که می‌تواند با ایجاد انحراف در بخشی از ژنوم، به ذخیره‌ی اطلاعات در حافظه‌ی بلندمدت مغز کمک کنذ.



ـ استیو رامیرز (Steve Ramirez)
استیو رامیرز متخصص عصب‌شناسی است که با بررسی حافظه‌ی موش، برای از میان بردنِ حافظه‌ی PTSD که موجب ظهور احساس اضطراب و ترس می‌شود، تلاش می‌کند.



ـ سارا ریسمن (Sarah Reisman)
سارا ریسمن شیمی‌دانی است که برای پیدا کردن روشی نوین برای تولید ترکیبات پیچیده‌ی شیمیایی که به‌صورت طبیعی نیز وجود دارند، تلاش می‌کند.



ـ شینسی ریو (Shinsei Ryu)
شینسی ریو فیزیک‌دانی است که در راهبریِ کرانه‌ها و مرزهای گیج‌کننده‌ی میان کوانتوم و حوزه‌های روزمره کار می‌کند.



ـ جیا ووئلتز (Gia Voeltz)
جیا ووئلتز زیست‌شناس یاخته‌ای است که دیدگاه‌ها را نسبت به شبکه‌ی آندوپلاسمی تغییر داده است.



ـ فنگ ژانگ (Feng Zhang)
فنگ ژانگ دانشمندی است که سازوکاری آسان و دقیق برای اصلاح ژنوم‌ها گسترش داده است.


برگرفته از : وبگاه علمی «بیگ‌بنگ»
منابع اصلی :
sciencenews.org و
blog.medisin.ntnu.no

و

www.ghst.de



ویرایش :


امیریاشار فیلا

سه شنبه 14 مهر 1394 ساعت 13:02  
 نظرات    
 
ثنا نعمتی 11:54 چهارشنبه 15 مهر 1394
1
 ثنا نعمتی
چه خووووب. احساس غرور توام با حسرت. مطلب قشنگی بود ممنون.
امیر یاشار فیلا 00:05 پنجشنبه 16 مهر 1394
0
 امیر یاشار فیلا

خوش‌حالم بابت حس‌تون؛
سپاس‌گزارم بابت توجه‌تون، خانم مهندس.


امیر یاشار فیلا 22:56 دوشنبه 11 آبان 1394
0
 امیر یاشار فیلا


یک ایرانی در جمع دانشمندانِ جوان برجسته‌ی سال ۲۰۱۵

به گزارش خبرگزاری مهر، اتحادیه‌ی علوم زمین اروپا (EGU) «کاوه مدنی»، استاد مدیریت آب و محیط زیست دانشگاه امپریال‌کالج لندن را به‌عنوان یکی از چهار دانشمند جوان برجسته در علوم زمین در سال ۲۰۱۵ میلادی معرفی کرد.
اتحادیه‌ی علوم زمین اروپا (EGU) با تلفیق انجمن ژئوفیزیک اروپا (EGS) و اتحادیه‌ی اروپایی علوم زمین (EUG) در سال ۲۰۰۲ میلادی تشکیل شد و هر سال هشت جایزه‌ی اصلی را به پژوهشگران برتر در شاخه‌های گوناگونِ علوم زمین در سطح جهانی اهدا می‌کند.

متن کامل خبر

1
2