www.iiiWe.com » موزه‌ی موسیقی، جاذبه‌ای دیگر برای محله‌ی جلفای اصفهان

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 موزه‌ی موسیقی، جاذبه‌ای دیگر برای محله‌ی جلفای اصفهان بخش عمومی

9

روزنامه‌ی بریتانیایی «گاردین» (چاپ لندن) در گزارشی نوشت: در یک خیابان سرسبز در محله‌ی قدیمی جلفا در اصفهان (مهم‌ترین شهر توریستی ایران)، به دور از میدان نقش‌جهان و بازار تاریخی و پُرآوازه‌ی اصفهان، موزه‌ی نوین موسیقی به شما خوش‌آمد می‌گوید.

به گزارش ایسنا، این موزه‌ی کوچک که در واقع «نامه‌ی عاشقانه‌ای به میراث غنی موسیقایی ایران» است، چیزی بیش از چند ساز آویزان از دیوارهاست؛ و در سال ۲۰۱۵ توسط مهرداد جیحونی و شهریار شکرانی، از موسیقی‌دانان بومی اصفهان برپا شد. در این موزه بیش از ۳۰۰ نمونه از آلات موسیقی از سراسر ایران است به نمایش درآمده است که ظاهر بسیاری از آن‌ها با آنچه در نقاشی‌ و مینیاتورهای قدیمی در محوطه‌های تاریخی اصفهان می‌بینیم، همانندی و مطابقتی شگفتی‌برانگیز دارد.


در گزارش «گاردین» آمده است: کمانچه که از آن به‌عنوان پیشگام ابداع ساز ویولن یاد می‌شود و تار که از قرار معلوم الهام‌بخش ساخت ساز گیتار بوده، همراه با مجموعه‌ای از طبل و دهل‌های ساخته‌شده از پوست جانوران، فلوت یا نی، زنگوله‌های شترهای کوچ‌نشینان و یک چنگ زیبا و باشکوه، از سوژه‌های نابی هستند که در محفظه‌های نورانی و روی دیوارهای سپید موزه‌ی موسیقی اصفهان در معرض دید قرار گرفته‌اند و توضیحاتی به زبان‌های پارسی و انگلیسی برای هر کدام آورده شده و بازدیدکنندگان می‌توانند برخی از این آلات موسیقی را که در مقایسه با دیگر کم‌تر نفیس‌اند، در دست بگیرند و بنوازند.

بازدید از موزه‌ی موسیقی اصفهان با یک اجرای موسیقی کوچک و صمیمی موسیقی سنتی و خواندن اشعار پارسی توسط استادان ایرانی برای هر گروه از توریست‌ها به پایان می‌رسد. این موزه در مدت‌زمانِ کوتاهی که از گشایش آن گذشته است، موفق به کسب دو جایزه شده که آخرینِ آن‌ها از سوی شورای بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) با عنوان «بهترین موزه‌ی خصوصی ایران» اهدا شد.

این موزه، نخستین موزه‌ی خصوصی موسیقی در ایران است که دو تالار به نام‌های تالار سازهای ملی و تالار سازهای محلی دارد که مجموعه‌ای بسیار متنوع از سازهای ایرانی را دربرمی‌گیرد. بخشی از موزه نیز به معرفی بزرگان موسیقی اختصاص دارد که «سرای سرآهنگان» نام گرفته است و در موسیقی‌سرای موزه، بازدیدکنندگان می توانند از اجرای موسیقی زنده بهره‌مند شوند.


درحالی‌که تنها چند ماه از آغازبه‌کار موزه‌ی موسیقی اصفهان می‌گذرد، با نظرات و دیدگاه‌های مثبت پرشماری که گردشگران خارجی برای اظهار رضایت و شگفتی از این موزه در وبگاه معروف Tripadviser درج کرده‌اند، این موزه به یکی از جاذبه‌های اصلی گردشگری اصفهان تبدیل شده است.

این هم نشانی و راه‌های ارتباطی موزه‌ی موسیقی اصفهان، برای دوست‌داران :
■ نشانی: اصفهان، خیابان توحید میانی، خیابان مهرداد (شهید قندی)، شماره‌ی ۷۴
■ نشانی وبگاه : isfahanmusicmuseum.com
■ نشانی پست الکترونیک (ای‌میل) : [email protected]
■ کانال تلگرام : telegram.me/IsfahanMusicMuseum
■ شماره‌ی تلفن : 983136256912+


برگرفته از : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
بازنگاری و ویرایش : امیریاشار فیلا


سه شنبه 13 مهر 1395 ساعت 15:09  
 نظرات