صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 داده‌نگار (اینفوگراف) : گشت‌وگذاری در منظومه‌ی خورشیدی بخش عمومی

16



برگرفته از: کانون نگارش و ترجمه٬ «کانوت» ؛www.canot.ir

چهارشنبه 30 بهمن 1392 ساعت 16:50  
 نظرات    
 
شکوفه فرجی 20:50 شنبه 3 اسفند 1392
0
 شکوفه فرجی
سپاس جناب مهندس فیلا .
اطلاعات بسیار جامعی برای بنده بود .
امیر یاشار فیلا 02:02 یکشنبه 11 اسفند 1392
0
 امیر یاشار فیلا

خواهش می‌کنم؛
خوش‌حالم که این آگاهی‌های ارائه‌شده را سودمند یافته‌اید خانم مهندس فرجی.
امیر یاشار فیلا 03:55 سه شنبه 19 فروردین 1393
0
 امیر یاشار فیلا

نمایش مستند «نخستین فضانورد» در مرکز نجوم ادیب اصفهان


مستندی با نام «نخستین فضانورد» بیست‌ویکم فروردین‌ماه در سینما دانش مرکز آموزش نجوم ادیب، وابسته به سازمان فرهنگی ـ تفریحی شهرداری اصفهان به نمایش درخواهد آمد.
مزروعی، مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایمنا در این باره گفت: مرکز نجوم ادیب در بخش سینما دانش به مدت یک سال است که فعالیت‌هایی را در زمینه‌ی اکران آثار مستند علمی در زمینه‌ی دانش نجوم آغاز کرده است و این بار به دلیل فرارسیدن «شب یوری»، سالگرد پرواز «یوری گاگارین» به فضا، مستندی را با نام «نخستین فضانورد» به نمایش خواهد گذاشت.
وی افزود: این رشته‌مستندهای رقابت فضایی، در چهار بخش به بازگویی روایت رقابت‌های حساس و نفس‌گیر فضایی در دهه‌ی ۱۹۶۰ میان شوروی و آمریکا بر سر تسخیر فضا، با قالبی داستانی و مستند، اختصاص دارند.
مدیر مرکز نجوم ادیب همچنین گفت: در برنامه‌ی فروردین 93 سینما دانش، سومین بخش از این رشته‌مستندها که به چه‌گونگی پرواز و رهسپار شدنِ یوری گاگارین به فضا و رویدادها و حواشی آن در اوایل دهه‌ی ۱۹۶۰ می‌پردازد، به زبان اصلی و با زیرنویس فارسی نمایش داده خواهد شد.
وی در بخش دیگری ار سخنانش افزود: پس از پخش مستند، در نشستِ نقد و پرسش و پاسخ، یکی از پیش‌کسوتانِ خلبانی به نقد و بررسی این مستند خواهد پرداخت و درباره‌ی چه‌گونگی گزینش فضانوردان، شیوه‌ی آموزش آن‌ها و نیز تفاوت‌های خلبانی و فضانوردی سخن‌رانی خواهد کرد.
گفتنی‌ست، آن‌گونه که مدیر مرکز نجوم ادیب اصفهان به ایمنا گفته است، در همین نشستِ پرسش و پاسخ، پیام ویدئویی سیروس برزو، پژوهشگر و روزنامه‌نگار پیش‌کسوتِ علوم فضایی نیز به مناسبت شب یوری پخش خواهد شد. او در این ویدئو، توضیحاتی درباره‌ی سفر گاگارین به فضا ارائه می‌کند.
اجرای مسابقه و قرعه‌کشی، واپسین بخش چهاردهمین ویژه‌برنامه‌ی سینما دانش فروردین۹۳ خواهد بود.
دوست‌دارانِ حضور در این ویژه‌برنامه می توانند ساعت هفت عصر روز پنج‌شنبه، 21 فروردین‌ماه به مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان، واقع در خیابان سعادت‌آباد، کنار ورزشگاه امین بروند.

برگرفته از :
www.imna.ir
18 فروردین 1392
امیر یاشار فیلا 10:13 سه شنبه 23 تیر 1394
0
 امیر یاشار فیلا


فردا : گذر تاریخی فضاپیمای «افق‌های نو» از کنار سیاره‌ی پلوتو


 یکی از پراهمیت‌ترین و هیجان‌انگیزترین رخدادهای علمی تابسـتان امسال، رسیدن فضاپیمای بی‌سرنشین «افق‌های نو» (New Horizons) به پلوتو است که برای نخستین بار امکانِ کاوش مستقیم و مقدماتیِ منظومه‌ی پلوتو را فراهم می‌کند.

کوشش برای گرد آوردنِ منابع مالی و به‌دست آوردنِ تأیید برای به انجام رساندنِ چنین مأموریتس، نزدیک به چهارده سال طول کشید (از سال 1989 تا 2003 میلادی / ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۲ خورشیدی). در آغاز گروهِ کوچکی از دانشمندانِ جوان چنین طرحی را پیشنهاد دادند و با بیش از یک دهه بررسی، سرانجام کمیته‌ی هم‌اندیشی ناسا و آکادمی ملی دانش‌ها پذیرفتند که این مأموریت بر مأموریت‌های دیگر برتری دارد.


اما چه‌گونه پلوتو، که زمانی موضوعی کم‌اهمیت در دانش‌های سیاره‌ای به‌شمار می‌رفت، به بخشی بسیار مهم در دریافت و درکِ شکل‌گیری و تکامل منظومه‌ی خورشیدی تبدیل شد؟

برای دانستن پاسخ این پرسش، نخست داده‌نگاره یا اینفوگرافِ زیر را ببینید و بخوانید؛ و اگر خواهانِ آگاهی‌های بیش‌تر بودید، به لینک‌ها و پیوندهایی که در دنباله‌ی این چند سطر آورده‌ایم، سر بزنید.

 New Horizons Infographic

ـ پلوتو و فضاپیمای «افق‌های نو» ـ بخش نخست

ـ پلوتو و فضاپیمای «افق‌های نو» ـ بخش دوم

ـ پلوتو و کارن

ـ تازه‌ترین تصویرهای پلوتو

ـ گذشته و آینده‌ی «افق‌های نو»

ـ «افق‌های نو»، هر روز یک گام نزدیک‌تر