پایگاه اینترنتی و نشریهی بنیاد نشنالجیاگرافیک زیباترین عکسهای کاربران خود را در یک نگارخانهی مطبوعاتی ـ مجازی با نام «عکسهای شما» گردآوری کرده است. بهترینهای این هفته را با هم به تماشا مینشینیم.
نشنالجیاگرافیک، نشریهی رسمی انجمن جغرافیای ملیست که از سال ۱۸۸۸ میلادی و دقیقاً ۹ ماه پس از آغاز فعالیت انجمن جغرافیای ملی، انتشارش آغاز شد و امروزه یکی از مشهورترین و پراعتبارترین مجلات مرتبط با علوم طبیعی در جهان است.
مجلهی نشنالجیاگرافیک دربرگیرندهی مطالب مرتبط با علوم جغرافیا، باستانشناسی، تاریخ و فرهنگ در نقاط گوناگون جهان است و عکسهای این مجله، شهرتِ جهانی دارند.
مجلهی نشنالجیاگرافیک هماکنون به ۳۱ زبان در سراسر جهان منتشر میشود. نشانهی این مجله نیز حاشیهی زرد رنگیست که گِرد طرح روی جلد همهی شمارههای مجله است و آن را از دیگر مجلات متمایز میکند.
سردبیر کنونی مجلهی نشنالجیاگرافیک، «کریس جانز»، عکاس نامآور جهانیست. «جان کیو گیرفین» هم معاون اجرایی بنیاد و مسئول مجلات انگلیسیزبان نشنالجیاگرافیک است و «تری آدامسون» معاون اجرایی، سرویراستار و مسئول انتشار مجله در گسترهی جهانی و به دیگر زبانهاست.
نشنالجیاگرافیک برای درک بهتر مقالات و گزارشها دربارهی چشماندازههای گوشهوکنار جهان، تصمیم گرفت عکسهایی با استانداردهای ویژهی خودش داشته باشد. در دهههای ۱۹۳۰، «لوییز ماردن»، نویسنده و عکاس برجستهی نشنالجیاگرافیک، نشریه را متقاعد کرد که اجازه دهد عکاسهایش با دوربینهای ۳۵ میلیمتری کوچک که بر روی دوربینهای حجیمتر با شیشههای روکشدار و سهپایه استوار میشود هم عکاسی کنند.
سالهای بعدی، در همان زمانی که هنوز جلد مجله نشانهی زرد داشت، عکسی بزرگی که بسیار واضح و شفاف و برروی کاغذ بلوطی چاپ شده بود، بهترین عکس ماه آمریکا شناخته شد.
بر همین روند، نشنالجیاگرافیک نگارخانهی تازهای با نام «عکسهای شما» راه انداخته، و برای کاربران خود این فرصت را پدید آورده که عکسهای خود را به نمایش بگذارند. شماری از این عکسهای زیبا، همراه با شرحی که عکاس هر عکسی به آن افزوده، در پی میآید:
من بهخوبی و با سرعتی بالا میتوانم برخورد مایعات با خودشان و با دیگر اشیا را با دوربین به تصویر بکشم. این عکس تصویر برخورد یک تکه کِرِم با تکه کِرِم دیگر است. تصویر گرفتهشده ۹۰ درجه به سوی عقربههای ساعت چرخیده شده تا به ظاهر، به شکل یک پروانهی آبیرنگ دربیاید. سرعت گرفتن این عکس به طور تقریبی ۱.۱۱ هزارم ثانیه است.
عکس از جیمز کرامر
جغدهای شاخدار بزرگ، فراوان هستند و شکار مورد علاقهشان خرگوش است؛ اما کمتر دیده بودیم که شکارشان را درسته با خود در آسمان به پرواز در بیاورند.
عکس از لیف مورین
دو بچهفیل در حال بازی کردن در ماساییمارای کنیا، در اوایل می ۲۰۱2.
