www.iiiWe.com » نخستین خورشیدگرفتگی سده‌ی پانزدهم فردا (۳ آبان) رخ می‌دهد

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 نخستین خورشیدگرفتگی سده‌ی پانزدهم فردا (۳ آبان) رخ می‌دهد بخش دانش و فناوری

12

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

روز سه‌شنبه، ۳ آبان‌ماه، خورشیدگرفتگی جزئی رخ خواهد نمود و این پدیده‌ی نجومی را در سراسر کشور می‌توان نگریست. امیرعباس شهدادی، مدیر واحد فناوری دهکده‌ی نجوم پارک علم و فناوری استان کرمان و دبیر انجمن نجوم کرمان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به خورشیدگرفتگی جزئی روز سه‌شنبه، گفت: خورشیدگرفتگی (کسوف) پیش رو در روز سه‌شنبه، ۳ آبان ماه جاری رخ می‌دهد و این رویداد در آسمان سراسر ایران قابل مشاهده است. وی خورشیدگرفتگی را پدیده‌ای دانست که به واسطه قرار گرفتن ماه در میان خورشید و زمین و افتادن سایه ماه بر روی زمین، رخ می‌دهد. شهدادی ادامه داد: این خورشیدگرفتگی از حدود ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه آغاز خواهد شد و تا حدود ساعت ۱۶ ادامه خواهد داشت. اوج گرفت ساعت ۱۵ خواهد بود.

مدیر انجمن نجوم کرمان یادآور شد: این رخداد نجومی در تهران در ساعت ۱۳ و ۴۱ دقیقه آغاز می‌شود و ساعت ۱۴و ۵۸ دقیقه به اوج خود خواهد رسید و انتهای گرفت در ساعت ۱۶ و ۹ دقیقه است. وی خورشیدگرفتگی روز ۳ آبان ماه را از نوع «گرفت جزئی» عنوان کرد و یادآور شد: کسوف جزئی زمانی رخ می‌دهد که ماه میان زمین و خورشید قرار می‌گیرد، اما قرص ماه فقط جزئی از قرص خورشید را می‌پوشاند. شهدادی با تأکید بر این‌که هر سال ۲ تا ۵ خورشیدگرفتگی رخ می‌دهد، گفت خورشیدگرفتگی بعدی رصدپذیر روز ۳۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۲ رخ خواهد نمود.

مدیر واحد فناوری دهکده‌ی نجوم پارک علم و فناوری استان کرمان با اشاره به رصد پدیده‌ی خورشیدگرفتگی در روز ۳ آبان ماه، توضیح داد: این پدیده‌ی نجومی با چشم نامسلح رصدپذیر است؛ از این رو رعایت نکات ایمنی الزامی است. بهتر است در زمان رصد این پدیده از عینک‌های ویژه‌ی استاندارد رصد خورشید استفاده شود. اگر این نوع عینک‌ها در دستری نبود، می‌توان از عینک‌های جوشکاری نمره ۱۴ و یا دو لایه نمره ۷ استفاده شود. وی تاکید کرد: استفاده از عینک آفتابی و عکس رادیولوژی گزینه مناسبی برای رصد این پدیده نیست و در صورت عدم رعایت این نکات، آسیب جدی به چشم و بینایی رصدگران وارد می‌شود. شهدادی با اشاره به برنامه رصدی، اظهار کرد: به دلیل شرایط موجود امکان رصد در سطح شهر نداریم، ولی با همکاری آموزش و پرورش دو دبیرستان فرزانگان متوسطه اول و علامه حلی برنامه رصد عمومی خواهیم داشت.


با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

برگرفته از: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

دوشنبه 2 آبان 1401 ساعت 16:23  
 نظرات    
 
مدیر وبگاه 11:36 سه شنبه 3 آبان 1401
0
 مدیر وبگاه

پیشنهاد می‌کنیم دوستدارانِ این‌گونه محتواها
آگاهی‌های درج‌شده در این چند خبر در خبرگزاری‌های «خبرآنلاین»، «مهر»، «ایسنا» و «ایرنا» را هم ببینند و بخوانند:
بررسی جهانی آخرین خورشیدگرفتگی سال ۲۰۲۲
رویدادی که تا ۵ سال آینده تکرار نخواهد شد
جزئیاتی از خورشیدگرفتگی ۳ آبان
فرصتی که تا ۵ سال آینده دست نخواهد داد
جدول مشخصات خورشیدگرفتگی سوم آبان