صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 پلنگ ـ فیل ـ بلوط بخش عمومی

13

سه خبر در زمینه‌ی محیط زیست :

ـ خبر نخست : دیده شدنِ یک پلنگ ایرانی کم‌یاب در بلندی‌های پیرامون تهران

پنج‌شنبه‌ی گذشته (۱۳۹۳/۲/۲۵) محیط‌بانان شهرستان فیروزکوه در استان تهران، به هنگام گشت‌زنی و کنترل، یک پلنگ ایرانی تنومند دیدند و از آن عکس گرفتند.
به گزارش خبرگزاری مهر، این عکس‌ها را رضا کرمی، رییس اداره‌ی محیط زیست فیروزکوه در ساعت 1:30 پس از نیم‌روز در بلندی‌های منطقه‌ی شکارممنوع «کاوه‌ده» و از فاصله‌ی بسیار نزدیک گرفته است.
رضا کرمی در این باره گفت: هنگام گشت‌زنی در بلندی‌ها، ناگهان با پلنگی روبه‌رو شدیم که بر روی یک صخره، درست بالای سر ما و در فاصله‌ای بسیار نزدیک قرار داشت. وی افزود: پلنگ که بسیار درشت‌اندام و تنومند بود، چند لحظه‌ای نشست و به تماشای ما پرداخت که در این فاصله توانستم از او عکس بگیرم، و پس از دقایقی در کمال خونسردی برخاست و به پشت صخره بازگشت و از دیدرس‌مان بیرون رفت.



برگرفته از :
http://www.mehrnews.com/detail/News/2292384


ـ خبر دوم : طبیعت‌گردهای ناسپاس، درخت بلوط پانصدساله را یک‌شبه خاکستر کردند

طبیعت کهگیلویه و بویراحمد در این سال‌ها قربانی ناآگاهی طبیعت‌گردانی شده که نمک طبیعتِ زیبا و چشم‌نواز این استان را می‌خورند و نمکدان می‌شکنند، تا سهم کهگیلویه و بویراحمد از گسترش صنعت اکوتوریسم تنها ویرانی و نابودیِ طبیعت باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، کهگیلویه و بویراحمد در دامنه‌های زاگرس با داشتن 10درصد آب کشور و 20درصد جنگل‌های زاگرس و برخورداری از چشمه‌ساران، آبشارها، جنگل‌ها و دیگر جاذبه‌های طبیعی، یکی از قطب‌های طبیعت‌گردی کشور است. با این همه، این گونه گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد تا کنون نه‌تنها سودی عاید آن نکرده، بلکه نا آگاهی طبیعت‌گردان موجب شده بسیاری از مناطق طبیعی بکر و دست‌نخورده‌ی آن، از جمله جنگل‌ها، در معرض آسیب‌های پنهان و آشکار ناشی از حضور گردشگرانِ ناآگاه به مسائل زیست‌محیطی قرار بگیرند.
این روزها و با گرم‌تر شدن هوا، کوهپایه‌ها، جنگل‌ها و دشت های سرسبز شهرستان‌های بویراحمد و دنا نیزبان گروه‌های پرشمار طبیعت‌گردانی است که در زیر سایه‌ی بلوط‌های کهن آرمیده‌اند تا ساعات و روزی را به‌دور از هیاهوی شهر بگذرانند.
اما پس از حضور آن‌ها در این مناطق، هر نقطه‌ای از طبیعتی که میزبان طبیعت‌گردان بوده، لبریز از زباله‌های پلاستیکی، شاخه‌های شکسته و آتش‌های نیمه‌روشن است، تا سهم محیط زیست از گسترش اکوتوریسم، تنها ویرانی و نابودی و آسیب باشد.
به همین خاطر و به دلیل بی‌بهره بودنِ بیش‌تر طبیعت‌گردانِ ایرانی از فرهنگِ نگه‌داری و حفاظت از محیط زیست، هرسال بخشی از طبیعت زیبای این دیار از سوی میهمانانِ طبیعت از میان می‌رود و نیست و نابود می‌شود.