عکس از برایان هیلزمیر
این مرغ ماهیخوار عادت دارد بعد از آن که خوراکش را خورد، بر روی شاخهی درخت خود را پاکیزه کند. اکنون هم در حال پاکیزه کردن خودش است، اما عکسبرداری با ۱۰ فریم بر ثانیه، عکسی نامنتظره از آن گرفته که انگار خود را از دوربین پنهان میکند.
عکس از مایکل گیاکاگلیا
عکسی از قرآنکریم که به هنگام غروب خورشید در مسجد ناخدا در کلکته گرفته شده است.
عکس از ایندراجیت بهاتاچاریا
این دخترک از قبیلهی میسینگ در جزیرهی ماجولی هند، پیش از طلوع خورشید از چاه همگانی شهر آب میکشد. در فصول خشک سال این منطقه گرم است و گردوخاک فراوانی دارد. هنگامی هم که بادهای موسمی میوزند، این منطقه تغییر شکل میدهد و مردمی که در آبسراها زندگی میکنند، ناچارند با قایق خود را به اینجا برسانند.
عکس از جامیه فورلانگ
من این عکس را در آلبرتای جنوبی از یک جغد شاخدار بزرگ در یک خانهی قدیمی گرفتم. این خانه سالهاست که در معرض باد قرار دارد.
عکس از امیلی بروس
این عکس در جزیره اسکافتافل از عمق زیرین یک یخچال در غاری یخی گرفته شده است. وقتی یخچال حرکت میکند، خاک و شن را گرد میآورد؛ اما در جاهایی که این یخچال نیست، به نور اجازهی گذر از یخ فیروزهایرنگ را میدهد و این فضایشگفت انگیز را پدید میآورد.
عکس از پاول دهرتی
دو میمون جوان ماکاکو با شگفتی به فرار مادر خود نگاه میکنند. مادرشان قصد داشت خوراک کودکی را بدزدد و پدر کودک او را دنبال کرد. این عکس در اندونزی گرفته شده است.
عکس از کریس نورفولک
عکسی از جوجهی پاچوبی گردنسیاه در حال یافتن شکاری در آریزونا.
زمین پر از گرد و خاک نارنجیرنگ است که پسزمینهای دیگرگونه را برای این عکس پدید آورده است.
عکس از فیل سئو
ساحل چسیل در جنوب انگلستان؛ پشت این ساحل تالاب بزرگیست که به «فلیت» معروف است و مکان مهمی برای پرندگان و خانهای برای مهاجرتهای نابههنگام قوها به روستای ابوتسبری به شمار میرود. کیلومترها آن سوتر از این روستا، در بعدازظهر ماه جون ۲۰۱۱، ماهیگیران در کنارهی ساحل دریا، قلاب خود را در میان موجهای خروشانِ آن انداختهاند، به امید صیدی هرچند کوچک.
عکس از توماس کنولی
یک قورباغهی درختی مذکر وحشی اقیانوسی در روز شنبه، ۲۵ مارچ ۲۰۱۲ در اورگان در حال قورقور کردن است تا بدینوسیله با جفت خود در برکه تماس برقرار کند. وقتی که صدها قورباغه بدینشکل در این برکه قورقور میکنند، صدایشان گوش را کر میکند. قورباغهی درختی اقیانوسی، پرشمارترین گونهی قورباغه در سواحل غرب امریکای شمالیست.
عکس از روبین لزناک
غروب خورشید و مردی ماهیگیر در رود گنگ.
عکس از آلک سینها
بههنگام تماشای قصر آلکازار اسپانیا در شهر سبیا، متعلق به قرن چهاردهم بودم که مبهوت ترکیب رنگهای حیرتآور گرمابه و بازی نور و انعکاس آن از لابهلای رواقهای گرمابه بر روی آب شدم.
عکس از جیمز بیرچ
برگرفته از خبرگزاری کلانشهر اصفهان
برگردان : آتنا بیانیپور
ویرایش : امیریاشار فیلا