صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 استاد پرویز کلانتری به یار دیرین خود ـ ثمین باغچه‌بان ـ پیوست بخش عمومی

8
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)


استاد پرویز کلانتری، نقاش برجسته و تصویرگر تصاویر خاطره‌‌انگیز کتاب‌های درسی، روز آدینه، ۳۱ اردیبهشت‌ماه پس از یک دوره‌ی طولانی بیماری در ۸۵سالگی جهان را بدرود گفت. این هنرمند در آذرماه ۱۳۹۳ به سکته‌ی مغزی دچار و مدتی در سی‌سی‌یو و آی‌سی‌یو بستری شده بود. وی آدینه شب به دلیل عوارض ناشی از این سکته و کهولت سن درگذشت.

استاد پرویز کلا‌نتری طالقانی، زاده‌ی ۱۳۱۰ در زنجان بود. پدر و مادرش از اهالی طالقان بودند، اما به دلیل پیشه‌ی پدر خانواده سال‌ها در زنجان اقامت داشتند و پرویز نیز همان‌جا چشم به جهان گشود. وی از دانش‌آموخته‌ی دانشکده‌ی هنرهای زیبای تهران بود و مدتی در کالج هنری کودکان در کالیفرنیا کار کرد و در دوره‌ای نیز مدیریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بر عهده داشت.


استاد کلانتری مدتی نیز در فضای سیاسی فعالیت کرد و در جریان ملی شدن صنعت نفت، مدتی زندانی شد؛ اما سپس از سیاست فاصله گرفت و تا پایان عمر از آن دوری جُست.
وی در گفت‌وگویی گفته بود: «من طرفدار نهضت ملی شدن صنعت نفت بودم و به خاطر پخش کردن اعلامیه دستگیر و زندانی شدم و یک ماهی به یک کمپ نظامی، حد فاصل خرمشهر و آبادان تبعید شدم و همان‌جا بود که از سیاست متنفر شدم و دریافتم که باید فقط نقاشی کنم. زندان باعث شد که با فعالیت سیاسی خداحافظی کنم.»
وی در دوره‌ای در عرصه‌ی روزنامه‌نگاری نیز فعالیت می‌کرد و کاریکاتور می‌کشید.


این استاد هنر، نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی پرشماری در درون و بیرونِ ایران برگزار کرد و یکی از آثارش در فهرست تمبرهای ویژه سازمان ملل به چاپ رسید.
استاد پرویز کلانتری به واسطه‌ی آثار آغازینش، در زمره‌ی هنرمندان مکتب سقاخانه‌ای نیز به شمار می‌رود؛ اما از سال ۵۳ خورشیدی با دست یازیدن به نقاشی‌های کاهگلی، دوره‌ی تازه‌ای را در زندگی هنری خود آغاز کرد و اکنون بیش‌تر با تابلوهای کاهگلی‌اش شناخته می‌شود.

تابلوهای استاد کلانتری جلوه‌ای ملموس از زندگی مردمان کویر و ساحل را در خود دارد. در سال ۱۳۹۲ گالری بوم مجموعه‌ای از آثار دوره های گوناگونِ کار او را به نمایش گذاشت، که یکی از مهم‌ترین نمایشگاه‌های نقاشی آن سال بود. تابلوی پُرآوازه‌ی «شهر ایرانی» او در مقر سازمان ملل در نایروبی قرار دارد.
از شاخص‌ترین کارهای او، می‌توان تصویرگری کتاب «رنگین‌کمون»، اثر زنده‌یاد ثمین باغچه‌بان را نام برد. یکی از آخرین کارهای استاد پرویز کلانتری نیز تصویرگری «رنگین‌کمون۲» یا «چهارشنبه‌سوری» (اثر استاد باغچه‌بان) بود.
باد هر دو استاد چیره‌دست، زنده و گرامی ...





با بهره‌گیری از : خبرگزاری آنا
ویرایش و تکمیل : امیریاشار فیلا
پیشنهاد می‌کنم فایل دیداری پیوست را نیز تماشا بفرمایید.

شنبه 1 خرداد 1395 ساعت 15:18  
 نظرات    
 
نیما محسون 11:08 سه شنبه 4 خرداد 1395
0
 نیما محسون
روحش شاد و قرین رحمت باد.دانلود فایل پیوست مقدور نگردید. سپاسگزارم از لطف شما