www.iiiWe.com » مسیر دوچرخه‌ی جذاب شهر کپنهاگ (+ویدئو)

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 مسیر دوچرخه‌ی جذاب شهر کپنهاگ (+ویدئو) بخش شهرسازی

10

پل تازه‌ی دوچرخه‌سواری کپنهاگ در سال ۲۰۱۵ احداث شد. این پروژه به‌عنوان بخشی از استراتژی‌های کپنهاگ برای رسیدن به چشم‌انداز به‌ترین شهر دوچرخه‌سواریِ جهان، با هدف بهبود دست‌رسی و افزایش امنیتِ دوچرخه‌سواران در کپنهاگ راه‌اندازی شد. اجرای این پروژه در سال ۲۰۱۵، به گونه‌ای شایان‌توجه مورد استقبال شهروندان کپنهاگ قرار گرفت. مسیر دوچرخه‌سواری کپنهاگ، ۴ متر پهنا و ۱۹۰ متر درازا دارد و دربرگیرنده‌ی یک سطح شیب‌دار ۳۰متری است و به گونه‌ای طراحی شده که بخشی از آن روی آب (با فاصله ۶ تا ۷ متر بالاتر از سطح آب) و بخشی از آن بالای ترافیک عابر پیاده قرار گرفته است.

مزایای ساخت مسیر دوچرخه‌سواری کپنهاگ چیست؟

این پل باریک و نارنجی‌رنگ، مسیر دوچرخه‌ای زیبا و پُرپیچ‌و‌خم است که از یک مرکز خرید در شهر آغاز می‌شود، از بالای بندر کپنهاگ می‌گذرد و مسیر آن در میان بلوک‌های ساختمانی امتداد می‌یابد. در نتیجه، کنتراستی زیبا و دلنشین در میان ساختمان‌های عظیم بتنی شهر پدید آورده و تجربه‌ای پویا و دلنشین برای دوچرخه‌سواران به ارمغان می‌آورد. افزون بر این، پل دوچرخه‌سواری کپنهاگ به دوچرخه‌سواران کمک می‌کند تا در مسیری به دور از موانعی همچون ترافیک وسایل نقلیه، عابران پیاده و معابر پلکانی، در مسیر خود حرکت کرده و از این پل هیجان‌انگیز لذت ببرند.

پل دوچرخه‌سواری کپنهاگ در آینده

اجرای این پروژه باعث شد ۵۰درصد سفرهای کاری و همچنین سفرهای تحصیلی در شهر کپنهاگ در سال ۲۰۱۵ با دوچرخه انجام بگیرد. برابر پیش‌بینی‌های انجام‌گرفته، در سال ۲۰۲۵، ۹۰درصد دوچرخه‌سواران در کپنهاگ در ترافیک احساس امنیت خواهند کرد و زمان سفرشان ۱۵درصد کاهش خواهد یافت.

به‌کارگیری جاده‌های مرتفع برای گذر خودروها سال‌هاست در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته و همگان آن را پذیرفته‌اند. چرا از این مسیرها برای عبور دوچرخه‌سواران در شهرها بهره نجوییم؟!

با مشاهده‌ی این پروژه می‌توان دریافت که چه‌گونه یک برنامه‌ریزیِ شهریِ ناکارآمد می‌تواند برای کاربرانِ فضا تنش ایجاد کند؛ و نیز یک طراحی هوشمندانه چه‌گونه می‌تواند فضایی به‌دور از ترس و استرس را برای مخاطبان خود به ارمغان آورد.


برای بزرگ‌نمایی، روی عکس‌ها کلیک کنید.
ـ ویدئویی در همین زمینه (با زیرنویس پارسی) را
این‌جا ببینید.

برگرفته از : وبگاه مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران
ویرایش :
امیریاشار فیلا

سه شنبه 31 مرداد 1396 ساعت 18:45  
 نظرات