صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 یافتِ سیاره‌ای فراخورشیدی هم‌اندازه با زمین بخش عمومی

8

نخستین سیاره‌ی سنگی فراخورشیدیِ هم‌اندازه‌ی زمین در کمربند زیستِ ستاره‌ای که تلسکوپ فضایی کپلر آن را رصد کرده بود، پیدا شد. این سیاره کوچک‌ترین سیاره‌ی فراخورشیدیِ یافته‌شده است و قرار داشتن آن در کمربند زیستِ ستاره‌اش، بختِ یافته شدنِ زندگی در آن را افزایش می‌دهد.


در تازه‌ترین یافته‌ها از داده‌های تلسکوپ فضایی کپلر، سیاره‌ای فراخورشیدی یافت شده که کوچک‌ترین سیاره‌ی فراخورشیدیِ پیداشده و نخستین سیاره‌ی فراخورشیدیِ هم‌اندازه‌ی زمین در کمربند زیستِ ستاره‌ی خود است. این سیاره پنجمین سیاره‌ی فراخورشیدیِ یافته‌شده در منظومه‌ی ستاره‌ی Kepler-186 است که ۴۹۰ سال نوری از ما فاصله دارد. سیاره‌ی Kepler-186f در لبه‌ی بیرونی کمربند زیستِ ستاره‌اش به گرد آن می‌گردد و هر گردش آن به گرد ستاره‌اش، ۱۳۰ روز به درازا می‌کشد.
از میان بیش از ۱۸۰۰ سیاره‌ی فراخورشیدی که در دو دهه‌ی اخیر یافته شده‌اند، تنها 10 سیاره در کمربند زیستِ ستاره‌ی میزبان به گرد آن می‌گردند؛ و اکنون این سیاره، کوچک‌ترین سیاره‌ی فراخورشیدیِ یافت‌شده است و اندازه‌ی آن بسیار نزدیک به ابعاد سیاره‌ی مادریِ ما، زمین است.

برخلاف خورشید که یک ستاره‌ی زرد رنگ رده‌ی G در نمودار ستاره‌ای هرتسپرونگ ـ راسل (hertzsprung russell diagram) است، ستاره‌ی Kepler-186 یک کوتوله‌ی سرخ بسیار سردتر از خورشید است. کوتوله‌های سرخ، بسیار کوچک‌تر، تیره‌تر و سردتر از ستاره‌هایی همچون خورشید هستند. به همین دلیل، کمربند زیستِ کم‌دامنه‌تری دارند؛ اما از سوی دیگر، طول عمر بیش‌تری دارند و به سیاره‌های احتمالی در کمربند زیستِ خود (همچون Kepler-186f) فرصت می‌دهند تا شرایط سازگار و مطلوب برای پدید آمدنِ زیست را فراهم سازند.

از سویی دیگر، این گونه ستاره‌های کوتوله‌ی سرخ، در کهکشان راه‌شیری فراوانی بیش‌تری دارند: هفت ستاره از هر ده ستاره‌ی کهکشان راه شیری از این گونه‌اند، که البته بیش‌تر آن‌ها از زمینبا چشم برهنه دیده نمی‌شوند.

یافته شدنِ سیاره‌ای فراخورشیدی در پیرامونِ چنین ستاره‌ای، می‌تواند آگاهی‌های بسیاری در زمینه‌ی زیستِ احتمالی فرازمینی برایمان به ارمغان آورد. شاید نخستین نشانه از وجود زندگی در بیرون از سامانه‌ی خورشیدی، پیرامونِ یکی از همین کوتوله‌های سرخ دیده شود.


ـ تصویری هنرمندانه و البته خیالی از سیاره‌ای هم‌اندازه با زمین در حال گردش به گرد ستاره‌ی kepler-186.


ـ هم‌سنجی اندازه و جایگاه زمین و Kepler-186f، در کمربند‌های زیستِ منظومه‌ی ستاره‌ی Kepler-186 و سامانه‌ی خورشیدیِ خودمان.

برگرفته از : وبگاه ماه‌نامه‌ی «نجوم»
www.nojum.ir
تنظیم : سپیده شعرباف
ویرایش : امیریاشار فیلا
با نگاهی به :

Found! First Earth-Size Planet That Could Support Life


For the first time, scientists have discovered an Earth-size alien planet in the habitable zone of its host star, an "Earth cousin" that just might have liquid wate...View on uk.news.yahoo.com

دوشنبه 1 اردیبهشت 1393 ساعت 16:00  
 نظرات    
 
نیما محسون 13:16 سه شنبه 9 اردیبهشت 1393
1
 نیما محسون
به امید پیشرفت سریع و شگفت انگیز علم و تکنولوژی و ساخت سفاین فراگیر عمومی و افزایش طول عمر با نشاط انسان و سفر به سیاره‌ هم‌اندازه با زمین
امیر یاشار فیلا 08:12 پنجشنبه 18 اردیبهشت 1393
1
 امیر یاشار فیلا

آقای مهندس محسون، سرور گران‌مایه، سلام.
همچون همیشه نیک‌اندیشی و حُسن‌نیت جناب‌عالی در آرزوی زیبایتان متجلی‌ست.
از پروردگار، تندرستی و نیک‌روزیِ هرچه‌بیش‌تر حضرت‌عالی را خواستارم.
امیر یاشار فیلا 12:14 پنجشنبه 18 اردیبهشت 1393
0
 امیر یاشار فیلا
برنامه‌های روز نجوم
نیما محسون 13:40 یکشنبه 21 اردیبهشت 1393
1
 نیما محسون
مهندس جان، دوست گرامی
ارادتمندم، بنده هم بهترینها را برایت آرزومندم.سلامت و تندرست باشید.