www.iiiWe.com » دست‌رسی آسان و رایگان به کلاس‌های برترین دانشگاه‌ها (+ آزمایشگاه مصالح دانشگاه تهران)

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 دست‌رسی آسان و رایگان به کلاس‌های برترین دانشگاه‌ها (+ آزمایشگاه مصالح دانشگاه تهران) بخش عمران

8



«مکتب‌خونه» نام وبگاهی است به نشانی http://maktabkhooneh.org که هدف آن به گفته‌ی دست‌اندرکارانش، «در دست‌رس قرار دادن آموزش با کیفیت بالا برای همه‌ی پارسی‌زبانان» است. آن‌ها معتقدند: «هیچ‌کس نباید به خاطر هیچ‌چیز از لذتِ یاد گرفتن محروم شود. نباید سن و سال یا مکان و موقعیت و امکانات مالی، کسانی را از یاد گرفتن و موفقیت باز دارد»؛ و بر همین اساس، همه‌ی خدماتی که در «مکتب‌خونه» ارائه می‌شوند، رایگان‌اند.

شیوه‌ی کار «مکتب‌خونه» این‌گونه است که در هر نیم‌سال تحصیلی، از شمار معینی از درس‌های دانشگاه‌های برتر کشور با هماهنگی استاد، فیلم‌برداری می‌کند. سپس در طول نیم‌سال با ضبط کلاس‌های درس، فایل‌های دیداریِ این کلاس‌ها به گونه‌ای سامانمند و منظم، با کم‌ترین فاصله‌ی زمانی از برگزاری آن کلاس در دانشگاه، بر روی وبگاه گذاشته می‌شوند. این‌ها درس‌هایی هستند که برچسب «ترم جاری» را بر روی خود دارند.

افزون بر درس‌های «ترم جاری»، مکتب‌خونه می‌کوشد که درس‌های آموزشی متنوع با موضوع‌های گوناگون را با اجازه گرفتن از مؤلفان آن‌ها (در صورت امکان) بر روی وبگاه قرار دهد. آموزش «نرم‌افزارهای کاربردی»، «درس‌های دانشگاه‌های برتر جهان» و «خان آکادمی» از این دسته هستند.

گردانندگانِ «مکتب‌خونه» تأکید کرده‌اند: «مکتب‌خونه گروهی کوچک با اهدافی بلندپروازانه است. همه‌ی ویدئوهای آموزشی مکتب‌خونه رایگان در دست‌رس همه هستند و همه می‌توانند به رایگان از محتوای آموزشی مکتب‌خونه بهره بگیرند تا هیچ‌کس به علت محدودیت‌های مالی از لذت آموختن و آگاهی محروم نباشد. در این راه شمار شایان‌توجهی از استادان که کلاس‌های درسشان ضبط می‌شود، کمک‌های بسیار و بی‌دریغی کرده‌اند و می‌کنند تا بتوانیم با کمک یکدیگر فردایی روشن‌تر بسازیم.»

برخی دانشجویان یا آموزگارانِ علاقه‌مند، که دوست دارند درس‌های دانشگاهشان بر روی وبگاه «مکتب‌خونه» گذاشته شود، از کلاس‌های ارائه‌شده در دانشگاهشان فیلم‌برداری می کنند و فایل فیلم‌ها را برای «مکتب‌خونه» می‌فرستند تا پس از ارزیابی از دید استانداردهای وبگاه، در دست‌رس کاربران «مکتب‌خونه» گذاشته شوند؛ درس‌هایی مانند «کلاس‌های پژوهشگاه رویان»، «کلاس‌های دانشگاه صنعتی همدان» یا « کلاس‌های دانشگاه صنعتی اصفهان» از این دسته‌اند. گردانندگانِ «مکتب‌خونه» از همه‌ی دانشجویان و آموزگاران و استادان دعوت کرده‌اند که اگر علاقه‌مند به فیلم‌برداری از کلاس‌هایشان و انتشار آن در «مکتب‌خونه» هستند، با دست‌اندرکاران تماس بگیرند.

به عنوان یک ایده‌ی پیشنهادی، شاید بد نباشد دست‌اندرکارانِ «گروه نرم‌افزاری سازه» نیز با توجه به گستره‌ی کاربرد تولیدات و محصولاتشان، چند کلاس و جلسه‌ی آموزشی با محتوای آموزش کار با سازه90 و دیگر فرآورده‌هایشان تدارک ببینند و فایل این جلسه‌ها را در «مکتب‌خونه» (و احتمالاً دیگر وبگاه‌های همکار با آن) در دست‌رس کاربرانِ علاقه‌مند بگذارند.

این را هم بیفزاییم که یکی از هدف‌های جنبی گردانندگان «مکتب‌خونه»، به پارسی برگرداندنِ به‌ترین محتواهای آموزشی انگلیسی از راه ترجمه و افزودنِ زیرنویس به آن‌هاست؛ که در همین زمینه، از کسانی که در رشته‌های گوناگون توانایی ترجمه و تسلط بر هر دو زبان انگلیسی و پارسی را دارند، دعوت به همکاری کرده است

در پایان، لینک‌های «آزمایشگاه مقاومت مصالح دانشگاه تهران» (مقطع کارشناسی) را به‌عنوان نمونه‌ای از کلاس‌های قرارگرفته بر روی وبگاه «مکتب‌خونه»، پیش روی شما همکاران و مخاطبان ارجمند می‌گذاریم:

جلسه‌ی نخست ـ خمش تیرهای مستقیم
جلسه‌ی دوم ـ خمش تیرهای خمیده
جلسه‌ی سوم ـ بررسی پدیده‌ی کمانش در ستون‌ها و تیر ـ ستون‌ها
جلسه‌ی چهارم ـ پیچش پلاستیک
جلسه‌ی پنجم ـ پیچش الاستیک مقاطع جدارنازک توخالی بسته
جلسه‌ی ششم ـ فتوالاستیسیته
جلسه‌ی هفتم ـ کشش ساده
جلسه‌ی هشتم ـ ضربه


برگرفته از : maktabkhooneh.org
آماده‌سازی: امیریاشار فیلا

چهارشنبه 7 بهمن 1394 ساعت 14:27  
 نظرات    
 
سهراب شیروانی‌فر 13:09 آدینه 20 فروردین 1395
0
 سهراب شیروانی‌فر
خیلی ممنون
بسیار کاربردی و قابل استفاده است.