صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 کاوشگر اروپا امروز (چهارشنبه) در مریخ فرود می‌آید بخش دانش و فناوری

8



فضاپیمای «شیاپارلی» (Schiaparelli) که بخشی از ماموریت آژانس فضایی اروپا به مریخ، موسوم به «اگزومارس» (ExoMars) است، پس از جدایی از سفینه‌ی مادر خود، آماده‌ی فرود بر روی سیاره‌ی سرخ شده است.

ماژول فرودگر «شیاپارلی» یک‌شنبه‌ی همین هفته، ساعت ۱۴:۴۲ به وقت گرینویچ، از فضاپیمای حامل خود، یعنی «مدارگرد ردیاب گاز» در ارتفاع ۴۹۶کیلومتری مریخ جدا شد. اگر همه‌چیز طبق نقشه پیش برود، هر دو فضاپیما که مأموریت مشترک اروپایی ـ روسی «اگزومارس ۲۰۱۶» را تشکیل می‌دهند، امروز (چهارشنبه) وارد مدار مریخ شده و «شیاپارلی» روی سیاره فرود خواهد آمد. «مدارگرد ردیاب گاز» نیز مأموریت خود در مدار مریخ را پی خواهد گرفت.

آغاز مأموریت‌های «شیاپارلی» و «مدارگرد ردیاب گاز» در روز چهارشنبه، نشانگر گام نخستِ مأموریت بلندپروازانه‌ی «اگزومارس» با هدف بررسی نشانه‌های احتمالیِ زیست در مریخ است. مأموریت دوم دربرگیرنده‌ی عملیات فرستادنِ کاوشگر «اگزومارس» و «ایستگاه علمی سطحی سیاره‌ی سرخ» در سال ۲۰۲۰ است. «مدارگرد ردیاب گاز» نیز برای بررسی انباشت‌های یخ آب در سطح مریخ یا زیر آن طراحی شده است. این فضاپیما همچنین به بررسی وجود متان در اتنسفر مریخ خواهد پرداخت، که به دانشمندان در دریافتِ چه‌گونگی شکل‌گیریِ این گاز یاری خواهد رساند. متان می‌تواند در پی فرآیندهای زمین‌شناسی و زیست‌شناسی تولید شود.


این مدارگرد پس از ورود به مدار پیرامون مریخ، مجموعه‌ای از مانورهای ترمز هوایی را آغاز خواهد کرد، که تا سال ۲۰۱۷ ادامه خواهد داشت و پس از آن، مأموریت علمی‌اش آغاز خواهد شد. ماژول «شیاپارلی» در اصل یک خودروی نمایشی برای آزمایش فن‌آوری ورود، سقوط و فرود مورد نیاز برای نشست ایمن روی مریخ است. نیروی این فرودگر را باتری‌های درونی تأمین می‌کنند و تنها برای چند روز فعالیت بر سطح سیاره‌ی سرخ طراحی شده است.

این ماژول یک سپر گرمایی، یک چتر نجات بزرگ و رانشگرهایی برای فرود در منطقه‌ی «مریدیانی پلانوم» را که کاوشگر «فرصت» ناسا نیز در آن‌جا حضور دارد، به کار خواهد برد. در این فرودِ شش‌دقیقه‌ای، دوربینِ «شیاپارلی» تا ۱۵ تصویر از چه‌گونگی فرود خود خواهد گرفت. این کاوشگر همچنین از مجموعه‌ای از ابزارهای علمی برای نظارت بر اتمسفر سیاره‌ی سرخ برخوردار است. ویدئویی که در لینک زیر در دست‌رس است، چه‌گونگی فرود فضاپیمای «شیاپارلی» بر روی مریخ را نشان می‌دهد.
■ دریافت ویدئو

برای تضمین این که فرود طبق برنامه باشد، حسگرهای فرودگر روی ارتفاع آن بالای سطح مریخ نظارت خواهند کرد. هنگامی که فرودگر به فاصله‌ی دو متریِ بالای سطح مریخ برسد، مدتی ثابت خواهد ماند و پیشرانه را کاهش داده و روی سطح مریخ می‌افتد. این فرودگر پس از فرودِ ایمن روی سیاره‌ی سرخ، به بررسی سرعت وزش باد و مسیر آن در مریخ، میزان رطوبت، سطح فشار، دمای هوا و دیگر کمیت‌ها خواهد پرداخت. سپس اندازه‌گیری‌های انجام‌گرفته توسط «شیاپارلی» به مدارگرد «تریس» فرستاده خواهند شد. هدف اصلیِ این مأموریت هموار کردن مسیر ماموریت دیگری به مریخ است که در سال ۲۰۱۸ به انجام خواهد رسید.

برگرفته از : وبگاه علمی «بیگ‌بنگ»
مأخذ اصلی : space.com
ویرایش : امیریاشار فیلا


چهارشنبه 28 مهر 1395 ساعت 10:09  
 نظرات