صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 سازه‌ی حلزونی ناسا برای گوش سپردن به آوای فضا بخش معماری

6


ناسا با همکاری شرکت «STUDIOKCA» که کارش اجرای طرح‌های معماری است، یک سازه‌ی حلزونی‌شکل ساخته است. ایده‌ی اصلی این طرح از گوش دادن به آوای دریا از درون صدف گرفته شده و هدف آن، همانندسازیِ تجربه‌های شنیداریِ درون ماهواره‌هایی است که در فضا به گرد زمین می‌گردند.
این سازه‌ی حلزونی‌شکل که پیوسته جابه‌جا می‌شود، فضایی را برای تجربه‌ی شهودیِ مسیر ۱۹ ماهواره که در مدار زمین می‌چرخند، فراهم می‌آورد. سازه‌ی یادشده با ۳۵۰۰ فوت مربع (برابر با حدود ۳۲ مترمربع) صفحه‌ی آلومینیومی ساخته شده که با جت آب بریده شده‌اند. بیش از ۱۰۰ تا از این صفحه‌ها در کنار هم قرار گرفته و به هم پرچ شده‌اند تا این تونل خمیده‌ی آلومینیومی ساخته شود.
بلندگوها در شعاع ۹متری و در فضای درونی سازه کار گذاشته شده‌اند و آن‌ها را هنرمند و آهنگ‌سازی به نام «شین مربک» برنامه‌ریزی کرده است تا هم‌زمان صدای ماهواره‌ها را دریافت، تبدیل و پخش کنند.
معمار این سازه می‌گوید: «روزنه‌های روی ورق‌های آلومینیومی که مسیر جابه‌جا شدنِ ماهواره را همانندسازی می‌کنند، صدای ماهواره‌ها را پژواک کرده و با نزدیک شدن به ناحیه‌ی باز میانِ حلزونی، صدا به اوج خود می‌رسد. روزنه‌ها افزون بر پژواک کردنِ صدای بلندگو و کاهش سروصدای بیرون، باعث کاهش بار وارده به سازه در اثر وزش باد نیز می‌شوند.»
سازه‌ی حلزونی ناسا نخستین بار تابستان امسال در جشنواره‌ی جهانی دانش در شهر نیویورک به نمایش گذاشته شد و قرار است بهار آینده در شهر سن‌مارینو در ایالت کالیفرنیا و در باغ گیاه‌شناسی کتاب‌خانه‌ی هانتینگتن نیز به نمایش همگانی گذاشته شود.
























برگرفته از :
ـ archdaily.com
ـ eozin.me
ـ doggerel.arup.com
ـ elmna.com
ویرایش و یکپارچه‌سازی : امیریاشار فیلا





یکشنبه 4 بهمن 1394 ساعت 12:36  
 نظرات