صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 تازه‌ترین یافته‌ی شگفتی‌برانگیز مریخ‌نورد «کنجکاوی» بخش عمومی

7


کم‌کم به سومین سالگرد فرود مریخ‌نورد «کنجکاوی، Curiosity» نزدیک می‌شویم و این مریخ‌نورد به‌تازگی در سنگ‌های سیاره‌ی سرخ مقدار بسیار زیادی سیلیس (سیلیسیم‌دی‌اکسید) یافته است. سیلیس ترکیبی از اکسیژن و سیلیسیم است که به‌وفور در کوارتزهای زمینی یافت می‌شود؛ یعنی سیلیسیم‌دی‌اکسید یکی از فراوان‌ترین ترکیبات در زمین است و به‌وفور در انواع سنگ‌ها و شن‌ها وجود دارد.
در پی این یافته، دانشمندانِ مأموریت «کنجکاوی» این مریخ‌نورد را ۴۶ متر پس از گذر از جایی که سیلیس یافته است، ایستانده‌اند‌ و آن را دوباره او را به پشت‌سر برگردانده‌اند. این منطقه‌ی تازه که سیلیس در آن یافت شده است، «اِلک، ELK» نامیده می‌شود و دو ابزار کنجکاوی: لیزر «ChemCam» و طیف‌سنج «DAN» مقدار زیادی سیلیسیم و هیدروژن در آن یافته‌اند. این مقدار زیاد سیلیسیم نشان می‌دهد که شرایط برای برجا ماندنِ مواد آلیِ باستانی فراهم است. بنابراین، بررسی دوباره‌ی این منطقه بسیار مهم است.
لیزر «ChemCam» به سوی هدفش نشانه می‌رود و با تابش نور (در طیف نامریی) باعث برانگیخته شدنِ الکترون‌های هدف می‌شود. در نتیجه‌ی این برانگیختگی، نوری به لیزر بازمی‌گردد که آگاهی‌های طیفِ آن برای بررسی به ابزارهای دیگر انتقال داده می‌شوند. سنگ‌های «اِلک» هزارمین هدفِ این لیزر بوده‌اند و تا کنون ChemCam بیش از ۲۶۰هزار بار به سوی هدف‌های گوناگون نشانه رفته است.

برگرفته از : canot.ir
ویرایش : امیریاشار فیلا

یکشنبه 4 مرداد 1394 ساعت 08:07  
 نظرات