www.iiiWe.com » 17 ژوئن، روز جهانی بیابان‌زدایی و جنگل‌هایی که همچنان بی‌دفاع‌اند

 صفحه شخصی امیر یاشار فیلا   
 
نام و نام خانوادگی: امیر یاشار فیلا
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی نقشه برداری
شغل:  ویراستار، روزنامه‌نگار، کارشناس تولید محتوا و رسانه‌گر حوزه‌ی شهر، ساختمان، معماری و مهندسی
تاریخ عضویت:  1389/06/12
 روزنوشت ها    
 

 17 ژوئن، روز جهانی بیابان‌زدایی و جنگل‌هایی که همچنان بی‌دفاع‌اند بخش عمومی

16

امروز، هفدهم ژوئن، «روز جهانی بیابان‌زدایی» یا به سخنی دیگر، «روز جهانی مهار یا مبارزه با بیابان‌زایی» نامیده شده است؛ و این در حالی‌ست که کارشناسان می‌گویند وضعیت جنگل‌ها و محیط زیست همچنان «بسیار وخیم» و «در مرز هشدار» است.

بیابان‌زدایی کارها و روش‌هایی است که برای سبزکاری در بیابان و جلوگیری از روند شتابناکِ ویرانی سرزمین در مناطق خشک، نیمه‌خشک و نیمه‌مرطوب انجام می‌پذیرد.
کوشش‌هایی که برای مهار بیابان‌زایی در ایران آغاز شده است، پیشینه‌ای بیش از پنج دهه داشته و به دهه‌ی بیست خورشیدی در سبزوار و خوزستان بازمی‌گردد. در همین راستا، تا سال ۱۳۸۸ خورشیدی، ۲۶ میلیون و یکصدهزار هکتار از جنگل‌های دست‌کاشت از گونه‌های مقاوم و متناسب با مناطق خشک در ایران ایجاد شده است؛ اما به باور کارشناسان، مجموعه‌ی این اقدامات هنوز نتوانسته آن‌گونه که باید، در مهار روند بیابان‌زایی کارساز باشد و اقداماتِ عاجل و گسترده‌تری در این زمینه باید انجام پذیرد.
امسال هم همچون چند سال گذشته، 27 خرداد (17 ژوئن) به عنوان «روز جهانی بیابان‌زدایی» یا «روز جهانی مهار بیابان‌زایی» با برگزاری مراسم و آیین‌هایی گرامی داشته شد؛ از جمله به دنبال هماهنگی از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط همچون اداره‌ی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، یک چادر عشایری در کنار محل برگزاری روز جهانی بیابان‌زدایی در البرز برپا شد و چند تن از عشایر استان البرز شامل چند زن، مرد و کودک در این چادر عشایری حضور یافتند و زن‌ها به پخت نان به صورت سنتی مشغول شدند.

برپایی مراسم و آیین‌های صرفاً نمادین و تقریباً بی‌فایده‌ای از این دست در حالی صورت می‌پذیرد که از شمال کشور خبر می‌رسد که آفت‌هایی همانند کرم به جنگل‌های استان گلستان هجوم آورده‌اند که برگ سبز درختان را می‌خوند و سپس دور خود مثل کرم ابریشم پیله می‌تنند. این روند باعث خشکی درختان در نبود برگ و از دست رفتن نم و رطوبت در پای درختان، و نابودی تدریجی جنگل‌ها می‌شود.

امیدواریم دست‌اندرکاران و مسئولان با درک اهمیت موضوع، به جای اجرای نمایش‌هایی همچون پختن نان در چادر عشایری ـ آن هم فقط در یک روز و به مناسبت روز مهار بیابان‌زایی ـ با برنامه‌ریزی و بدون فوت وقت، به کارهایی ریشه‌ای، مؤثر، علمی و ادامه‌دار در راستای محافظت از فضاهای سبز و جنگلی، و پیشگیری از گسترش بیابان‌ها بپردازند.































با بهره‌گیری از خبر و گزارش تصویری خبرگزاری مهر :



عکاس آفت‌زدگی جنگل‌های گلستان : ابوطالب ندری

یکشنبه 28 خرداد 1391 ساعت 09:30  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 12:57 دوشنبه 29 خرداد 1391
0
 مائده علیشاهی
ممنون از شما
م افتخاری 15:47 چهارشنبه 31 خرداد 1391
0
 م افتخاری
سپاس
ایرج شاهسون 11:31 سه شنبه 6 تیر 1391
0
 ایرج شاهسون
تشکر فراوان
و دریغ از این همه بی توجهی و تیشه به ریشه زدن