با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.ناسا با تکنیکی نوین که در ماه ژوئن ثبت شده است، راهی سریعتر و ارزانتر برای مأموریتهای کوچکِ بیسرنشین به کرهی ماه یافته است. به گزارش «آیای»، وقتی سخن از سفر به فضا به میان میآید، حتی کاهش اندکی از هزینهها نیز میتواند به معنی صرفهجویی هنگفتی در پول و منابع باشد. ناسا با توجه به این موضوع، بهتازگی ایدهی روش تازهی را ثبت کرده است تا سریعتر و ارزانتر به ماه برسد. این روش وابسته به یک فنآوریِ تازهی ساخت فضاپیما نیست.
این سازمان فضایی فاش کرده است که مسیر جدیدی برای سفر به ماه کشف کرده است که ماموریتهای آینده را با کارآیی بیشتری به ماه می رساند. این کشف جدید به ناسا اجازه میدهد تا یک فضاپیمای کوچک بدون سرنشین را نسبتاً سریع و با سوخت بسیار کمی به ماه برساند. در این روش که در ماه ژوئن توسط ناسا ثبت شده است، فضاپیمای بدون سرنشین از ماهوارههای ارتباطی کمک میگیرد تا بتواند پیش از بهرهگیری از گرانش زمین و ماه برای انجام یک مانور کمانی به ماه، به مدار بالای زمین برسد. این روش ابداعی شامل انتقال یک فضاپیما از مدار انتقال "زمینآهنگ" به مدار ماه توصیف شده است.
مدار زمینآهنگ (Geosynchronous orbit) یا مدار ژئوسَنکرون یا مدار همگردش زمین یا مدار زمینهمزمان به مدارهایی در دور کرهی زمین گفته میشود که سرعت زاویهایِ چرخش ماهوارهها بر روی این مدارها با سرعت چرخش زمین برابر است. به سخن دیگر، مدارهایی هستند که برای پیمودن مسیر کامل آنها به یک روز نجومی،(در حدود ۲۳ ساعت و ۵۶ دقیقه و ۴ ثانیه) نیاز است. یکی از مهمترین این مدارها مدار زمینثابت است.
برابر اعلام ناسا، نخستین فضاپیمایی که از این خط سیر تازه استفاده میکند، ماموریت "Dapper" خواهد بود؛ مأموریتی که توسط دانشگاه "کلرادو بولدر" ساخته شده و برای ثبت امواج رادیویی با فرکانس پایین که طی شکلگیری آعازین جهان منتشر میشود، از سمت پنهان ماه برای اولین بار راهاندازی میشود. گفته میشود این مسیر جدید از نیاز به پایین نگه داشتن هزینه های ماموریت "Dapper" در کمترین حد ممکن ناشی شده است، زیرا بودجهی نسبتاً کمی برای این ماموریت فضایی (۱۵۰ میلیون دلار) در نظر گرفته شده بود.
«جک برنز:، اخترفیزیکدان دانشگاه کلرادو بولدر و سرپرست مأموریت "Dapper" گفت: این مسیر جدید سفر به ماه از ضرورت برآمد، چرا که ما باید هزینههای پرتاب را پایین نگه میداشتیم و راهی ارزان برای رسیدن به ماه پیدا می کردیم. در حالی که این مسیر جدید به سرعت مأموریت "آپولو ۱۱" که فقط در چند روز به ماه رسید، نخواهد بود، اما سرعت آن بسیار بیشتر از مأموریتهای کوچکتر معادل آن است که سوخت بسیار کمتری مصرف می کنند. ناسا برآورد میکند که سفر به ماه با این روش و با استفاده از این مسیر حدود دو ماه و نیم طول بکشد، در حالی که مأموریت هایی با اندازهی مشابه معمولاً شش ماه طول می کشد تا به ماه برسند.
برگرفته از : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ویرایش : امیریاشار فیلا
|
|