صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 «چرخ» را از شبکه‌ی چهار سیما ببینید ؛ ارزشش را دارد بخش عمومی

6


سیاوش صفاریان‌پور که این شب‌ها به‌عنوان مجری، برنامه‌ی علمی «چرخ» را روی آنتن شبکه‌ی چهار سیما دارد، هفته‌ی پیش به خبرگزاری مهر گفت: این برنامه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۹ روی آنتن می‌رود و من و برادرم، فؤاد صفاریان‌پور به‌عنوان برنامه‌سازانِ این کار قصد داریم مفاهیم علمی را با ویژگی‌های جذاب و آموزنده به مخاطب ارائه دهیم.
وی افزود: من و ندا سپانلو به عنوان مجریان برنامه قصد داریم علم را با مفاهیم سرگرم‌کننده تلفیق کنیم، تا مخاطب احساس نکند پای یک برنامه‌ی جدی و رسمی نشسته است. دو مفهوم سادگی و جذابیت، کلیدهای اصلی «چرخ» هستند؛ چون بحث‌های پیچیده و فلسفی گروه دیگری از مخاطبان و برنامه‌سازان را دربرمی‌گیرد که در قالب کار ما نمی‌گنجد.
صفاریان‌پور اضافه کرد: «چرخ» طیف‌های گوناگونی از مخاطب را دربرمی‌گیرد، اما چون نسل جوان و دانشجو بخش جدیِ مخاطبان شبکه‌ی چهار را تشکیل می‌دهند، هدف‌گذاری اصلی ما نیز جوانان هستند که دوست دارند مباحث علمی را با چاشنی جذابیت دریافت کنند.
سیاوش صفاریان‌پور درباره‌ی برنامه‌ی «چرخ» همچنین گفت: «چرخ» عنوان برنامه‌ای است که گردش در جهان علم و دانش را در دستور کار خود دارد و با توجه به این که ما در مسیر مرز‌های دانش در حال حرکت هستیم، در این برنامه موضوعات و اخباری  راکه در جهان دانش به شکل به‌روز در حال رخ دادن هستند، پوشش می‌دهیم و واکاوی می‌کنیم. هدف اصلی «چرخ» نگاهی به سپهر دانش در جهانی است که هر روز در حال نو شدن است و پیوسته پوست می‌اندازد. به همین دلیل می‌کوشیم جلوه‌ای از دانش را که در درون کشور و در سراسر جهان پیوسته در حال تغییر است، برای مخاطبان به نمایش بگذاریم.


وی تأکید کرد: هر آنچه در جهان رخ می‌دهد، برای ما مهم است و به‌طور طبیعی اگر قرار است مخاطب تلویزیون، درباره‌ی وضعیت علمی جهان آگاهی‌هایی به دست آورد و از فعالیت دانشمندان مطلع بشود و بداند که یافته‌های نوین چه هستند، «چرخ» فرصتی است که در جهان دانش و فن‌آوری یک گردش علمی را برای مخاطب به ارمغان می‌آورد.
سیاوش صفاریان‌پور افزود: اجرای این برنامه را من به همراه خانم ندا سپانلو بر عهده داریم. همچنین تهیه‌کنندگی و کارگردانی را نیز من و فؤاد به‌طور مشترک انجام می‌دهیم.
سیاوش صفاریان‌پور در ادامه گفت: امیدوارم این برنامه که سوار بر چرخ‌دنده‌های برنامه‌های پیشینِ ما مانند «کندو»، «آسمان شب» و «1/618» است، روندی تکاملی را بپیماید. با توجه به این که جهان امروز تغییر پیدا کرده و دست‌رسی به اخبار و اطلاعات برای همگان به‌آسانی ممکن است، ما می‌کوشیم چیزی فراتر از آن را به مخاطب تلویزیون عرضه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما از نزدیک به یک ماه پیش از آغاز برنامه‌ی «چرخ» روی جزییاتِ آن متمرکز بودیم و گروهی از به‌ترین روزنامه‌نگاران و ژورنالیست‌های علم و دانش با ما همکاری می‌کنند. در عین حال از پژوهشکده‌های علمی که در سراسر کشور فعال هستند نیز یاری می‌گیریم.
صفاریان‌پور گفت: تلاش می‌کنیم افزون بر این که برنامه‌ را به‌روز نگه می‌داریم، در عمق هم بیش‌تر وارد شویم و در آن پیش رویم. نگاه برنامه‌ی ما به تازه‌ترین اخبار خواهد بود و تلاش می‌کنیم فراتر از خبر باشیم.
در ادامه فؤاد صفاریان نیز به‌عنوان تهیه‌کننده و کارگردان برنامه‌ی «چرخ» گفت: امیدواریم مردم یک برنامه‌ی خوب را ببینند.
وی درباره‌ی ارتباط برنامه‌ی «چرخ» با مخاطبان گفت: کار در این زمینه حوزه‌ای است که تجربه‌ی کار در آن را از پیش داشته‌ایم و همچنان نیز امیدواریم و تلاش می‌کنیم تا به به‌ترین شکل ممکن برنامه را ارائه دهیم.


