www.iiiWe.com » پیش‌بینی دانشمندان : شمار زمین‌لرزه‌های شدید افزایش خواهد یافت

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 پیش‌بینی دانشمندان : شمار زمین‌لرزه‌های شدید افزایش خواهد یافت بخش دانش و فناوری

11

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.‌

در حالی‌ که جهان هنوز در شوکِ زمین‌لرزه‌ی مهیب کرمانشاه است، دانشمندان هشدار داده‌اند که احتمال دارد در سال ۲۰۱۸ شمار زلزله‌های شدیدی از این‌ دست افزایشی چشم‌گیر پیدا کند و همه‌ی کشورهای جهان باید برای این رخداد آماده باشند.

به گزارش بیگ بنگ به نقل از همشهری، در تحقیقی که از سوی راجر بیلهام از دانشگاه کلرادو و ربکا بندیک از دانشگاه مونتانا در نشست سالانه انجمن زمین‌شناسی آمریکا ارائه شد، آمده است که به‌خاطر کاهش سرعت حرکت وضعی زمین باید انتظار حتی دو برابر شدن زلزله‌های شدید و قدرتمند را داشت. این دانشمندان اعتقاد دارند که تغییرات در سرعت حرکت چرخش زمین به دور خود می‌تواند فعالیت‌های لرزه‌ای شدید را به‌ویژه در مناطق بسیار پر جمعیت گرمسیری ایجاد کند.

دانشمندان می‌گویند اگرچه تغییر سرعت حرکت وضعی زمین اندک است و باعث کاهش طول روز‌ها به اندازه یک میلیونیوم ثانیه می‌شود، اما همین تغییر به ظاهر اندک، باعث آزاد شدن میزان عظیمی از انرژی‌های درونی زمین و در نتیجه بروز زلزله‌های ویرانگر خواهد شد. این دو دانشمند در تحقیق خود زلزله‌های با قدرت ۷ ریشتر و بیشتر را طی ۱۱۷ سال اخیر بررسی کرده‌اند و مشخص شده که در ۵ دوره زمانی تعداد زلزله‌های مهیب افزایش چشمگیری داشته است. در این دوره‌ها که زمین کاهش سرعت حرکت وضعی داشته هر سال ۲۵ تا ۳۰ زلزله شدید رخ داده درحالی‌که در دوره‌های دیگر به‌صورت میانگین این رقم ۱۰ تا ۱۵ زلزله در سال بوده است.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.‌

راجر بیلهام در این رابطه می‌گوید: بیش از ۴ سال از آغاز دوره کاهش سرعت حرکت وضعی کره زمین می‌گذرد و این بدان معناست که سال آینده باید شاهد افزایش قابل توجه وقوع زلزله‌های شدید باشیم. البته این روند شروع شده و از ابتدای امسال تاکنون ما حدود ۶ زلزله شدید در نقاط مختلف جهان داشته‌ایم و به سادگی می‌توان دریافت که سال آینده میلادی باید منتظر حدود ۲۰ زلزله دیگر باشیم.

در این تحقیق تأکید شده که ارتباط بین چرخش زمین و فعالیت زلزله قوی است و وقتی سرعت چرخش زمین به دور خود کمی کاهش می‌یابد، دوره‌های افزایش تعداد زلزله شدید دیده می‌شود. دلیل دقیق ارتباط کاهش طول روز و سرعت حرکت وضعی با زمین‌لرزه مشخص نیست، اما دانشمندان معتقدند تغییرات جزئی در رفتار هسته زمین می‌تواند باعث هر دو مسئله شود.

برگرفته از :
وبگاه علمی «بیگ‌بنگ»

چهارشنبه 1 آذر 1396 ساعت 05:04  
 نظرات