www.iiiWe.com » چشم‌اندازی نجومی : کمان ستارگان راه شیری

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 چشم‌اندازی نجومی : کمان ستارگان راه شیری بخش عمومی

7

نمایی که در دنباله‌ی این چند سطر می‌بینید، آسمانِ یک شب بهاری در نیم‌کره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شمالیِ زمین را نشان می‌دهد و در آن، دو کمانِ درخشان از ستارگان در سرتاسر گنبد آسمان دیده می‌شود. این چشم‌انداز پانوراما پس از فرونشستنِ خورشید در ۲۹ مارس ۲۰۱۷، با پس‌زمینه‌ای از کوهستان در ۵۷ نما از قله‌ی «چوپوک» در مرکز اسلواکی که در ارتفاع تقریبیِ ۲۰۰۰متری است، ثبت شده است.

کمان ستارگانِ راه شیری را در بخش راست این نما می‌توان دید، اما تنها زمانی دیده می‌شود که به بالای چشم‌انداز نورهای زمینی برسد. اگرچه پاسی از شب گذشته، اما بخش روشنی از نورِ آسمانی هنوز در نزدیکی افق شناور است؛ که به‌صورت درخشش کاذب از مرکز کمان کهکشان راه شیری گذشته و در سمت چپ محو می‌شود.

گرد و غبار در سطح دایره‌البروج نور خورشید را بازمی‌تاباند و همین، درخششی کاذب پدید می‌آورد، که پس از غروب خورشید در آسمان‌های شفاف و تاریکِ بهار شمالی می‌توان دید. تقریبأ در برابر خورشید، برجیس (مشتری) در نزدیکی افق به سمت چپ می‌درخشد. از آن رو که سیاره‌ی برجچیس در نزدیکی دایره‌البروج قرار دارد، در درخشش خفیفِ کاذب در برابر خورشید، به‌صورت پادتاب (نور مخالف) پدیدار می‌شود.
برای دیدن این چشم‌انداز در اندازه‌ای بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید :


برگرفته از : وبگاه علمی «بیگ‌بنگ»
ویرایش : امیریاشار فیلا


دوشنبه 11 اردیبهشت 1396 ساعت 14:29  
 نظرات