صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 پُربازده‌ترین خانه‌ی خورشیدی جهان بخش عمران

4


امروزه «خوریاخته‌ها» یا «سلول‌های خورشیدی» برای تولید برق به روشی پاک و راه‌اندازیِ سامانه‌های گوناگون در ساختمان‌ها به کار می‌روند؛ اما با گسترش این فن‌آوری و افزایش بازده آن‌ها، برقی بیش‌تر از نیاز و کاربردهای روزمره تولید می‌شود و اکنون امکانی فراهم شده است که این انرژیِ اضافی به گونه‌ای دلخواه و بهره‌ورانه اندوخته و به کار گرفته شود: در تایلند خانه‌ای ساخته شده است که انرژیِ مازاد را به هیدروژنی تبدیل می‌کند که می‌توان آن را برای مصرف‌های دیگر در آینده اندوخت و ذخیره کرد.
ساختِ این خانه و چند خانه‌ی همانند دیگر، در چارچوب پروژه‌ای به نام «CNX Construction» انجام گرفته و همچنان در دست پی‌گیری است. این خانه‌ها نخستین سازه‌هایی در جهان هستند که سامانه‌ها و تجهیزات‌شان با به‌کارگیریِ هیدروژنِ تولیدشده از برق خورشیدی کار می‌کنند.
نمونه‌ی نخستِ این خانه‌ها به صفحه‌های خورشیدیِ ۱۱۴ کیلووات‌ساعتی مجهز است، که روزانه ۴۴۱ کیلووات‌ساعت برق تولید می‌کنند. مازادِ این انرژی در دو مخزن باتری اسیدی اندوخته می‌شود. در گام بعدی، با به انجام رساندنِ کنشِ الکترولیز، به اندازه‌ای شایان‌توجه هیدروژن تولید می‌شود که به‌آسانی می‌توان آن را اندوخت و ذخیره کرد.
به باور پژوهشگرانی که این نوآوری را به انجام رسانده‌اند، هیدروژنی را که این‌گونه تولید می‌شود، می‌توان شب‌هنگام برای به کار انداختنِ سلول‌های سوختی و تولید برق به کار برد. شرکتِ ارائه‌دهنده‌ی این فن‌آوری می‌گوید این روش، کارآمدترین و پاک‌ترین نمونه در نوع خود در جهان به شمار می‌آید.








برگرفته از :
ـ ecowatch.com
ـ facepla.net
آماده‌سازی : امیریاشار فیلا

■ نکته‌ی آموزشی ـ ویرایشی :
ـ به‌جای «ذخیره کردن» و «ذخیره‌سازی»، بنویسیم و بگوییم : «اندوختن».


یکشنبه 6 دی 1394 ساعت 16:36  
 نظرات