www.iiiWe.com » رازگشاییِ تازه‌ای از هرم‌های سه‌گانه با همکاری مهندسان، فیزیک‌دانان و باستان‌شناسان

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 رازگشاییِ تازه‌ای از هرم‌های سه‌گانه با همکاری مهندسان، فیزیک‌دانان و باستان‌شناسان بخش دانش و فناوری

9

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.‌

گروهی جهانی از دانشمندان، شامل باستان­‌شناسان، مهندسان و فیزیک‌دانان توانستند ناحیه‌ای به طول ۳۰ متر در ژرفنای هرم بزرگ، یا «هرم خوفو»، یکی از قدیمی­‌ترین و بزرگت‌رین آرامگاه‌­­های روی کره‌ی زمین، بیابند.

به گزارش بیگ بنگ، هرم بزرگ که در فلات جیزه، در زمان دودمان چهارم فرعونیان توسط فرعون خوفو ساخته شد، ۱۳۹ متر بلندی و ۲۳۰ متر عرض دارد. ۳ تالار در ارتفاعات مختلف این هرم وجود دارد که هر سه آنها تقریبا در یک راستا از بالا تا پایین هرم قرار دارند. این سه تالار شامل: ۱-تالار زیرزمینی ۲-تالار ملکه ۳-تالار پادشاه. این تالارها توسط دالان­ های مختلفی به یکدیگر متصل­ شده اند که مهم­­ترین آنها، دالان Grand Gallery می­ باشد.

تالار ملکه و پادشاه دارای ۲ شفت هوا(گذرگاه شیب­دار) هستند که عمل نقشه­ برداری از آنها توسط چندین ربات طی سال­ های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ میلادی انجام گرفت. تیمی از محققان ژاپنی، فرانسوی و مصری به منظور کسب اطلاعات بیشتر از ساختار داخلی هرم بزرگ، با استفاده از ذرات زیراتمی بنیادی به نام میون­، اقدام به تصویربرداری از این هرم کردند. این ذرات محصول جانبی جذب قسمتی از اشعه­ های کیهانی توسط سنگ­ می­ باشند.

محققان در این باره گفتند: «ذرات میون حاصل فعل و انفعالات میان اشعه­ های کیهانی و اتم ­های لایۀ بالایی جو زمین بوده که با سرعتی نزدیک به سرعت نور به زمین می­ رسند و مقدار شار ۱۰۰۰۰ بر مترمربع در هر دقیقه دارند. این ذرات بنیادی که “الکترون سنگین” نیز نامیده می­ شوند، همانند اشعه­ ایکس، که از بدن رد شده و امکان تصویربرداری از استخوان را فراهم می­ کند، قادرند قبل از جذب­ شدن، چند صد متر به درون سنگ نفوذ کنند.»

«آشکارسازهای میونی که با دقت بسیار بالا نصب شده ­اند(برای مثال، درون یک هرم، زیر مکان احتمالی یک تالار) می­ توانند مسیر حرکتی این ذرات را ثبت کرده و مناطق خالی و چگال، که میون ­ها با رسیدن به آنها جذب و یا منحرف شده ­اند را تشخیص بدهند. این چالش ما را مجاب می­ کند تا آشکارسازهای بسیار دقیق و با قابلیت جمع­ آوری مقادیر دادۀ مناسب تولید کنیم تا کنتراست یا وضوح تصاویر بیشتر شود.»

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.‌

از دیگر روش­ های تصویربرداری اشعه کیهانی و میونی(امولسیون هسته­ ای، آشکارسازهای گازی ریزالگو و نوعی سوسوسنج) نیز برای بررسی ساختار درونی هرم بزرگ استفاده شد. دانشمندان در این باره اظهار داشتند: «فضاهای قبلی(نظیر تالار پادشاه و دالان Grand Gallery) به همراه فضای جدید دیگری مشاهده شدند. این مسئله قابلیت روش پرتونگاری میونی در تصویربرداری از سازه ­ها را نشان می­ دهد.»

به گفته تیم تحقیقاتی، مرکز این فضای کشف­ شده جایی میان ۵۰-۴۰ متری تالار ملکه قرار گرفته است. این فضا بیش از ۳۰ متر طول دارد و سطح مقطعی مشابه دالان Grand Gallery دارد. محققان در این باره اضافه کردند: «هنوز فرضیات زیادی دربارۀ این فضای خالی وجود دارد. یکی از این فرضیات به این شکل است که این فضا، از چند ساختار چسبیده به هم تشکیل شده و احتمالا افقی و یا مایل می­ باشد. لازم است تحقیقات بیشتری بر روی جزئیات این فضای خالی انجام گیرد.»

«در مجموع، این کشف نشان می­ دهد چطور روش­ های ابداع­ شده در فیزیک ِ ذرات می­ تواند اطلاعات بیشتری در خصوص یکی از مهم­ترین سازه­ های سیاره­ زمین به ما بدهد. همچنین این کشف لزوم همکاری­ گسترده میان متخصصان در زمینه­ های مختلف را برای درک بیشتر هرم و فرایند ساخت آن را نیز به ما گوشزد می­ کند.» جزئیات این کشف در مجله‌ی Nature منتشر شده است.

برگرفته از :
وبگاه علمی «بیگ‌بنگ»

یکشنبه 12 آذر 1396 ساعت 16:23  
 نظرات