فؤاد صفاریان‌پور هدف اصلی برنامه را این‌گونه عنوان کرد: ترویج علم و داشتن تفکر علمی از اهداف اصلی برنامه‌ی «چرخ» هستند.
این دو برادر مجری و تهیه‌کننده که سال‌ها با برنامه‌ی «آسمان شب» خبرساز بودند، درباره‌ی افزایش روزافزونِ برنامه‌های گفت‌وگومحور تلویزیون گفتند: شمار برنامه‌های گفت‌وگومحور در تلویزیون زیاد است، اما به این معنی نیست که جذاب نیستند. در سراسر جهان چنین برنامه‌هایی مخاطبان فرامرزی دارند و اگر به برخی نکات توجه شود، می‌توان این قالب را در گروه پربیننده‌های یک رسانه لحاظ کرد.
سیاوش صفاریان‌پور سپس گفت: برنامه‌های گفت‌وگومحور ساده‌ترین گونه‌ی برنامه‌سازی هستند و به همین خاطر، روزبه‌روز تعدادشان بیش‌تر می‌شود؛ اما شاید در امر کیفیت نتوانند مردم را به سوی خود بکشانند و جذب کنند. این همان قالب و سبکی است که جهان به سراغش رفته و مردم زیادی را متوجه خود کرده است، چون برخلاف ایران که بینندگان بیش‌تر به مهمان و مصاحبه‌شونده توجه می‌کنند، آن‌ها می‌کوشند مصاحبه‌کننده‌ها و میزبان‌های خوبی را به کار بگیرند.
صفاریان‌پور همچنین گفت: در پرمخاطب‌ترینِ این برنامه‌ها، گفت‌وگوکننده‌ها و میزبان‌ها عموماً ژورنالیست‌ها و رسانه‌گرانِ حرفه‌ای هستند که قدرت پرداخت و واکاویِ درست دارند و می‌توانند دیدگاه‌های میهمانِ برنامه را به چالش بکشند. اکنون اگر از خودمان بپرسیم که این حجم از برنامه‌های گفت‌وگومحور برای تلویزیون لازم است یا نه، باید پاسخ بدهیم: لازم است، مشروط بر این که گفت‌وگوکننده‌های حرفه‌ای در آن‌ها به کار گرفته شوند.
یکی از تهیه‌کنندگانِ برنامه‌ی «چرخ» شبکه‌ی چهار سیما نیز با تأکید بر این که مجریِ خوب شالوده‌ی برنامه‌هایی از این دست است، افزود: همیشه یک سر داستان مصاحبه‌کننده است، اما به‌خاطر غفلت برنامه‌سازان از این موضوع مهم، اغلب برنامه‌ها آسیب می‌بینند. به همین خاطر، چنین به نظر می‌رسد که برنامه‌های گفت‌وگومحور کشش ندارند و جذاب نیستند. باید توجه داشته باشیم: همان اندازه که مهمان برنامه می‌تواند گران‌قدر و پربها باشد، برخی مجریان هم در جهان گران هستند. برای مثال، افرادی همچون «لری کینگ» با تجربه، هوش و توانایی بالایی که دارند، خود را به ستاره‌ی برنامه‌های گفت‌وگومحور تبدیل کرده‌اند.


صفاریان‌پور در بخش پایانی سخنانش گفت: ما همیشه تلویزیون خودمان را با به‌ترین شبکه‌های جهان می‌سنجیم و مقایسه می‌کنیم. این، انتظار و رویکرد نادرستی هم نیست، اما اگر به پیکره‌ی برنامه‌سازیِ تلویزیون در سراسر جهان نگاه کنیم، ما قاعدتاً شبیه همه‌جای دنیا هستیم، با این تفاوت که نقاط درخشان کم داریم. رسانه‌ی ملی در تدارک برنامه‌سازی به برخی نکات در تلویزیون کم‌تر توجه می کند؛ همچون مستندسازی، نمایش تله‌تئاترهای تلویزیونی و... این سهمی است که شبکه‌ی چهار در دوره‌ی تازه‌ی برنامه‌سازیِ خود به‌طور ویژه به آن می‌پردازد.
این برنامه‌ساز در پایان اشاره کرد: وقتی طیفی از برنامه‌های گوناگون را به تلویزیون اضافه کنیم، سهم یکی از برنامه‌های گفت‌وگومحور کم می‌شود. این روند اندک‌اندک می‌تواند چیدمان درست‌تری پدید آورد. تلویزیون سال‌ها ترجیح داده به سراغ ساده‌ترین شکل برنامه‌سازی برود. این قالب بخشی از خواسته‌های اجتماعی را هم تأمین و مسئولانی که تمایل به گزارش عملکرد داشتند، خوشحال کرد، اما مردم را راضی نکرد. به همین خاطر باید چیدمانی از شیوه‌ها، سبک‌ها و قالب‌های گوناگون در تلویزیون وجود داشته باشد، تا مخاطب کسل نشود.
 
برگرفته از : خبرگزاری مهر و باشگاه خبرنگاران جوان

ویرایش و آماده‌سازی : امیریاشار فیلا


سه شنبه 28 مهر 1394 ساعت 12:56  
 نظرات