صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 پادکسب : آوای کسب و کار بخش دانش و فناوری

7


به نظر می‌رسد باید نوشتارمان را با این جمله آغاز کنیم:
"پادکسب"، اپلیکیشنی که جایش حسابی خالی بود

این روزها زندگی شهروندان در جهان مجازی، به یک حقیقتِ محض تبدیل شده است. اگرچه بسیاری در آغاز روزهای کوچِ انسان‌ها از زندگی حقیقی به جهان مجازی، می‌کوشیدند چنین حقیقتی را انکار کنند، امروزه کم‌تر کسی را می‌توان یافت که از زیبایی‌های ویژه‌ی جهان مجازی بی‌بهره باشد. اگر بپذیریم که شمار شهروندانی که گوشی هوشمند در دست دارند، هر روز رو به افزایش است، پی خواهیم برد که این ساکنانِ جهان مجازی هستند که هر روز بر تعدادشان افزوده می‌شود.

افزایش جمعیت در جهان مجازی، بسیاری را به تلاش و تکاپو انداخته تا رد پایی از خود در این جهان به جا بگذارند؛ تلاش و تکاپویی که گاه رنگ‌وبوی شتاب‌زدگی دارد و گاه کپی‌کاری است و تکراری. اما هر از گاهی، می‌توان در گوشه و کنار جهان مجازی، کاری شایسته‌ی تحسین یافت و به آینده‌ی این جهان امیدوار شد.

یکی از اپلیکیشن‌های کارآمدی که این روزها کم‌کم دارد سخنش سر زبان‌ها می افتد، «پادکسب» است؛ اپلیکیشنی که به‌هنگام آمد و به‌خوبی نوید این را می‌دهد که جای خود را در میان کاربران گوشی‌های هوشمند خواهد یافت. پادکسب پلتفرمی برای نشر فایل‌های شنیداری است. شاید این جمله به عنوان اصلی‌ترین شناسه و معرفِ پادکسب، چندان هیجان‌انگیز نباشد، اما هنگامی که با نوع و شیوه‌ی دسته‌بندی فایل‌های شنیداری در پادکسب آشنا شویم، تازه به هوشمندیِ آفرینندگانش پی می‌بریم.

همه‌ی ما با اینستاگرام آشنا هستیم؛، پلتفرمی برای نشر فایل‌های تصویری. شاید خود شما هم در زمره‌ی فعالانِ اینستاگرام باشید و محتوای تصویریِ منتشرشده از سوی شما، به اندازه‌ی کافی پرطرفدار باشد. شاید هم شما جزو کسانی هستید که در اینستاگرام در جست‌وجوی محتوای مطلوب خود گشته‌اید و صفحه‌های خوبی را یافته و دنبال کرده‌اید. اکنون و این بار نوبت آن است که به «پادکسب» سر بزنید و محتوای مطلوب خود را از میان ساعت‌ها فایل شنیداری جست‌وجو کنید.

به گفته‌ی آفرینندگان و ایده‌پردازانِ اصلیِ پادکسب، این بستر بر پایه‌ی یک مفهوم نوین بنیاد نهاده شده است؛ مفهومی که پیش‌تر هرگز جا نیفتاده بود. این مفهوم که در واقع زیرساختِ دسته‌بندیِ داده‌های آوایی در پادکسب است، پایگاه آوایی یا VoicePage نام دارد. هر فرد حقیقی یا حقوقی که سخنی برای گفتن داشته باشد، می‌تواند بر بستر پادکسب، پایگاه آوایی یا VoicePage خود را داشته باشد. کاربر هم این امکان را دارد که بسته به نیاز و علاقه‌ی خود، از میان پایگاه‌های آوایی موجود، پایگاه‌های مورد علاقه‌ی خود را دنبال (Follow) کند. با این روند، هنگامی که فایل شنیداری در پایگاه منتشر می‌شود، کاربر می‌تواند آن را در صفحه‌ی اصلی خود ببیند و به آن گوش بدهد.

نکته‌ی جالبی که سازندگانِ پادکسب هوشمندانه آن را رعایت کرده اند، پایبندی تمام و کامل به حقوق تولیدکننده‌ی اثر و فایل شنیداری است؛ به این صورت که شما می‌توانید هر پایگاه آوایی را در ضمن آشنایی کامل با صاحب آن پایگاه و نیز امکان دست‌رسی به لینک شبکه‌های اجتماعی‌اش دنبال کنید. UI جذاب و منحصربه‌فرد از ویژگی‌های دیگر پادکسب است که رضایتِ بسیاری را در میان کاربران بر انگیخته است؛ به گونه‌ای که همین جذابیت سبب شده کاربران بسیاری در اندک مدتی پس از نشر رسمی پادکسب، به جمع استفاده‌کنندگان از این اپ جذاب بپیوندند.

البته به گفته‌ی آیدین نامدار، به عنوان صاحب ایده و یکی از آفرینندگان اصلی پادکسب، این اپلیکیشن هنوز در گام آغازیم مسیر بلند خود است و آنچه کاربران امروز از پادکسب می‌بینند، تنها ۲۰درصد همه‌ی انتظارات ایده‌پردازانِ پادکسب از این اپ است؛ اپی که کاملاً به‌هنگام آمد و توانست در قامتِ نرم‌افزاری که آمده یک جای خالیِ بزرگ را پر کند، پدیدار شود.

نکته‌ی جالب در خصوص پادکسب این است که افزون بر رشد چشم‌گیر کاربرانش، شمار کسانی هم که قصد راه‌اندازیِ پایگاه آوایی بر بستر پادکسب را دارند، رو به افزایش است. می‌توان پیش‌بینی کرد که در آینده‌ای نزدیک، افزون بر کارشناسانِ حوزه‌های گوناگون، شنیدن صدای رجال سیاسی بر بستر پادکسب نیز دور از انتظار نباشد.

این پروژه، که از ایده تا نشر نگارشِ آی.اُ.اس آن بر روی اپ‌استور تنها ۸۹ روز طول کشید، دستاورد کار هوشمندانه و تخصصیِ گروه «ماوی» در کنار آیدین نامدار بوده است.

چند پایگاه، مانند «علمنا»، این نوید را به مخاطبان خود داده‌اند که به‌زودی نسخه‌ی شنیداریِ خبرهایشان را بر بستر پادکسب منتشر خواهند کرد.
آگاهی‌های بیش‌تر درباره‌ی این اپلیکیشن را می‌توانید از این‌جا به دست آورید.








برگرفته از : پایگاه خبری ـ تحلیلی ـ علمی «علمنا»
ویرایش : امیریاشار فیلا

دوشنبه 28 تیر 1395 ساعت 13:08  
 نظرات