به گفته‌ی یکی از کارشناسانِ منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، بخش یزرگی از آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها در این استان، ناشی از سهل‌انگاری و بی‌احتیاطی گردشگران است.
سعید نظری همچنین می‌افزاید: گردشگرانِ طبیعت با روشن کردنِ آتش در زیر درختان و کنار مراتع و بی‌توجهی در خاموش کردنِ آتش، زمینه‌ساز گسترش آتش و حریق در جنگل‌ها می‌شوند.
وی تصریح می‌کند: طی سال‌های اخیر نزدیک به پنج‌هزار و 500 هکتار از جنگل‌های این استان طعمه‌ی حریق شده‌اند. بیش‌ترین آتش‌سوزی‌ها هم در روزهای تعطیل رخ می‌دهند که این، نشان‌دهنده‌ی نقش گردشگران در بروز آتش‌سوزی‌هاست.
وی آتش‌سوزیِ مراتع و جنگل‌ها را مهم‌ترین تهدید برای محیط زیست و منابع طبیعی این استان می‌داند و می‌گوید: این استان کوهستانی است و 53درصد مساحتِ آن را شیب‌های بالای 27درصد تشکیل داده‌اند و امکان تردد وسایل نقلیه‌ی سبک و سنگین در آن‌ها وجود ندارد؛ و به همین خاطر، اطفای حریق در این مناطق به‌سختی انجام می‌گیرد.
نظری تأکید می کند: برای جلوگیری از تخریب و ویرانی طبیعت، باید راه‌کارهایی اندیشیده شود. در غیر این صورت، شاهد استمرار روند نابودی طبیعتِ استان خواهیم بود.
مدیرکل منابع طبیعی استان نیز از جاده‌سازیِ برخی دستگاه‌های اجرایی در مناطق جنگلی انتقاد می‌کند و در این خصوص به خبرنگار مهر می‌گوید: این دستگاه‌ها برای اجرای برخی طرح‌ها اقدام به جاده‌سازی در برخی مناطق جنگلی کرده‌اند، اما پس از اجرای طرح، این جاده‌ها را نبسته‌اند.
وی می افزاید: این موضوع موجب عبور و مرور از این جاده‌ها و تخریب جنگل و طبیعت شده است، که طی ماه‌های اخیر ما ناگزیر اقدام به مسدودسازیِ بسیاری از این جاده‌ها کرده‌ایم.
با این همه، این مسئول از ضعف فرهنگ طبیعت‌گردی در کشور و به‌ویژه در این استان سخن به میان می‌آورد و می‌گوید: بسیاری از عرصه‌های طبیعی در پی ضعف یا نبود فرهنگِ طبیعت‌گردی آسیب دیده‌اند.
جهان‌آرا به سوختن یک درخت بلوط کهن‌سال در یکی از مناطق استان اشاره می کند و می‌افزاید: این درخت بلوط که 500 سال سن داشت، در پی بی‌توجهی و نامهربانی یک گروه طبیعت‌گرد در آتش سوخت.
وی می‌افزاید: این افراد اقدام به روشن کردنِ آتش زیر تنه‌ی این درخت کرده بودند و آن را به همان صورت رها کردند تا این درخت کهن‌سال شبانه بسوزد و صبح روز بعد تنها خاکستری از آن به جا بماند.
وی تصریح می‌کند: این صحنه و زغال شدنِ این درخت که روزی سایه‌اش را از هیچ رهگذری دریغ نکرده بود، دل هر انسانی را به درد می‌آورد.
جهان‌آرا میانگین سن جنگل‌های استان را بیش از 500 سال برآورد می‌کند و می‌گوید: یک گونه‌ی بلوط شاید میلیاردها تومان ارزش داشته باشد و هزینه‌های بسیار هنگفتی لازم است تا یک درخت بلوط به سن 500سالگی برسد.
وی تأکید می‌کند: نوع نگاه ما به منابع طبیعی باید به سوی منطقی شدن، همراه با احساس مسئولیت تغییر کند و در این راستا باید فرهنگ‌سازی انجام بگیرد و برای این کار باید همه دستگاه‌‌های فرهنگی، به‌ویژه رسانه‌ها و مراکز آموزشی به‌صورت جدی دست‌به‌کار شوند.




برگرفته و خلاصه‌شده از :
http://www.mehrnews.com/detail/News/2292392


ـ خبر سوم : کمکِ یک‌میلیون دلاریِ «لئوناردو دی‌کاپریو» به پروژه‌ی نجات فیل‌ها

به نظر می رسد وقتی سخن از کمک به فیل‌ها به میان بیاید، هالیوود نباید احساس شرمندگی کند؛ زیرا در آیینی که به این بهانه ترتیب داده شده بود، نام‌های شماری از چهره‌های برجسته‌ی هالیوودی به میان آمد.
«روپرت وات»، کارگردان و همسرش، «اریکا بنی» که فیلم‌نامه‌نویس است، ترتیب برگزاری این آیین برای کمک به بحران زندگی فیل‌ها در مالیوی کالیفرنیا را داده بودند.
روپرت وایت در این برنامه گفت: گمان می‌کنم از دست دادنِ این گونه‌ی جانوری در دوره‌ای که ما زندگی می‌کنیم، نابخشودنی باشد.

