صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 «شهرهای استرس‌زدا» و «همکاری در نوسازی شهری» (معرفی کتاب) بخش شهرسازی

12
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)

بسیار شنیده و خوانده‌ایم که «شهر را باید موجودی زنده دانست و برای زیست‌پذیر کردنش و تداوم حیاتش، سازوکارهایش را به‌درستی شناخت و در رویارویی با چالش‌هایش شیوه‌هایی درست و سازگار به کار برد».
اما این شناخت و گزینش شیوه‌ها چه‌گونه به دست می‌آید؟ بی‌تردید در این زمینه نیز همچون هر کار چندوجهی و گسترده‌ی دیگر، تنها با داشتن شالوده‌ی نظری و مطالعاتی نیرومند می‌توان به گام‌های عملی درست و سودمند رسید.
با همین نگاه، برای حرفه‌مندانی که عمده‌ترین زمینه‌ی کارشان «شهر» و موضوع‌های وابسته به آن است (به‌ویژه مهندسان)، آگاهی از پژوهش‌ها و مطالعه‌های شهری ـ فارغ از این که مسئولیتی در مدیریت شهری داشته باشند یا نه ـ امری بایسته و در راستای به‌روز کردنِ آگاهی‌های حرفه‌ای است.
از همین رو، بر آن شدم تا از این پس دست‌کم هفته‌ای یک روزنوشت را به معرفی کتاب‌های پژوهشی، کاربردی و دانش‌محور در زمینه‌ی «شهر»، «شهرسازی» و «مدیریت شهری» اختصاص دهم.
امیدوارم سودمند باشد.



ـ نام کتاب : اعتماد و همکاری در نوسازی شهری
ـ نویسنده : احمدرضا اصغرپور ماسوله
ـ ناشر : انتشارات تیسا
ـ تاریخ چاپ : بهار ۱۳۹3
ـ نوبت چاپ : یکم
ـ شمار صفحه‌ها : 233
ـ وزن : 300 گرم
ـ بها : 11000 تومان
ـ موضوع : جامعه و فرهنگ

موضوع نظریِ این پژوهش، بررسی بستگی و رابطه‌ی میان اعتماد، همکاری و شکل‌گیریِ کنش جمعی است. این تحلیل نظری معطوف به بررسی و تحلیل مسأله‌ی تجربی بسیار جالبی است: برنامه‌ی نوسازی شهری در پیرامون حرم مطهر امام‌رضا(ع)، یعنی منطقه‌ی ثامن شهر مشهد.
با دور‌تر شدن از این موضوع، می‌توان زمینه‌ی اصلی کتاب را «نظم اجتماعی» و چه‌گونگی شکل‌گیریِ آن دانست. به سخن دیگر، کتاب در پی پاسخ گفتن به این پرسش است که کنشگران تصمیم‌های خرد را چه‌گونه می‌گیرند و چه‌گونه این تصمیم‌های خرد گاه پیامدهای ناخواسته‌ای در سطح کلان پدید می‌آورند.
برای برنامه‌‌ریزان و مدیران اجرایی که در برنامه‌های بهبود اجتماعی مسئولیت دارند، بسیار مهم است که بدانند چه‌گونه می‌توانند مشارکت شهروندان را جلب کنند و برای همکاری و کنش جمعی موج و جریان ایجاد کنند؛ چرا که در غیر این صورت، سیاست‌گذاری‌های اجتماعی همواره با شکست روبه‌رو خواهند شد و هزینه‌های اجتماعی و اقتصادیِ قابل‌توجهی بر جا خواهد گذاشت.
در فایل PDF پیوست با نام «Urban_Renewal»، شناس‌نامه، فهرست مطالب، پیش‌گفتار و کتاب‌نامه‌ی پایانی کتاب در دست‌رس مهندسان، پژوهشگران و دانشجویان گرامی است، تا آن‌ها را در تعیین اولویت‌شان برای خواندنِ این کتاب یاری کند.




ـ نام کتاب : شهر آرام، شهر استرس‌زدا
ـ نویسنده : عباس استاد تقی‌زاده
ـ ناشر : انتشارات تیسا
ـ تاریخ چاپ : بهار ۱۳۹3
ـ نوبت چاپ : یکم
ـ شمار صفحه‌ها : 350
ـ وزن : 350 گرم
ـ بها : 13000 تومان
ـ موضوع : جامعه و فرهنگ

رشد شتابناک و بی‌برنامه‌ی شهرها، اغلب با فقر، ویرانی محیط زیست و افزایش نیاز جامعه (فراتر از ظرفیت‌های آن) همراه است. این وضعیت، سلامت انسان‌ها را با خطر جدی روبه‌رو کرده است. با این همه، هنوز آمارهای اعتمادپذیری از وضعیت سلامت شهری در بیش‌تر جاهای جهان در دست نیست. اهمیتِ این موضوع هنگامی بیش‌تر نمود می‌یابد که آمارها به تفکیک مناطق گوناگونِ شهری نایاب‌تر نیز هستند.
در این کتاب کوشیده شده است تا با بررسی عوامل استرس‌زای شهری نزد شهروندان تهرانی، راه‌کارهایی کاربردی برای کاهش آن ارائه دهد. هدف کتاب، ارائه‌ی مبانی اصلی در تدوین نگره‌ی «شهر استرس‌زدا» است.
در فایل PDF پیوست با نام «Noiseless_City»، شناس‌نامه، فهرست مطالب و پیش‌گفتار کتاب در دست‌رس مهندسان، پژوهشگران و دانشجویان گرامی است، تا آن‌ها را در تعیین اولویت‌شان برای خواندنِ این کتاب یاری کند.

سه شنبه 30 اردیبهشت 1393 ساعت 18:06  
 نظرات