www.iiiWe.com » «دلم برفروز» ؛ نیایـشی از زبان فردوسی پاکزاد

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 «دلم برفروز» ؛ نیایـشی از زبان فردوسی پاکزاد بخش عمومی

10
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)

در شاهنامه، نیایش یکی از استوارترین پناهگاه‌های خداجویان، خردمندان، پهلوانان و پادشاهان و شیوه و ابزاری برای نبرد با جادوگری‌ها و بداندیشی‌ها و سیاه‌کاری‌های دشمن است. نیایش‌های شاهنامه، اغلب برای درخواستن نیازهای همگانی و منافع ملی و رستگاری معنوی به کار می‌روند، نه برای منافع و بهره‌خواهی‌های شخصی و فردی.


همی بوی مهر آمد از باد اوی / به دل راحت آمد هم از یاد اوی

ابا داور راست گفتم به راز / که ای آفریننده‌ی بی‌نیاز

رسیده به هر جای برهان تو / نگردد فلک جز به فرمان تو

یکی بنده‌ام با تنی پرگناه / به پیش خداوند خورشید و ماه

امیدم به بخشایش توست بس / به چیزی دگر نیستم دسترس

به بدمهریِ من روانم مسوز / به من بازبخش و دلم برفروز

(«شاهنامه»، بخش «پادشاهی منوچهر»)


یکی از هزاران مفاهیم ارزشمند معنوی که در اقیانوس فراخ‌گستر و ژرف‌عمق شاهنامه‌ی فردوسی به زیبایی و شیوایی موج می‌زند، نیایش پروردگار یگانه است. بازتاب گسترده‌ی این کردار معنوی در شاهنامه، نشان از آن دارد که نیایش همچون خداجویی، از نخستین روزگاران شکل‌گیریِ تمدن بشری کرداری پسندیده و همراه با باور و اعتقاد در فرهنگ مردم ایران‌زمین بوده است.

با درنگ و اندیشه در شاهنامه، به‌روشنی درمی‌یابیم که نیایش یکی از استوارترین پناهگاه‌های خداجویان، خردمندان، پهلوانان و پادشاهان و شیوه و ابزاری برای نبرد با جادوگری‌ها و بداندیشی‌ها و سیاه‌کاری‌ها و ترفندهای دشمن است. نیایش‌های شاهنامه، آموزه‌های کردگارشناسی هستند و اغلب برای درخواستن نیازهای همگانی و منافع ملی و رستگاری معنوی به کار می‌روند، نه برای منافع و بهره‌خواهی‌های شخصی و فردی.

این کردار روحانی، آدمی را به سرچشمه‌ی بنیادین توانایی پیوند می‌دهد و یگانگی او را با آفریننده‌ی هستی ـ هرچند که انسانی تمام‌عیار همچون رستم باشد، یا پادشاهی آرمانی، توانمند و با خرد و هنر همچون کی‌خسرو ـ نشان می‌دهد.

آنچه در چند سطر بالا خواندید، چکیده‌ی نوشتار «بررسی نیایش‌های شاهنامه‌ی فردوسی»، نوشته‌ی موسا پرنیان و مهناز ولی‌بیگی است، که در شماره‌ی 53 فصل‌نامه‌ی «متن‌پژوهی ادبی» به چاپ رسیده است.متن کامل این مقاله، به پیوستِ همین روزنوشت در دست‌رس دوست‌داران است.

یکشنبه 5 آبان 1392 ساعت 10:01  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 03:44 دوشنبه 7 بهمن 1392
0
 امیر یاشار فیلا

یک بازی ایرانی علمی ـ تخیلی با داستانی الهام‌گرفته از شاهنامه
به بازار بازی‌های رایانه‌ای راه می‌یابد


بازی علمی ـ تخیلی «جنون سیاه : تله» با داستانی سراسر ایرانی و برگرفته از اسطوره‌ی کهن ضحاک در شاهنامه‌ی فردوسی، سال آینده به بازار بازی‌های رایانه‌ای کشور راه می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، بازی «جنون سیاه : تله» از ساخته‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای است که 70درصد از پله‌های تولید آن پیموده شده و قرار است سال 93 در بازار بازی‌های رایانه‌ای در دست‌رس خریداران باشد. این بازی در قالب سبک سوم شخص تیرانداز و گونه‌ی (ژانر) اکشن وحشت ساخته شده است.

ژانر علمی ـ تخیلی و وحشت از گونه‌های دیگرگونه و پرکشش در جهان بازی‌سازی به شمار می‌رود و به خاطر نیاز به توانِ هنری و فنی بالا، گسترش آن‌ها چندان آسان نیست؛ با این همه، اکنون بازی‌های بسیاری از این گونه در کشور در دست ساخت است.

بازی رایانه‌ای «جنون سیاه : تله» به طراحی هادی جعفری منفرد و با پشتیبانی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در شرکت فن‌آوران توسن‌گام در دست تولید است و میانه‌ی سال آینده در شبکه‌ی پخش گذاشته می‌شود.

این بازی داستانی سراسر ایرانی دارد که برگرفته از اسطوره‌ی کهن ضحاک در شاهنامه‌ی فردوسی است. در واقع «جنون سیاه : تله» روایتی نو از مفاهیم نهفته در آن اسطوره‌ی کهن است که در فضایی علمی ـ تخیلی در آینده رخ می‌دهد.

عنصر "داستان" در این بازی بسیار بیش‌تر از اندازه‌ی معمولِ دیگر بازی‌های ساخته‌شده مورد توجه بوده و این روند از گستردگی بازی‌نامه آشکار است.

داستان «جنون سیاه : تله» که در آینده‌ای نامعلوم رخ می‌دهد، حکایت پلیس جوانی است که در یکی از روزهای عادی کاری‌اش، ناگهان با پدیده‌ای شگفت و موجوداتی ناشناخته روبه‌رو می‌شود که حاصل نبوغ دانشمندی شیطان‌صفت‌اند. این داستان از یک سو چشم به آینده‌ای تاریک برای جهان، و از سوی دیگر نگاهی به اسطوره‌های کهن و باستانی دارد.

«جنون سیاه : تله» با دارا بودنِ نزدیک به 10 ساعت گیم‌پلی، تجربه‌ای تازه از بازی‌های ایرانی را در برابر مخاطبانش گذاشته و بازیکنان در این گیم ایرانی با محیط‌هایی متنوع و خیره‌کننده روبه‌رو می‌شوند.



برگرفته از :

خبرگزاری مهر
امیر یاشار فیلا 13:42 یکشنبه 3 خرداد 1394
0
 امیر یاشار فیلا

khorramshahr Ferdowsi