در این آیین، با پاس‌داشتِ تلاش‌های رییس بنیاد نجات فیل‌ها، دکتر «ایان داگلاس همیلتون»، بیش از 2 میلیون دلار برای این کار جمع‌آوری شد. این پول صرف کمک به شبکه‌ی حفاظت از فیل‌ها و حیات‌وحش خواهد شد که متشکل از گروهی از کسانی است که برای حمایت از زندگی جانوران تلاش می‌کنند.
در این برنامه اعلام شد «لئوناردو دی‌کاپریو» یک‌میلیون دلار برای حمایت از این بنیاد اهدا کرده است. از فروش بلیتِ میهمانی شام نیز 500هزار دلار دیگر گردآوری شد و «رایان کاوانو»، مدیرعامل کمپانی «ریلِی‌تیویتی‌مدیا» نیز با پرداخت 400هزار دلار دیگر، این مبلغ را به سقف مورد نظر رساند.
«بارابارا استرایسند» در کنار «تاکر تولی»، «کلی مه‌یر» و «الیزابت ماس»، از سریال تلویزیونی «مد من»، «دایانا آگرون» از سریال «گلی» و «بری لارسون» از سریال «کامیونیتی»، از دیگر چهره‌های پرآوازه‌ای بودند که در این آیین حضور داشتند و با خرید بلیت به این برنامه کمک کردند.
«دی‌کاپریو» که پای ثابتِ برنامه‌های حفاظت از محیط زیست و حیات‌وحش است، فیلم مستندی هم با نام «ساعت یازدهم» ساخته، که درباره‌ی حفاظت از جانوران است. او تا کنون در برنامه‌های متعددی برای نجات فیل‌ها و ببرها، حضور مؤثر داشته است.


برگرفته از :
http://www.mehrnews.com/detail/News/2291015

کاش درباره‌ی این خبر سه‌گانه‌ی «پلنگ ـ فیل ـ بلوط» و موضوع محوریِ آن‌ها (یعنی محیط زیست) اندکی ژرف‌تر بیندیشیم و کلاه‌مان را داور کنیم ...

یکشنبه 28 اردیبهشت 1393 ساعت 16:02  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 01:15 دوشنبه 29 اردیبهشت 1393
0
 امیر یاشار فیلا
دوست‌دارانِ محیط زیست و پی‌گیرانِ رویدادها و اخبار زیست‌محیطی،
بد نیست این دو خبر را هم در خبرگزاری مهر بخوانند :

لاشه‌ی یک توله‌پلنگ در بافق پیدا شد

لودرها در بلندای چهارهزار متری هم قوانین زیست‌محیطی را زیر پا می‌گذارند
شهرام محمدی اقدم 08:20 دوشنبه 29 اردیبهشت 1393
0
 شهرام محمدی اقدم
با سپاس از دوست عزیز جناب آقای مهندس فیلا
برای مقالات آموزنده ای که طیف گسترده ای از رشته هااز جمله محیط زیست ، میراث فرهنگی ، ادبیات ، نجوم ، نقشه برداری و غیره را در بر می گیره که نشان از اشراف جنابعالی در این رشته ها ست.
امیر یاشار فیلا 18:39 دوشنبه 29 اردیبهشت 1393
0
 امیر یاشار فیلا

دوست ارجمند و فرهیخته‌ام، آقای مهندس محمدی عزیز،
از شما بابت اظهار لطف دلگرمی‌بخش‌تان سپاس‌گزارم.

البته از دید خودم ـ واقعاً و بی آن که بخواهم به‌صورت نمایشی فروتنی بورزم ـ آن‌چه من به این زمینه‌ها دارم، بیش‌تر «دغدغه» و «علاقه» است تا «اِشراف».

حُسن‌توجه و نیک‌اندیشی شما را ارج می‌نهم.
مطلب کیانی زاد 17:31 یکشنبه 25 خرداد 1393
1
 مطلب کیانی زاد
فیلا جان من چند وقتی هست هر کجا به یک پروژه ی محیط زیستی برخورد می کنم اول با نثار چند عدد بد و بیراه تقریبا ناجور در دلم از خجالتشون در میام و بعد شروع به خوندن در مورد اون پروژه می کنم ...


به نظرم ما ایرانی ها اصلا کاری به حفاظت از طبیعت نداشته باشیم خیلی خیلی بهتر خواهد بود ...

تا به حال در هر ورودی ای از این دست وارد شدیم فقط و فقط دست به یک فاجعه زده ایم ...

اون موقعی که خانم ابتکار مدام و مدام بیانیه در مورد دریاچه ی ارومیه و آب زاینده رود و دریاچه ی پریشان و ... صادر می کردند ، هنوز رئیس سازمان محیط زیست نشده بودند تا لذت پشت میز نشینی را تجربه کنند ...
امیر یاشار فیلا 14:59 دوشنبه 26 خرداد 1393
1
 امیر یاشار فیلا

سلام جناب کیانی‌زاد.

درست می‌فرمایید؛ متأسفانه همواره
منافع ملی و پاکیزگی و سلامت محیط زیست، قربانی دعواهای جناحی می‌شود.