www.iiiWe.com » برنامه‌ی «ایلان ماسک» برای سکونت یک میلیون زمینی در سیاره‌ی سرخ

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 برنامه‌ی «ایلان ماسک» برای سکونت یک میلیون زمینی در سیاره‌ی سرخ بخش دانش و فناوری

9

«ایلان ماسک»، کارآفرین نام‌دار آمریکایی و بنیادگذار و مدیرعامل شرکت فضایی خصوصی «اسپیس‌ایکس» در تشریح برنامه‌هایش برای سفر به مریخ، پیش‌بینی کرده که تا ۱۰۰ سال آینده یک‌میلیون انسان در مریخ ساکن خواهد شد و هزینه‌ی رفتن به همسایه‌ی سرخ زمین، به ۱۰۰هزار دلار کاهش خواهد یافت.

ماسک در کنگره‌ی جهانی اخترشناسی در مکزیک اعلام کرد برنامه‌ی او برای سکونت دادنِ انسان در مریخ، از سامانه‌ی حمل‌ونقل تجدید‌پذیری بهره خواهد برد که در هر سفر ۸۰روزه‌اش به سوی مریخ، ۱۰۰ رهسپار را به همراه خواهد برد. طول این سفرها اندک‌اندک به ۳۰ روز کاهش پیدا خواهد ‌کرد.

این سامانه‌ی حمل‌ونقل فضاپیماهایی با قابلیتِ به‌کلرگیریِ دوباره را دربرمی‌گیرد که در مدار زمین از اکسیژن و متان سوخت‌گیری خواهند کرد و پس از فرود در مریخ نیز امکان سوخت‌گیریِ دیگربار را خواهند داشت.

به گفته‌ی ماسک، با به کار بستنِ روش‌های قدیمی، هزینه‌ی سفر هر نفر به مریخ، افزون بر ۱۰میلیارد دلار خواهد بود؛ اما او قصد دارد این رقم را به حدود ۲۰۰هزار دلار برای هر نفر برساند، و می‌گوید سرانجام این هزینه به کم‌تر از ۱۰۰هزار دلار کاهش خواهد یافت.

ماسک اعلام کرده که هدف او سکونت دادنِ جامعه‌ای یک‌میلیون نفری از انسان‌ها بر روی مریخ است، که بتوانند آرام‌آرام به خودکفایی برسند؛ هدفی که از دید ماسک، تا ۱۰۰ سال دیگر محقق خواهد‌ شد.

او در این باره گفت: اگر شمار نفرات لازم برای خودکفایی روی کره‌ی مریخ و تشکیل تمدن را دست‌کم یک‌میلیون تن در نظر بگیریم، با احتساب این که هر ۲ سال یک بار قادر به پرتاب فضاپیماهایی با ظرفیت ۱۰۰ نفر هستیم، در نهایت به ۱۰هزار سفرِ میان‌سیاره ای نیاز خواهیم داشت. هم‌اکنون احتساب ۱۰۰ نفر برای هر سفر عددی معقول به نظر می رسد، اما احتمالاً با گذشت زمان، این تعداد بیش‌تر خواهد شد و به ۲۰۰ تن یا بیش‌تر هواهد رسید، تا هزینه‌ی سفر به ازای هر نفر کاهش یابد.


ماسک همچنین اعلام کرد: ما در نظر داریم در نهایت حدود ۱۰۰۰ فضاپیما بسازیم، که البته زمان زیادی نیاز دارد. با احتساب همه‌ی این موارد، به باور من، از زمان نخستین سفر به مریخ تا تشکیل تمدن یک‌میلیون نفری، ۴۰ تا ۱۰۰ سال زمان نیاز خواهیم داشت.

بر پایه‌ی زمان‌بندیِ برنامه‌ی «اسپیس‌ایکس»، ‌نخستین پرواز به مریخ قرار است در سال ۲۰۲۲ انجام بگیرد. ماسک نام نخستین فضاپیمایی را که راهی مریخ خواهد شد، «قلب زرین» گذاشته، که نامی برگرفته از کتاب «دستورالعمل مسافرت مجانی به کهکشان»، نوشته‌ی «داگلاس آدام» است. پرتابگاهِ این فضاپیما، پایگاه فضایی کندی خواهد بود،؛ درست از همان سکویی که مأموریت آپولو به سوی ماه آغاز شد.

نمونه‌ی آزمایشی این فضاپیما طی چهار سال آینده پروازهایی آزمایشی به فضا انجام خواهد داد، اما همه‌ی این پروازها زیر ارتفاع مداری خواهند بود. ماسک چندی پیش از انجام موفقیت‌آمیز نخستین آزمایش موتور راکت رپتور شرکت اسپیس‌ایکس خبر داد،؛ موتوری که قرار است انرژی مورد نیاز فضاپیما و بوستری را که فضاپیما را در مدار قرار می‌دهد، تأمین کند.


برگرفته از : وبگاه خبرآنلاین
ویرایش : امیریاشار فیلا


چهارشنبه 7 مهر 1395 ساعت 15:09  
 نظرات