صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 دو گام دیگر تا اینترنت کوانتومی بخش عمومی

7


دانشمندان می‌گویند نگره‌ی اینشتین درباره‌ی پیچش نور در مدار نزدیک به زمین امکان ساخت و گسترش ارتباطات کوانتومی را فراهم ساخته است. بر پایه‌ی آخرین نگره‌ی فیزیک کوانتوم، به کمک ماشین‌های پیشرفته، می‌توان پردازش و برقراری ارتباطات کوانتومی را محقق ساخت؛ اما برای رسیدن به فن‌آوری اینترنتِ کوانتومی هنوز دو گام بنیادین مانده است.
پروفسور آنتون زیلنگر (Anton Zeilinger)، یکی از فیزیک‌دانان مطرح دانشگاه وین با همکاری گروهی از دانشجویان برای نخستین‌ بار در سال ۱۹۹۷ موفق به انتقال یا تله‌پورت فوتون‌ها شد. این فیزیک‌دانان توانستند ارتباط فوتونی را تا فاصله‌ی ۱۴۳ کیلومتری برقرار کنند.
فیزیک‌دانان می‌گویند برقراری ارتباط کوانتومی تنها در حالتی انجام می‌گیرد که دو فوتون در پدیده‌ای به نام پیچش یا درگیری به هم بپیوندند و متصل شوند. هنگامی که فوتون‌ها به‌صورت دوتایی به هم متصل شوند، می‌توان با تغییر قطبیتِ آن‌ها به بالا و پایین، کدگذاری دیجیتالی را انجام داد. در واقع، به کمک پردازش رایانه‌ای می‌توان قطبیتِ متضاد فوتون‌ها را برای پردازش رقم‌های صفر و یک به کار گرفت.
در نخستین گام برای برقراری شبکه‌ی کوانتومی، به‌زودی یک ماهواره‌ی مجهز به تجهیزات کوانتومی به یکی از مدارهای پایین زمین پرتاب خواهد شد. سپس با پرواز ماهواره بر روی ایستگاه‌های مستقر در اروپا، شبکه‌ی کوانتومی برای نخستین ‌بار از فضا برقرار خواهد شد. برای برقراری شبکه‌ی فراگیر و جامع اینترنتِ کوانتومی، نیاز به مجموعه‌ای از ماهواره‌های پیشرفته‌ی مستقر در مدار است. کارکرد و پراکندگیِ این ماهواره‌ها همانند سامانه‌ی موقعیت‌یاب جهانی یا GPS خواهد بود.



برگرفته از : وبگاه علمی «بیگ‌بنگ»
منبع اصلی : spectrum.ieee.org
ویرایش : امیریاشار فیلا


دوشنبه 21 دی 1394 ساعت 08:15  
 نظرات